Ger z'n spinsels Seizoen 2020-2021

De transferperiode is voorbij en wij zijn blij dat er geen spelers bij ons vertrokken zijn alhoewel er onzekerheid is omtrent Boris, is hij verk(n)ocht aan Rusland en ja, zien wij hem weer terug ?
Bart hoorde ik over een inzameling, is dat om spelers aan te kopen voor ons eerste ?
Dit en veel meer horen jullie op de vergadering van 7 september.
Ik hou niet van vergaderen wil ik niet horen want ik hield er ook niet van en zelfs niet van schaken maar ben er nog steeds bij aanwezig.
Wij hebben 37 leden en hoop er toch 34 te zien.
Tot dinsdag dan.

17 augustus - Zomerzotheid 3

Eindelijk ging onze VZ na Lang-en lange tijd met een welverdiende vakantie en nam onze Secretaris Tim het waar en dacht eens tegen andere tegenstanders dan Tim en Ronald te spelen want er waren wat andere spelers deze avond, zoals Willem, William, Henk S en anderen en toen werd ik ingedeeld tegen, ja, van Motman en Kuijper en daar is niets mis mee maar weer dezelfde tegenstanders en Tim is een aardige tegenstander maar strooit eerst zand in mijn ogen met een stuk weg te geven om daarna (gluiperig) zijn verlies terug te pakken en ons de remise in te sturen en je wilt niet het onderste uit de kan want dan krijg je het lid op de neus en zo`n lang lid !
Met Ronald schaak je rustig zonder klok
(houd ook niet van Hans) en dat is ontspannen spelen en vindt het een gezellige afleiding. 
En na langen tijd was Henk er weer en nu het weer rustig is in Amstelveen na het speelplaats incident durft hij het weer aan om thuis te zijn. Hij was er nog met kruk want die had zijn leven gered om een messteker af te weren en zo zie je maar weer.
De PALEN U bekend, waren er niet en Oostheim durft om bovengenoemde reden nog niet te komen maar zal in september wel weer present zijn, hij is een zomerkind en begint pas weer in de herfst volgens mijn herinnering, zo heeft ieder zijn aparte eigenaardigheden.
Met het trio A B en T voel ik mij steeds kleiner worden en ga maar blokschoenen kopen om wat groter te lijken.
Dit is het einde van de zomercolumns, een kopie van de regering met veel onzinnigs en soms onnavolgbaar.

3 augustus - Zomerzotheid 2

Mooie opkomst deze derde dinsdag, ook wel dolle dinsdag genaamd want er komen steeds meer dolle en lange mensen op de club en ga mij steeds kleiner voelen.
Zit ik te schaken tegen een R.K. heer en dat is een heer van stand, hoor ik achter mij een opmerking over negatieve berichten van een Friese dikkoppige  Amsterdammer over opmerkingen in het verleden en dat hij nu stil is, ja als je weinig komt mis je wat. Ik kan niet op zijn naam komen maar heeft wat met het weer te maken en een ira stuiterbol, nee Ria heet zij, maar hebben even een nare periode achter de rug van vallen en opstaan.
Tim had een tim-e out heet dat en was afwezig, ook Boris zijn begeleider was inkopen doen voor de verjaardag van Boris, iets van PSV petjes of 
iets anders maar de andere Willem was er wel.
Anderen zijn met wintersportvakantie op de andere helft van de wereld dacht ik te vernemen.
Maar op club mochten wij twee gasten ontvangen t.w. Mienuk en good old Luirink.
Twee zwaargewichten Bart en John hielden elkaar in evenwicht maar nestor Paul boekte een eclatante overwinning op S-AND-OR en die raakte zijn OR kwijt om in de volgende ronde weer te scoren en Paul remiseerde om in de derde ronde de winst van de avond te delen met Stam-gast Bart. De Leeuw onder ons, ook Amsterdammer gaf als jarige het punt aan Paul in de laatste ronde.
De penningmeester liet de winst glippen tegen de VZ, was het omkoperij, ik was al met de noorderzon vertrokken want ik woon in Amstelveen noord en heb het niet kunnen constateren.
Ik zou zeggen tegen de thuisblijvers; komt mannen tot de daad en breng wat variatie in jullie situatie en kom weer bij de clubleden in de gratie, jullie zullen er geen spijt van hebben.

13 juli - Zomerzotheid

Om met de deur in Groenelaan te vallen viel mij op dat de opkomst 50% hoger was dan vorige week.

