Wijk aan Zee, het was weer genieten...

Deepesh, Marijn en Maurits in De Zon

Nu de kruitdampen in Wijk aan Zee weer opgetrokken zijn, is het tijd om met volle tevredenheid terug te blikken op de 85ste editie van het Tata Steel Chess toernooi. Natuurlijk in de eerste plaats door de glansrijke overwinning van 'onze' Anish Giri bij de Masters, met dank ook aan die andere Nederlander Jorden van Foreest die de slotdag tot een waar spektakel maakte. Maar ook omdat na de Coronajaren gelukkig weer amateurtoernooien gespeeld en de snert genuttigd konden worden, bijvoorbeeld.

Pegasus was hierbij met 9 deelnemende leden goed vertegenwoordigd. Deepesh, Marijn en Maurits speelden mee in het 3-ronden weekend toernooi, Krijn, Onno, uw verslaggever en Hans van Nieuwkerk in de doordeweekse variant, en Geert èn Onno in het 9-ronden toernooi. Maurits stal de show met een resultaat van 3 uit 3, wat hem uiteraard groepswinnaar maakte. Hieronder zijn 3e partij, waarover hij in onze whatsappgroep schreef: "Derde partij is ook klaar, en daarmee het toernooi. De laatste partij ging om groepswinst, want mijn tegenstander had 1.5/2 en zou met een overwinning groepswinnaar zijn. Het werd een vechtpartij in de Najdorf waar een gif-animatie geen recht aan doet 😁. Nadat ik de winnende combinatie op het bord zette keek ik op en stond Wouter Simonis toe te kijken. Mooi om zo te winnen." 👍🏼  Later maakte Maurits toch een gifje:

partij maurits

Bij de andere gevleugelde paarden viel Onno op door a. dus in totaal 12 ronden te spelen en b. in beide toernooien als tweede in zijn groep te eindigen. Krijn werd groepswinnaar in het doordeweekse 3-ronden toernooi en onze Wijk aan Zee veteraan Geert had wisselend succes in zijn 9-ronden toernooi maar vooral ook veel spelplezier en daar draait het feitelijk allemaal om.

Meer foto's vind je hier.

En meer Wijk aan Zee partijen vind je hier.