Schaakfestival in Oude Dorp

Jong en oud vermaken zich op het Dorpsplein

Het rustieke dorpsplein in het Oude Dorp was zaterdag 24 september het decor voor schakend Amstelveen. Met de eerste zet door Wethouder Sport Herbert Raat tegen clubvriend en pleinbewoner Anne Leegstra ging het schaakfestival van start. In af en toe wat herfstachtige sferen werd schaken ook als een buitensport aangetoond.

Menig Pegasus-lid heeft deze dag zijn schaakkunsten en vaardigheden aan de festivalbezoekers laten zien. Schaakles werd er aan belangstellende kinderen gegeven door onze schaakdoctor Hans Solcer. De door uitbater Bart Stam professioneel ingerichte boekenkraam zorgde voor de theorie achter het schaken. 

De dag mag gezien worden als een mooi stukje promotie van de schaaksport en in het bijzonder van Pegasus. Zeker twee mensen hebben aangegeven om binnenkort een clubavond op dinsdag te bezoeken. De organisatie van deze dag was een prettige samenwerking tussen Amstelveen Sport en Pegasus, dit in het kader van de Nationale Sportweek uitgeroepen door NOC*NSF.  

Geert Hiemstra heeft als sponsor van de afsluitende borrel in Café Thijs ruimschoots bijgedragen om de gezelligheid en goede sfeer binnen onze vereniging hoog te houden.

Meer foto's van deze dag