Maurits van der Meer wint Interne Competitie 2022-2023

Met aanvallend, dynamisch spel heeft Maurits van der Meer de Interne Competitie 2022-2023 van SV Pegasus gewonnen. Met maar liefst 16 winstpartijen is hij de overtuigende kampioen.

Maurits liet dit schaakseizoen een goede progressie zien. Zijn openingskennis was vaak beter dan van zijn tegenstanders. Met wit speelde hij altijd 1.e4 en met zwart Siciliaans of Slavisch. Vaak ontstond er veel spanning in de stellingen op zijn bord, met complicaties en tactische kansen. Voor iedereen is hij een geduchte tegenstander geworden. Mooi om te zien dat zijn serieuze aanpak en trainingsinspanningen beloond werden.

Als nummer 2 eindigde Hans Solcer, die ook een goed intern seizoen draaide. En op de 3e plaats eindigde Henk Sijbring, die vorig jaar nog winnaar was van de Interne Competitie.

Het aantal spelers op de clubavonden nam gedurende het seizoen toe, en zo groeide het aantal deelnemers. Diverse spelers zijn vast onderdeel van onze speelavonden geworden dit seizoen. Om er enkelen te noemen: Onno de Gorter, Rick van Kampen, Tatiana Burlutskaia, Peter de Heer, Hans van Nieuwkerk, Marijn Demarteau, Jan van Willigen, Joop Schor, Jos Wester en Prasant Sawant.

Op naar een mooi, nieuw schaakseizoen 2023-2024, startend in september, na de zomervakantie. Uiteraard schaken we gedurende de zomerperiode gewoon door, op een informele wijze, voor de liefhebbers die er geen genoeg van krijgen, en geen rust willen nemen in hun schaakcarriere.