Over Pegasus

Pegasus Amstelveen, voorheen KLM-Pegasus, is opgericht op 24 februari 1971 met als doel: het beoefenen van het edele schaakspel.

Bestond oorspronkelijk de doelgroep uit medewerkers van de KLM en aan de luchtvaart verwante bedrijven, in de loop van de tijd kwamen er steeds meer mensen uit andere kringen bij. Op 2 september 2008 integreerde de schaakvereniging AASTOR in KLM-Pegasus.

Ruim 50 Jaar na de oprichting telt Pegasus Amstelveen zo'n 40 actieve leden, jong en oud en afkomstig uit Amstelveen en omstreken. Wil je weten wie dat zijn, kijk dan onder Interne competitie.

Hoewel het schaken de hoofdschotel vormt in de vereniging, gaat deze activiteit hand in hand met het onderhouden van goede sociale contacten onderling en gezellig toeven op de clubavonden. Na afloop wordt er een biertje genuttigd, of wordt een partij nog eens bekeken.

Een aantal teams nemen deel aan de jaarlijkse competitie van de SGA (Schaakbond Groot Amsterdam). Daarnaast wordt bijna iedere dinsdag voor de interne competitie gespeeld. De indeling gebeurt op basis van (interne) rating, wat wil zeggen dat men tegen een gelijkwaardige tegenstander schaakt. Ook is er de jaarlijkse strijd om de PEGA-cup, en wordt er van tijd tot tijd een snelschaakavond of simultaan georganiseerd.

De clubavonden vallen op dinsdagavond en als clublokaal wordt zaal La Plaza in woonzorgcentrum Groenelaan gebruikt, adres De Helpende Hand 9, Amstelveen (schuin tegenover het ziekenhuis). Het competitieseizoen loopt van september t/m mei; in de zomermaanden wordt er informeel en sinds 2020 in een eigen online-omgeving op Chess.com geschaakt.

De offline schaakactiviteiten beginnen om 19.45 uur.

Pegasus Amstelveen is ingeschreven in het Handelsregister met KVK-nummer 80331130.

De gezelligste schaakvereniging uit Amstelveen e.o.