Ger z'n spinsels Seizoen 2019-2020

Einde zomercompetitie

Het einde van de spectaculaire zomercompetitie.

Voor velen misschien al een bekend gebeuren maar de voor meerderen ongewoonte om te schaken per computer.
Was Chris al eens Koning winter, nu is hij ook nog Zomerkoninkje geworden en beheerst dus alle jaargetijden en kunnen hem tot Vivaldi kronen, die componeerde de vier jaargetijden en is hij nu componist of optimist of mist hij nog wat ? Ja, de Pegacup ! En de slagroom ?
Een prachtige tweede plaats voor Boris van der Staat Amstelveen, nee, Amstelveen is geen staat Ger maar de tweede plaats staat hem wel goed !!
De derde plaats is voor Hans K. ooit hoger op de ranglijst gestaan ? Via de Zwanenburgbaan bij ons binnengevlogen en na vijf jaar hard werken een bronzen medaille in de wacht gesleept !!!
Net naast het podium maar met de Hongaarse rapsodie rodnaS raduzC, ik wil zijn naam niet noemen maar hij heeft het vuur na aan Hans zijn schenen gelegd.
Dan vijfde onze ijzeren Ferry, ik heb een plaat waar veel op gelachen wordt en die heb ik bij het schaken opgezet en zo hoorde ik zijn lach.
John Spin nam 6 weken vakantie om daarna de achtervolging in te gaan en was de slimste in de laatste twee rondes goed voor plaats zes, een verkeerde calculatie of bewust rustig begonnen ?
De anderen hebben ook plezier gehad aan dit schaak evenement en sommigen hadden zich aangemeld maar niet meegedaan b.v. de man uit Beverwijk, ik kan even niet op zijn naam komen en R.K. was hij te rooms of omgekeerd had hij de smoor in dat hij niet op de website kon komen, er stonden drie hulptroepen gereed.
Dan onze nestor Paul, was zijn muis er niet snel genoeg ? Heeft wel twee pogingen gewaagd en verder hebben wij geen last van de muizenplaag gehad, althans wij ouderen hebben wat last met verkeerd zetten met de stukken via de muis.
Dan las ik op facebook een bericht van onze gevallen schaker die met de caravan in de storm lag te schudden in zijn bed maar met vrouwlief genoeg gewicht had om niet om te waaien.
Dan ons ALBuM (Avis,Langen,Boer en Motman) zijn van onschatbare waarde geweest en onze P.(ersenal) Adviseur Voor Intern Schaken heeft de Administratie Voor Iedere Schaakdeelnemer keurig bijgehouden en een mooie
samenvatting gegeven en dat is niet iedereen gegeven.
Er waren 15 spelers die rugby hebben gespeeld i.p.v. schaken wel met mondkapjes op denk ik en de bal werd steeds schoongemaakt na elk kwartier.
Ik wil de andere deelnemers niet te kort doen één die OREN OM te horen heeft en de kas op peil houdt wel extra vermelden, er was geld genoeg in kas om allen te verrassen.
Dit was een samenvatting van het oude Kasteeltje.

Crisis

Chris is zonder h in de crisis want jongeren moeten wegblijven bij ouderen en Boris is nog jonger en wij zitten op afstand als wij weer mogen schaken in de Groenelaan.
Ik heb een corona bij mijn computer en die weerd tot nog toe alle virussen.
Hopelijk mogen wij straks weer tegenover elkaar zitten want ik mis het Haak en breiwerk, het HA gen uit Naarden en Har tog een beetje en L.H. edelman van Vlaanderen, ook Greet dolman van de van Lennepkade. De neef van oud Nederlands kampioen boxen van Klaveren en de Ronalds Mac Donalds en de kien en zoete Melis.
Om`t zigt met William te verbeteren en wij Wille mens Wim weer eens zien, die loopt hoofdschuddend wanneer wij weer kunnen beginnen enING. A Ziel en is de A.S. FAAM HASCH verwerker weer in staat om mee te doen na zijn val, met schaken trapte hij zelden in een val en deze zeldzame val had hij ook niet aan zien komen.
Ik heb goed nieuws want ik heb Ronald Vonk gevonden, hij zit ergens in Frankrijk in de onderwereld van Orpheus bij het beeld van Offenbach en voor de kenners van opera/operette weten dat hij veilig zit, dat lucht toch wel op want er zijn diverse leden waar ik niets van hoor en alleen onze stuurlui aan wal weten dat. Paul ligt geloof ik aan het Zoetermeer om af te koelen. 
Wij vorige eeuwers hebben nog koude records meegemaakt en nu maken wij hitte records mee en er waren afgelopen week 10 deelnemers die hitteschilden hadden 
en nog vochten voor de eerste drie plaatsen.
Strijders voor het erepodium zijn Chris, Boris en in onderlinge ko `s Hans Kooi en er zijn twee out siders t. w. Sandor voor Hongaars goud en voor ijzer onze Ferry.
Goud, zilver en brons waren met zonneschilden voor,Chris, Sandor en derde de man uit Oss. Proficiat mensen !!! Op naar de laatste ronden.
Over twee weken zullen wij weten wie de slimste on-line schaker is.