Er was ook een nieuw lid, Huub Joosten, die vorig jaar al even op de club was en een allernieuwst lid Anne Leenstra en in een Annegram (anagram red.) legde hij meteen een LAST NEER bij mij want ik stelde mij voor als langste lid maar dat ben ik nu want ik ben 2 meter waarop ik verbeterde dat ik het oudste lid was waarop Paul zij dat hij dat was met zijn negentig jaren en toen stond ik even met een mond vol tanden en nam mijn prothese en liet mijn tanden zien maar niemand reageerde daarop.
Met een dozijn deelnemers werden wij ingedeeld en ik kreeg Willem 1 en daarna Willem 2 te verwerken en Willem 2 telde voor vier en ik wist met van zessen klaar remise te bereiken en omdat NO MORE van Eeuwen of hoe hij ook weer heet, naar huis ging ben ik ook maar naar huis gegaan om het evenwicht te handhaven en ik weet mij al 49 jaar te handhaven.
Jammer dat er niet meer krijgsgenoten aanwezig waren, het is maar een zomercompetitie en toch leuk om elkaar te ontmoeten ? Dus niet kennelijk.
Het is moeilijk om in deze tijd grapjes te maken maar humor is toch ontspanning en als journalist moet je voorzichtig zijn en P. O. heeft dat al aan zien komen en zich teruggetrokken van journalistiek, een echte vooruit denker, hij zit aan Eindhoven vast en schaakt hij daar, maar wil ons nog niet in de steek laten en deed de volgende uitspraak: een dag niet geschaakt, is een dag niet geleefd waar ik aan toevoeg: een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.
Ja, waar blijven de anderen zoals Henk Stiefbeen,
hij is met zijn vrouw  misschien TE RAP naar Portugal gegaan en zit nu in Quarantaine dat ligt vlak naast de vlieghaven daar en onze R.V.S ? Slagvaardig in Frankrijk en kapitein Haak ?
Ook missen WE N STING uit Naarden en Hans.
Dit duo is onze vesting in bange dagen en Hans Klok uit Zwanenburg, hij tovert althans de mooiste stellingen op het bord.
NADORSt van het computerschaak pikte de eerste plaats in, hij was gewapend van top tot teen deze avond en Scudar deed weer van zich spreken.
En Piet (ondanks alle commotie  blijf ik hem Piet noemen) Aanvuller Van Interne Schaakzaken verzorgt de uitslagen, is van de vorige eeuw en heeft nog steeds schaakplezier.
*Hopelijk is niemand getroffen bij de rampen, anders mijn medeleven.

8 juni

Fysieke schakers zijn hersenkrakers maar dat kon ook via de computer zoals onze trouwe spelers weten, de anderen weten niet wat zij missen.

Er was 1 ouderling en twee nieuwelingen deze avond en dominee Maarten (Luther king- werd later koning)
heette (want het was heet) iedereen welkom en er werd een E dammer aangenomen en die wordt tot schaker gevormd, nu had onze secretaris als introductie toch op remise aan moeten sturen, maar die bestuursleden zijn minder tactvol tegenwoordig.
Een ander bestuurslid had het over dekens kruisen maar de jeugd van tegenwoordig zijn meer met messen en degens uitgerust dus zullen het wel degens zijn.
Jammer dat de helft van de Henken en Paulen aanwezig waren Willem 1 en Willem 2 met Boris ontbraken met de Hansen en nog anderen.
Maar onze Piet(erman) J(acobszalm) Avis was er weer en versloeg Ronald in de Kuip er deze met boeiend schaken.
Niet in de Kuip van Fijenoord hoor maar in het pluspunt. Maarten was de koning der leeuwen Léon de baas.
John versloeg met stalen zenuwen ijzeren Ferry en Moreno was zo sportief om Wouter het punt te geven voor zijn verjaardag volgende week.
Tim braakte er winst uit tegen Krijn ter Braake.
De ing-ers Zeilinga en Sijbring (het zit in hun naam) besloten tot remise evenals Muiser en Szudar en Ginammi en van Klaveren en zo was het weer een vrolijk weerzien tenminste ik vond het weerzienwekkend.

