Zomerse kampioenssimultaan

Maurits aan zet
Maurits aan zet. Foto: Bart Stam

Maurits van der Meer pakte de handschoen direct op toen hem gevraagd werd om als clubkampioen tijdens het zomeravondschaak een simultaan te geven. Dat hiervoor ook vanuit de leden belangstelling bestond bleek wel uit de hoge opkomst van maar liefst 21 deelnemers.

Als de combinatie van gezellig en serieus schaken ergens goed samen kwamen, dan was het wel tijdens deze geslaagde clubavond. Als een volwaardig simultaangever schreed Maurits van bord naar bord, waarbij elke zet goed overwogen door hem midden op een veld werd geplaatst. Maar ook de deelnemers gingen tot het uiterste om de kans een keer van de clubkampioen te winnen niet zomaar aan zich voorbij te laten gaan. Hierdoor ontstonden interessante stellingen die tijdens een reguliere partij op een clubavond zeker niet hadden misstaan. Maurits, zichtbaar in zijn element, won uiteindelijk zijn laatste partij na ruim 4,5 uur schaken tegen Boris van der Staat met een fraaie dame-promotie.

Met 6 overwinningen, 8 gelijke spelen en 7 verliespartijen, mogen we spreken van een knap behaald resultaat. Misschien zijn we getuigen geweest van de geboorte van een traditie; “Volgend jaar nogmaals Maurits?” Maar dan wel eerst weer clubkampioen worden!

Zie hier de foto-impressies van deze avond, met dank aan Bart Stam >>