Mooie Partijen en de PegaCup Loting

13 langdurige partijen werden er gisterenavond opgevoerd in speelzaal Plaza aan de Laan van de Helende Meesters. Of het helend was viel te betwijfelen maar dat er schaakgewonden zijn gevallen dat was zeker. Met mooie overwinningen van Ferry en Maurits, die deden het top van het klassement op zijn grondvesten schudden.

Een nieuwe koploper kan hierdoor dan ook niet uitblijven en eindigt op de naam Weverling.

Ook de comeback van Piet Avis mocht er zijn, na verschillende remises voorafgaand trok hij tegen oud gediende en ooit nog winnaar van de PegaCup Willem van Delft nu de volledige winst naar zicht toe.

Hans van Nieuwkerk en Huup Joosten behaalden knappe overwinningen op zeker niet de minste schaakkrijgers. Dat Geert knap heel lang goed stand hielt tegen Chris Kerkhoff, mag vermeld worden. Dat Chris alle 6 intern gespeelde partijen tot nu toe gewonnen heeft betekent eigenlijk dat hij virtueel bovenaan staat. Bij het wegvallen na ronde 10 van de extra startpunten zal zijn ster op de ranglijst ook reëel gaan rijzen.

Dit aansluitend bij een top waarbij het toch al dringen is voor het kampioenschap.

Loting PegaCup 2022-2023

Met het ongekend grote aantal van 31 deelnemers gaan we dit seizoen van start met de PegaCup. Competitieleider en bestuursvriend Tim van Motman maakt een dezer dagen de gedane loting officieel.

Klik hier voor de loting van de 1e ronde >>

Het belooft in ieder geval een waardig toernooi te worden over 5 ronden, om titelverdediger Lucas den Boer van zijn troon te stoten.  

Overige aankondigingen

Hierbij dan nog de gebruikelijke aankondigingen:

  • Aanstaande zaterdagmiddag 29/10  is het weer schaken van 15:00 tot 17:00 in de Bolder o.l.v. Ferry Weverling;
  • Aanstaande maandagavond digitaal lessen 20:30 tot 22:00 o.l.v. Michel Hoetmer (dit is vooralsnog om de 2 weken);
  • Woensdag 2 november (eerste van de maand) weer vrijblijvend schaken vanaf 20:00 in P60. Op bitterballen wordt getrakteerd;
  • Dinsdag 1 november van 19:00-19:45 schaaktraining in Plaza door schaakdoctor Hans Solcer. Dit voorafgaand aan de speelavond.  

Verder wensen wij Pegasus 2 veel succes aanstaande donderdagavond 27 oktober extern uit tegen Amsterdam West 8.