13 april

Wat een fraaie deelname op 13 april.
Ik moet ten eerste een nieuwe deelnemer welkom heten, heet van de naald. Het is Bart de tweede uit Driebergen en hij behaalde plaats zeven, heeft connecties met Zevenbergen ? Of volgens het liedje van : Heb je wel gehoord van de zevende zeven,Heb je wel gehoord van de zevende sprong, ik kan dansen enz.
Er was een nieuwe legering ontstaan de trigering en dat is goud, zilver en brons samenvoegen t.w. Ferry, Chris en Henk en daarna zorgden Lucas, Gerben en Sandor door vermenging van zand,zeep en soda voor glas en dat is net iets breekbaarder, zij braken ( niet te verwarren met overgeven) iets minder vaak door bij de tegenstander. Vermeldenswaardig is dat Ferry zomaar als laatste eindigde op vrijdag en dan plots als eerste eindigd, was Karin vrijdag afwezig want als zij afwezig is dan moet hij zichzelf verzorgen en dan gaat het mis. 
De anderen hebben ook hard gevochten maar sneuvelden vaker op het veld van eer.
Vrijdags was er een zestal waarbij Chroom goud won en statiegetrouw Boris zilver en omdat Maarten het brons aan ijzeren Ferry liet en omdat U (TvM) PAL SUMIER winst toestond vanwege een verkeerde damezet scoorde onze nestor. Paul is op het schaakbord sterker als achter de computer maar hij doet toch maar regelmatig mee, bravo! Dat kunnen vele Pegasus helden niet zeggen.
Op 20 april waren er acht deelnemers en Henk was weer in vorm om het goud op te eisen en Boris ditmaal zilver met brons voor Chris.
Onze nieuwe Trabant zat net naast het podium maar gaf gas en reed Maarten en Inno uit de wielen en die vochten om een nederlaag te voorkomen en eindigden met vocht achter hun ogen en well done Bart ! Zelf was ik niet goed door de prik.
Omdat ik af en toe mensen bel ben ik erachter gekomen dat de mensen die niet meedoen omdat hun echtgenoten de computer in gebruik hebben want dinsdags waren de echtgenoten schaken en dus hun recht op de computer kwijt zijn.
Enkelen kunnen een compromis sluiten, zoals Maarten heeft een ruil gemaakt met Florine, maar zij is makkelijk maar Moreno b.v. heeft dat niet kunnen bewerkstelligen bij Alexandra maar geeft waarschijnlijk een gratis rondje als wij weer tegenover elkaar mogen zitten, er is trouwens een motie ingediend voor degene die niet meedoen met de computer dat die straks ook een rondje moeten betalen als de competitie hervat wordt.
Ik wilde geen namen noemen maar de volgende heren komen in aanmerking, alleen initialen en alfabetisch.
P.A.-W.v.D-M.H.-E.H.-G.H.-C.v.K.-H.K.-C.K.-R.K.-N.M.-W.O.-H.S.-H.S.-J.S.-W.W., DIT ZIJN DE MENSEN MAAR ZIJ HEBBEN NOG EEN HERKANSING.
Graag tot de volgende ronde.

6 april

Wat een verrassende deelname op 6 april en onze Holfrank Vonk was weer van de partij, ik miste wel T.P. Tim en Piet W.v. D Wil vriendelijk Doen om niet mee te doen maar vriendelijk doen is niet aan de orde achter de computer want je ziet elkaar niet, dus schroom niet om mee te doen en H(oop) S(teeds) dat hij een keer mee doet, wordt hij tegengehouden door Petra ? Hoog Spel wat ik soms speel maar er is nog steeds persvrijheid.
Winnaars waren Henk en Kung (Kan uit niets geselen ?) en dat werd 50-50 met Boris op de derde plaats.
Twee keer bood ik mijn tegenstander remise aan maar zij weigerden en kwamen toen op dood spoor te staan.
Via het C.S.kwam ik in de remise want Csudar is geloof ik centraal in het Hongaars, hij eindigde op de ondankbare vierde plek net naast het podium samen met onze Chrisant.
De paashaas bezorger werd 9e en liet uit coulance iedereen winnen behalve onze herintreder Vonk die kreeg een eierrekje kado maar zal wel weer van zich doen spreken in de komende weken, hij was week geworden door niet te spelen.
Met dank aan de vele deelnemers.

paas-ijver

Dit was het Dr. paas ijver toernooi
Maarten deze suggestie was heel mooi
Je hebt velen verrast
En het tempo aangepast
En dan bim bam beieren
Vroeger schaakten wij om eieren
Maar Maarten is nog niet zo dwaas
En laat ons schaken om een paashaas
En omdat ik als dichter wordt omschreven
Zullen jullie dan ook en gedicht beleven
Chris was de sterkste en behaalde op zijn gemak 
De laatste partij remise en dus de gouden plak
Maarten moest alleen tegen Chris even balen
Maar zonder {ten} de zilveren plak te behalen
En Henk ging ten onder met een plons 
Maar behaalde deze wel avond het brons
En zo was met wat tam tam en reclame
Een leuke avond met redelijke deelname

