Pegasus on Tour - De Vliegende Paarden in Oosterhout

Op zaterdag 3 september ging een team van 4 schakers van SV Pegasus op pad naar Oosterhout (NB) voor het jaarlijkse SIOK Schaaktoernooi van D4. Maarten Langen, Ferry Weverling, Sandor Czudor en Lucas den Boer hadden zich als team “De Vliegende Paarden” aangemeld.

Iedere ronde werd in een lokale kroeg gespeeld, met een speeltijd van 15 minuten p.p.p.p. Het weer was prachtig, dus sommige ronden konden buiten gespeeld worden. Lucas speelde op bord 1, en met 4,5 uit 7 was dit een prima resultaat. Ferry speelde uitstekende partijen, ging een enkele keer door zijn vlag, maar met een score van 4,5 uit 7 kunnen we alleen maar trots op hem zijn. Maarten startte op bord 3 met een nederlaag. Maar de vleugels die hij daarna kreeg waren ongekend. Met een score van 5 uit 7 kan hij terugkijken op een zeer geslaagd toernooi. Tot slot speelde Sandor op bord 4. Ook Sandor scoorde 4,5 uit 7. Met goed spel, en zijn ervaring, wist hij menig tegenstander te verslaan.

Het werd een prachtige en knappe 5e plaats voor het team “De Vliegende Paarden”. Daar mogen we heel trots op zijn. Maar bovenal was het een heel gezellige dag, met Brabantse sfeer, een lekker drankje en heerlijke lokale worstenbroodjes. We hebben met alle deelnemende schakers heel veel plezier gehad, het respect voor elkaar was groot. Volgend jaar gaan we zeker weer deelnemen. Wie weet kunnen we dan met 2 teams deelnemen.