Onze Activiteiten

Diverse activiteiten worden door ons georganiseerd, het hele jaar door.

Diverse activiteiten worden door ons georganiseerd, het hele jaar door.

Image
Interne Competitie
Interne Competitie van Pegasus, gespeeld volgens het Keizersysteem. het Keizer systeem maakt een indeling mogelijk met partijen waarvan de tegenstanders een min of meer gelijke sterkte hebben. Speeltijd per partij is 1:30 uur + 15s increment.
Image
Externe Competitie
Externe Competitie van de SGA, waarin 2 teams van 8 schakers van Pegasus de spannende strijd aan gaan tegen andere schaakclubs uit de regio Amsterdam, ieder in hun eigen speelklasse. Speeltijd per partij is 1:30 uur + 15s increment.
Image
PegaCup
De PegaCup is een interne bekercompetitie, volgens het afvalsysteem. Alleen de winnaars gaan door naar de volgende ronde. Er wordt per ronde geloot wie tegen wie speelt. Aan het eind van het seizoen wordt de finale gespeeld.
Speeltijd per partij is 1:30 uur zonder increment, bij remise wordt er gevluggerd.
Image
Snelschaak
Snelschaak zijn partijen van 5:00 min per persoon per partij. Ieder jaar wordt er een Pegasus Snelschaaktoernooi georganiseerd. Het hele jaar door wordt er op de clubavonden snelschaak gespeeld, voorafgaand aan de interne competitie, of aan het einde van de avond.
Image
Online Schaken
Op Chess.com heeft Pegasus een online schaakomgeving gecreeerd waarmee clubleden elkaar kunnen vinden voor het spelen van online partijen. Hier organiseren we op gezette tijden online schaaktoernooien om ook hier met elkaar plezier te hebben.
Image
Zomerschaak
Zomerschaak is een vrijblijvende, sociale schaakavond, om gezellig met elkaar te schaken en bij te praten.  Iedere dinsdagavond wordt ter plekke bepaald met welk speeltempo er geschaakt wordt. Zo blijven we in verbinding met elkaar en met het schaken.
Image
Evenementen
Pegasus staat erom bekend diverse schaak- en sociale evenementen te organiseren. Het bekendste evenement is Schakers van Formaat, waarbij met grote schaakborden simultaan geschaakt werd tegen beroemde Nederlandse Grootmeesters.
Image
Gezelligheidsschaak
Gezelligheid staat voorop bij Pegasus. Spontaan wordt er geregeld geschaakt met elkaar, in een wijkcentrum of cafe, onder het genot van een drankje en/of een hapje. Iedereen kan hierbij aansluiten, en plezier met elkaar hebben staat hier op nr. 1.
Image
Toernooien
In het gehele land worden regelmatig schaaktoernooien georganiseerd. Soms spreken enkele leden met elkaar af om hier gezamenlijk naar toe te gaan. Een enkele keer is dit zelfs in het buitenland.
Image
Training
Onze ervaren schakers bij Pegasus dragen graag hun kennis en ervaring over aan de overige leden. Schaakthema's en -principes van opening, middenspel en eindspel worden middels trainingen uitgelegd.

Impressie gezellig snelschaken