schaak

Wie lacht niet die de mens beziet. Dinsdag 16 maart was een geweldloze avond bij Pegasus, men was aan het kijken bij de gewelddadige verkiezingsdebatten. Het was net cricket, iemand gooide een bal op en probeerde de wicket van de andere partij omver te werpen. Rutte scoorde 36 runs NO en Kaag scoorde 27 wickets en gaat nu aan de Kagerplassen wonen en Rutte aan de Rotte ? Maar is geen eh-Trut te noemen en Wilders wordt makker, eh, makker van wie ? Hoe vonden jullie Sigrid Kaag met op tafel de sabeldans van Katsjatoerian ? Mooier was dat geweest op rolschaatsen  maar dat was te link !!! Vandaag 19-3 was het pannenkoekdag en er waren 3 maal zoveel deelnemers als dinsdag maar nummer negen viel af, net 1 pannenkoek te weinig, ach ik praat over pannenkoeken maar bedoel schakers, die verkiezingen hebben mij oververmoeid doen raken en dat raakt kant nog wal, hoor ik jullie al zeggen en er komt nog zoveel op ons af. Neem nou Ajax, zij moeten tegen Roma, omgekeerd amor maar zo lief zijn die ook weer niet, ja voetbal is tegenwoordig een meerzijdige sport met ingrediënten van judo, shirtje trekken, beentje lichten en wil je een time out dan ga je gewoon liggen en een schilderijen show zo van wie heeft de mooiste tattoo en af en toe videootje kijken, dus veel amusement. Na de spanning over de versoepeling dinsdag was er de spanning van het aantal deelnemers voor het deelnemen aan de schaak ronde en dat waren er zes de anderen waren helaas te laat en ik zat klaar maar bij zes stopte het aantal en de anderen vierden feest vanwege de avondklok naar een uur later wordt verschoven. Voor degenen die het niet snappen, het thuis spelen kent geen avondklok. Henk veroverde goud, Ferry zilver, Sandor brons en Maarten en Boris deelden het ijzer en Chris belandde op het kerkhof. In dienst heb ik veel wacht gelopen maar wegens mijn leeftijd zit ik wekelijks op wacht en denk dat ik op waterpolo ga, daar fris je van op i.p.v. zweten achter de computer voor deelname.

5 maart toernooi

5 maart leek wel bevrijdingsdag bij Pegasus maar waren de leden in de war met 5 mei ?! Er waren acht deelnemers en één in de wacht voor als er oneven aanmeldingen zijn.
Sommige leden hebben mijn raad opgevolgd en flikken Maastricht opgenomen en zodoende voor het schaken gekozen.
Ook had ons vroeger lid C.A.P. Struyk zich aangemeld, zijn vader werkte vroeger bij CAP Gemini of hij had aandelen ervan en ik had ze ook zodoende weet ik wat meer van Kees en hij kreeg dus deze drie voorletters. Hij deelde het punt met Maarten.
Winnaar werd ijzersterk Ferry met goud en S-AND-OR deed zijn naam eer aan om silver te winnen en tegen goud aan en CR legde beslag op het brons.
En wat te denken van het Leeuwengambiet van Hedel?!, hij scoorde een tweepunter en brulde als een leeuw toen hij van Ferry verloor denk ik.
Omdat Muis er met Bor een heel punt scoorden kwamen Maarten en Kees  net iets tekort. Wees moedig en houd vol.
Hartelijk dank aan de reageerders op mijn 50 regelijk gedicht
hetgeen met een gedicht beantwoord werd en een gouden handdruk van Sandor.
Dinsdag werd een reprise van vrijdag met acht deelnemers maar ik had mij tussen de aanmelders gevoegd maar het werd niet even en dan staat iemand in de wacht.
Henk die vrijdag met brons genoegen moest nemen won nu goud en stond alleen tegen Chris remise toe want die ging kris-kras over de 64 velden en velden elkaar niet dus remise.
TWO werd tweede de Wizzard raakte even de controle van de eerste plaats kwijt en onze Suikertaart, nee, ex-Zukertort lid en eerder lid van Pegasus en erelid bij de ASB gebruikte zijn veelzijdige kennis en behaalde brons !!!
Zij die net niet in de prijzen vielen waren onze zuiderling Oosthuis en den Boer die met een eg door mijn stelling ploegde en hup daar ging ik.
Mannen het was weer een groots spektakel en tot de volgende ronde.
Misschien doet vrijdag Willem van Delft mee.

jubileum onlinetoernooi

Wat een fraai aantal deelnemers op ons 50 jarig jubileum.

Zelfs onze oud CAP(tain) Struyk en Max nam ver stappen om mee te doen, hij zit in het oosten tegenwoordig waar de wijzen zitten en hij heeft zich ertussen weten te voegen.
Dan de deceptie op vrijdag met maar vier deelnemers, maar begrijpelijk want dan kijken de meesten naar flikken Maastricht.
Dat kun je ook wel later doen.
Sommigen kunnen pas later meedoen want Willem heeft last want Beverwijk wil geen mensen van Delft meer en misschien komt hij dan naar Amstelveen.
Henk S. heeft met zijn stok zijn computer stuk gestoten tijdens een val en wacht nu op een erfenis om een nieuwe te kopen.
RVs, geen roestvrij staal maar schrijver zit in Frankrijk en is bezig met een tatoeage salon want de belasting is daar lager.
R.K. (niet Ronald Koeman) heeft het te druk met voetballen want er is elke avond voetballen tegenwoordig en is er geen tijd meer voor schaken.
H.S. moet Schiphol op de been of in de lucht houden en wordt binnen korte tijd AOW er en heeft dan weer tijd om te schaken.
Greet Dolstra is met Ria Europa aan het rondreizen om een leuke plek te vinden voor ons 50 jarig jubileum.
Wim W. zit in Nijmegen om daar de vierdaagse wandeltocht weer mogelijk te maken.
K.van K zit in de groenvoorziening met  toezichthouder W. O. ?
De vier H`s beraden zich over de kleur velden als wij geen witte en zwarte velden meer mogen gebruiken omdat dat ook al verboden dreigt te worden want bruin en geel mag dan ook niet meer en blauw en groen blijven dan over ?!
Onze oud-ambtenaar Niek M. zoekt nog uit waar de schaaktafel en stukken van Guido Eckhardt uit 1976 gebleven is want die weegt 700 kg en kan dus niet zomaar meegenomen zijn.
Dit was komkommernieuws met uitjes.

jubileumgedicht voor 24 februari 2021

24 februari 2021 worden alle leden  gewaar

Dan bestaat KLM Pegasus reeds 50 jaar
Als KLM vereniging zijn zij toen begonnen
Maar nu hebben wij de zelfstandigheid overwonnen
Men begon in het KLM S&O ontspanningsgebouw
En het ledenaantal groeide al gauw
Hij  werd opgericht door Freelink, Geelen en Tichelaar
En ik werd daarna lid in het volgende jaar
Er waren toen net als het jaartal 71 heren
Die de KLM schaakclub toen trotseerden
Het klinkt misschien een beetje mal
Maar dit werd het grootste ledenaantal
Helaas door het coronavirus heftige geweld
Wordt het vijftigjarig feest een jaar uitgesteld
Hetgeen de feestcommissie een beetje verdriet
Doch wat in het vat zit verzuurt uiteindelijk niet
Er waren negen vrouwen lid in het verleden
Nummer tien staat op de drempel van het heden
Dit verenigingsjaar beleefd een rare tijd
De samenkomst wordt door het virus gemijd
Schaakavonden worden helaas vertraagd
Omdat het coronavirus ons nog steeds plaagt
Het bestuur doet voor deelname zijn uiterste best
Er zijn enkele deelnemers maar waar blijft de rest ?
Ik heb in mijn tijd heel veel in de club meegemaakt
Er werd slechts 1 x door gladheid en 1x door lichtuitval niet geschaakt
Het virus belet helaas het samenkomen
Niemand had dit toch ooit kunnen dromen
Van der Horst en ik hebben in 2008 spontaan
Een fusie met schaakclub Aastor aangegaan
Ook hadden wij in de verleden tijd
Ook nog een schaak ladder wedstrijd
Ik ben nog even in het verre verleden gedoken
En ga jullie met twee Limericks bestoken
 
Wij moeten er dankbaar voor wezen
Dat deze club toen is verrezen
Want dit fraaie koninklijke spel
Is bij onze leden zeer in tel
En dus de KLM vlag gehesen
 
Bij Pegasus schaken is prachtig
Soms speel je zwak, soms ook krachtig
Je verliest oftewel je wint
Je treft altijd wel een vrind
Onderling is de sfeer altijd reusachtig
 
Wat een prachtige jubileumkaart
Met prachtige foto`s bijeenvergaard
Oh, Ger, wat heb jij aangericht
Een 50 regels lang gedicht
Dit is een dichterlijk gebaar
Vanwege het vijftigste jubileumjaar
 
Dit was een korte samenvatting uit het verleden in dichtvorm.

 

ronde 6 - 8 december

Jammer dat de opkomst zo laag is door het virus maar om het virus op te lopen is onderweg groter dan in het Pluspunt want dinsdag draait de molen en die vermaalt het virus en met de veiligheidsregels in het Pluspunt is er niets mis mee om daar te schaken. De thuisblijvers hebben toch geen hekel aan elkaar om weg te blijven ? Het is toch prachtig om elkaar weer eens te ontmoeten en te weten hoe het met de anderen gaat.

Lof voor de spelers en uien voor de wegblijvers. Sandor wist Wim te verslaan want Wim zat in de fietshouding en plaatste nog een tussensprint maar Sandor wist met banddikte te winnen.

Ferry was voor die tijd al verslagen door Boris want Ferry deed een ontsnappingspoging maar trapte door zijn versnelling en verloor op trieste wijze maar werd hiervan weer wijzer.
Moreno had een sterk paard hetgeen Schaafsma onschadelijk maakte en nam meteen een voorsprong die Moreno niet meer ongedaan kon maken en zijn karretje in de poep reed.
Tim die zonder van Mot op Timman dus lijkt en mij vorige week versloeg kreeg het aan de stok met Cees want die pakte de stok van Henk en zo werd Tim verslagen, ja, Cees heeft altijd met bomen en stokken gewerkt.
Omgekeerd  teiP sivA opende met zijn favoriete opening e4 en f4 en kreeg het initiatief maar Michelé stak langzamerhand een  spaak in zijn wiel en Avis ging over de kop.
Oud wielrenner (zo jong is hij niet meer) Simonis ging op de WU TOER maar Maarten (op een elektrische fiets) ging hem uiteindelijk voorbij en won met pijn en moeite ?
Henk Sijbring en John wisten zij aan zij de meet te halen en zorgden heel enig voor de enige remise.
 
ronde 5 - 1 december

Ondanks Ajax waren er tien man en een paardekop. Daarbij wil ik John niet vergelijken met een paardenkop maar die uitdrukking is zo en Spinhoven is zo sterk als een paard op de 64 velden.

Er zijn twee Henken en Henk de eerste hinkte op twee gedachten en beging een blunder tegen Cees van Klaveren en het werd 1-0.

Ten tweede werd ik slachtoffer van de TVM (Transfer Vitesse Motman) want door de afstand overzag ik een loper en dat werd met snelheid mijn einde.

Maarten gaf een pion voor en dubbelpion en zag hij dubbel of werd dit de kracht van ijzeren Weverling? 0-1.

Wim werd het slachtoffer bij de Moreno die met het stukken klaarzetten a.h.w. in de stukken kruipt en enkele pionnen veroverde en Wim voelde zich bestolen maar aangifte doen kon niet meer en Moreno verdubbelde zijn winst na een nederlaag.

Is Henk Sijbring ing want dat staat achter zijn naam en was OR Sand in de ogen aan het strooien zodat Sandor het aan het eind niet meer zag zitten.

Jammer dat er zo weinig leden komen schaken want niet alleen Ajax was hier deel aan want het bestuur doet zo zijn best om het schaken mogelijk te maken. Er zijn bridgers die bijkans huilen dat zijn per computer moeten spelen en voor ons schakers staat er een lokaal open waar wij tot 12 uur terecht kunnen en er is zelfs barbediening en het grootste gedeelte onzer leden maakt hier geen gebruik van.

Leden kom op en beloon dit ijverige bestuur met uw komst.

ronde 4 - 24 november

Wat mooi dat wij weer verder kunnen gaan in het Pluspunt, ik moest wel drie keer kijken om het te geloven.

Ik heb even niets van mij laten horen maar horen en zien verging mij en nu ik bij beter horen geweest ben kan ik weer wat van mij laten horen.
Het werd een mooie avond want het was droog en velen waren blij om elkaar weer te zien en de bezige bijtjes van het bestuur waren de tafels op afstand te zetten zodat wij later onze zetten er op konden doen.
Er was een dappere uitspraak van Sandor want Maarten memoreerde dat John aan de leiding ging waarop Sandor antwoorde om hier verandering in te brengen en hij legde John het vuur na aan zijn schenen maar Spinhoven, als je zijn naam achterstevoren zet nevohnips dat betekent onverslaanbaar in het Russisch met 3 uit 3 en Czudars eerste nederlaag en Ferry, ijzersterk deze avond boekte zijn eerste overwinning ten koste van Bart.
Ginammi werd verslagen door Moreni, hij telde voor twee deze avond mede door het veroveren van een pion.
Pedro, ik durf Piet niet te noemen,kwam wat kwaliteit achter en Tim bediend zich van duivelse zetten en zette Avis aan de kant, ik had ook al last van Tim op de computer en hanteert  het Jan Timman effect.
Ed Hartog zorgde voor het Sint idee en gaf eerst een pion aan Wouter maar dat was niet voldoende en gaf toen een toren kado maar Ed was opgelucht om ons weer te zien.
Ook Maarten was opgelucht vanwege winst op Henk Sijbring, ook een Sinterklaas kado, nee kado kreeg Maarten het niet.
Henk, de eerste, had wel een stok om te slaan maar Wim had een (verboden ?) mes bij zich en ontweek de stokslagen met winst.
Door het virus was ik wel wat van slag maar heb toch weer een verslag geproduceerd en werd zelf niet verslagen door Cees van KLaveren, wij waren trendsetters voor remise maar niemand evenaarde ons.
De wegblijvers van voetballen ten spijt, misschien hebben zij spijt, want zij zagen strijd op een paar velden maar bij ons was dat op wel 512 velden, misschien zien wij jullie volgende week weer eens.

ronde 3 - 13 oktober

Met 12 man waren wij de vechters in de corona tijd  en er waren twee nieuwelingen en twee ouderlingen en acht Emmaüsgangers, (die lijken op ons moderne mensen en wij lijken op hen) en de moderne mensen zaten bij de buis, kijken naar het koppel de Jong en Rutten  en anderen zaten misschien bij het jeugdvoetbal, daar zie je tenminste nog doelpunten. De thuisblijvers zijn huismussen of denken zij ontoonbaar te zijn ?

Dan zijn er werkers en leden in het buitenland zoals Lucas den Boer dans Belgique, dat staat chiquer dan België en R V S(taalhard) in Frankrijk in La Éfincelle ? Vonk komt in november terug en hoopt het ons weer moeilijk te maken op de 64 velden.
Henk Schaafsma veroverde een loper op Ed Hartog en toch speelde Ed niet slecht maar Henk is met stok een stuk gevaarlijker, een soort H en k(nots) en mijn verslag klinkt ook wel eens knots.
Ik werd het tweede slachtoffer bij Piet, PI is onmeetbaar En Taalkundig ben ik wat sterker doch Piet heeft weer een hoger IQ anders had ik gewonnen.
Boris en Maarten hadden een boeiend gevecht waarbij Boris eerder de boei bereikte in het gewin van een koningin, ja, de jeugd die hier triomfeerde. 
Michele leverde net als Italië met voetballen een gelijke stand tegen Tim van Motman en heeft Michelé laten ontsnappen, Tim eet veel tomaten denk ik want hij heeft vaak een rood hoofd van inspanning.
Henk Sijbring wist hoe hij een Ferry tot zinken moest brengen maar Weverling had geen reddingsboei dus geen boeiend gevecht ?
Huub Joosten kan goed met spinnen omgaan maar deze kruisspin, John geheten, werd een kruis voor hem en zo werd Huub om zeep geholpen en bracht Spinhoven fier aan kop.
Volgende week wordt het helaas weer of geen weer weer een huiselijk verslag want we gaan vier weken lock dawn en de wereld is up site dawn.

ronde 2 - 6 oktober

Is het vertraagd snelschaken of versneld traag schaken maar wel een aangenaam tempo en er waren 8 slachtoffers dus geen remises.

Het eerste slachtoffer was ik tegen Michele Ginammi en een mooie partij waarin ik een steekje liet vallen en het einde nabij was, jammer dat ik geen zwart had.
Als tweede viel onze Mélangeur Langen ( hij mengt alle aanwezigen) in de afgrond bij nieuweling Huup J oosten (waar de wijzen vandaan komen) en met sterke paarden (zij roken ook sterk) Maarten aftroefde.
Witte Piet troefde zwarte Cees van KLaveren af. Cees deelde een linkse uit maar kreeg twee rechtse terug en Piet won als enige met wit.
I SIMSON was Tim de baas althans van Motman had een voorsprong en Wouter had alle geluk van Amstelveen en kreeg de partij cadeau.
ING W LEVER, oud vertegenwoordiger in Ferry`s zonk tenslotte bij de door goud doorspekte gondel van Csudar die uiteindelijk op tijd won.
Henk Schaafsma was goed op dreef tegen Gerben Zeilinga maar die had een schoffel meegenomen van zijn werk en schoffelde Henk zijn stelling in de vernieling.
In zijn stelling was wat geMOR EN O en met de minuut ging de pion tegen kwaliteit nadeel van van Jaaren na lang verzet de pottenbak in, de wolf had sterkere kaken.
Henk Sijbring kon de stunt van vorige week (was hij te week ?) nee zeker niet maar Bart moest zijn nederlaag van vorige week revancheren.
Zo kwam er een eind aan deze vluchtige toch wel gezellige kapjes avond, niet te verwarren met pakjes avond die is wat later.
Met dank van alle afwezigen zodat wij meer ruimte hadden, kom op mannen er is ruimte zat en ook verse lucht. Tot dinsdag.
 
ronde 1 - 29 september

Lieve deelnemende leden. Even vreemd met mondkapjes op, het is net een boer die lacht als hij kiespijn heeft en dan doel ik niet op Lucas want die lacht altijd zo, oh, sorry, die lacht altijd bedoel ik. Ik heb van die aparte kronkels af en toe en herinner mij nog dat Paul zei dat hij een DRAGÉ van Eindhoven in Zoetermeer ontmoette en zoeter kan het niet, toch ! Hij is inmiddels alweer een paar jaar getrouwd met Gerda en mag af en toe Pegasus bezoeken. Deze avond was hij er niet, had hij geen mondkapje meer ? Dit doet mij denken aan een treinreis naar Eindhoven daar stapten twee heren in in Utrecht  en zij gaven elkaar een hand en de één zei van Voorst tot Voorst en de ander van Nispen tot Sevenaer en ik stond op en zei van Amsterdam tot Eindhoven, later begreep ik pas dat zij van adel waren.

Er waren vanavond meerderen afwezig omdat zij geen mondkapje hadden en toen Ferry uiteindelijk een mondkapje gevonden had was hij te laat op de club.
Toch waren 16 en een halfje dus aanwezig en langzamerhand wordt het weer weer drukker.
Allereerst moet ik Henk Sijbrands welkom heten want dit staat en valt onder Algemene Zaken want ik ben nog niet afgeschreven, ja het is een rare tijd en ik ben een rare omdat ik een erelid ben en al over datum.
Er waren acht partijen en ik moest tegen Ronald Vonk en die gooide meteen een vuurwerkbom in mijn stelling, maar met vuurbestendig mondkapje op wist ik remise te bereiken.
Als tweede haalde Ed met een linkse Cees van KLaveren neer, hij kreeg nog tien tellen maar stond niet meer in de bokshouding.
Wouter Simonis probeerde een dame te behalen maar Gerben Zeilinga omzeilde
die poging en bracht Wouter om zeep en zette Simonis aan de kant.
Sandor behaalde een Minimale Lichte voorsprong op Maarten Langen en die trok aan het kortste eind uiteindelijk. 
Bart Stam en John streden voor de bovenste plaats en Bart ging onderste boven.
Léon mocht Henk Sijbrands inwijden in onze club en Henk gaf meteen zijn visitekaartje af en werd mededinger voor de koppositie.
De andere Henk heeft nog steeds een stok achter de deur maar Tim is langer dan die stok en brak het punt in tweeën na een spannende wedstrijd.
Wim wimpelde een aanval van Piet af maar die beet zich als een karper vast in de stelling en stond tenslotte remise toe.

vergadering (22-9-2020)

Wat een mooie avond van vergaderen, de mooiste die ik meegemaakt heb in al die jaren m.m.v. van Jaaren, Motman en Langen.
Het terugzien van vele leden, ook zij hadden onder het virus geleden en zoiets hadden wij in het verleden niet eerder beleefd.
Het bestuur deed mij aan het Cocktail Trio denken, met aan het keyboard Tim, bassist Maarten, hij wist de gevoelige snaren te raken en als solist Moreno, want hij had het hoogste woord over de financiën. Er waren 18 luisteraars en zij genoten van wat dit trio bereikt had. Er waren enkele leden die beloond werden vanwege geleverde prestaties, een soort lintjesregen, erg leuk gedaan.
De kascontrole bestaat uit twee ex-corona verkopers.
Vroeger waren er meer bestuursleden maar vanwege de 1,5 meter regel is het bestuur ingekrompen denk ik.
Dan zijn er acht moedige mannen die de externe competitie aan durven o.l.v. Stam-hoofd Bart.
Eén man die ik niet over het hoofd zag want ik zat er tegen aan te kijken en dat was Willem van der Staat, hij zat er overigens bij en hij is vaak aanwezig en leeft met Pegasus mee. Zo waren er weer 21 blije leden.
 
Pluspunt (15-9-2020)

Langzaamaan staat de wintercompetitie voor de deur bij of in het Pluspunt tegenover de Jonge Dikkert en ik ben een oude dikkert en geef een voorbeschouwing op het nieuwe seizoen.

Als jullie met de vergadering een half uur later komen dan kan het bestuur snel door de agenda heen want wat zij doen en gedaan hebben was fantastisch en kunnen jullie meteen gaan schaken desnoods gaan jullie bij de Dikkert alvast wat drinken en het bestuur zal ik alvast toelichten.
Want Tim n.a.b. Tot in maanden- nauwkeurig alles bijhoudende is een zeer goede Secretaris en Maarten Langen breed een zeer goede Voorzitter ( zit er wel eens naast ,maar niet hinderlijk) en is onmiskenbaar onmisbaar en de nieuwe Penningmeester is meesterlijk en goudeerlijk want haal je het goud uit zijn naam dan houd je nomen est omen (de naam is een voorteken) over en mijzelf als kascontroleur, dat kan nog en Sandor als mede controleur (S-ilver and or), dan hebben jullie een gouden team. Ons TV APIE IS overal inzetbaar zoals in de zomercompetitie maar daar besteed het bestuur ook wel aandacht aan.
En Paul Oosthuis kan mensen van huis halen, als hij weer een baas neemt waar hij woensdags vrij heeft tenminste.
8 september  was er een ander tempo en dat was een kolfje naar de hand van onze ijzeren Ferry en hij behaalde staalhard goud en versloeg zelfs Hans,de vliegtuig deskundige die CLOSER kwam en de clos werd en zilver opeiste. CHR(oom) IS met het brons er vandoor gegaan.
Oosthuis kwam met zijn taxi in de vangrail terecht maar wist (uit frustatie ?) de dame van Rochade te veroveren en zo hebben de elf-jes van Pegasus weer geoefend en zij waren beter dan het elftal van Oranje, hoewel de jeugd het goed deed.
Als jullie tijd hebben ga dan helpen bij het Pluspunt dan weten we zeker dat zij op tijd klaar zijn met verbouwen.