Zomerzotheid

Wat een verrassing vorige week. Een Bes-tuurde-r naar de ledenlijst en dacht wat 
kunnen wij voor de leden doen en de drie kaaskoppen kwamen bij elkaar voor overleg, ja, een Goudse, een Leidse en een Edammer zal ik maar zeggen en er is nog een Friese nagelkaas en zijn allen boven de vijftig, dus wijze mensen. 
Van die Friese hoor ik niets, hij is lid van de Royal International Armi, denk Ik en verkeerd waarschijnlijk in de zevende hemel en is lid van de feestcommissie.
Piet en ik waren even werkeloos vorige week.
Wat een verrassing van het bestuur (zij hadden ook even vrij) en zij hoopten op een record aantal deelnemers maar et toz (Latijns en omgekeerd Nederlands) voor woorden, het record werd met één gebroken en dat moet het bestuur een beetje gebroken hebben voor hun inzet.
Wouter heeft het record doen sneuvelen na inschrijving maar had een lekke band en kwam later in beeld.
Ik moest meteen tegen onze hoogvlieger en werd vleugellam gemaakt, ik zat te dicht bij de uitgang maar het was tevens een punt voor de a.s. jarige en in een tweede ronde liep ik averij op bij een Ferry en na opgedregd te zijn verloor ik partij drie, nou dan zakt je broek wel af, knoop eraf, rits stuk en toen ik een andere broek aan had was ik te laat voor de volgende ronde en ben toen maar bij mijn visite gaan zitten en heb de fles wijn leeggedronken en zit nu diep in de middag onzin uit te kramen, denk ik dan en denk dat de THEWIZZARDOFOSS betere verslagen kan maken, tenzij hij geen kan heeft. Hij werd één maar alfabetisch zou Alexander OOST west THUIS best op plaats 1 moeten staan. Met ook 4 punten en degene die flink aan het BROEDEN was, Lucas werd derde en zij waren met zijn vieren de punten aan het vieren en Lucas werd drie omdat de vlegel een vlegel gebruikte voor de derde plaats.
Solcer was nog niet jarig, pas op 6 augustus, toen liet zijn moeder hem de wereld pas zien en werd dus zesde, toeval of toch niet en ik viel in het niet bij al die zware jongens.
Met dank aan het bestuur voor de enorme inzet en nu ga ik de oudjes in Nieuw Vredeveld opvrolijken met muziek

Zomerkoninkjes

Ze zijn er weer volop de zomerkoninkjes.
Zo is Piet Avis een zomerkoning en ik bestudeer vreemde talen en ontdekte wat PI ET AVIS betekend en pi is onmeetbaar of onschatbaar en avis is waardevol en heeft niets met vis te maken, hier zit het woord visa in.Hij verzorgt de uitslagen en inslagen van mensen die verslagen worden en met mijn verslagen  hoop ik een slagveld te voorkomen. Eigenlijk verdient hij een extra punt per ronde en dan komen er 11 punten bij, maar zo werkt dat denk ik niet. Vrijdag waren er weer 6 helden waaronder Piet en hij deelde meteen een klap uit aan mij terwijl ik niets gedaan had, misschien revanche op mijn uitlatingen en hij was niet de enige want ook Maarten en Sandor sloegen toe, ik zal mij netter proberen te gedragen.
Gisteravond moest ik plotseling weg en werd achter mijn computer weggesleept, ik verzette mij nog maar de wegslepers waren sterker.
Vanmorgen zag ik de uitslagen en met ontzetting en zag hoe John het goud wegkaapte maar vond Chris goud waardiger omdat hij niet verloren had en John versloeg, misschien was dat niet ver genoeg en werd John met goud gehuldigd. 
Sandor legde de basis met winst in onze partij en de DANS OR (onder regelmaat) van Boris te winnen en Sandor wist Chris te bedwingen.
Dan de HSK (Hoekse Sterk Kabeljauwse) twist met Maarten daar werd Hans sterk ontgraat en Boris werd weer ijzervreter en versloeg Ferry.
Ook Overhoek kwam na een verbeten strijd onverhoeds op winst en Tim (Tot Ieders Mogelijkheid) wist hij remise te bereiken tegen HSK.
Nog een prestatie vanuit  de Naardense vesting wist Wintgens stand te houden tegen Chris en zo waren er spannende partijen.

Zomerpraat

Dank aan de regeerders van vorige week, Maarten de huidige regeerder, oud regeerder Henk en nieuwkomer Wouter, oh, ik vergeet een a, absurd (bij regeerders). 
Wouter is een rentreerder, (rentree rentreerder) en wij hebben velen die hun rentree gemaakt hebben in de loop der tijd zoals Geert, Paul O.,John,Bart,Vonk,Ferry,en misschien komt Hugo nog terug. Zelf ben ik nooit van club af gegaan bang dat ik niet meer aangenomen zou worden, trouwens als schrijver moet ik eigenlijk vervangen worden, gezien mijn leeftijd en denk aan Geert alhoewel een Fries in Amsterdam, erger is er niet ,scherp van de tong maar een hele toffe peer.
Bart is journalist maar listig, hij is nog tekort lid, dan komt Sandor wel in aanmerking want via mij heeft hij al veel informatie gekregen en is wereldwijd bekend tot in Hongarije zelfs i.s.m. Paul Oostheim want daar heb ik jaren mee samengewerkt of ons KNOV lid, omgekeerd een man met veel ervaring van zijn vader meegekregen en is net als ik onderzoeker. Vroeger was ik ondernemer vandaar.
Bij de wedstrijd op 14 juli waren weer 17 deelnemers en John was een kruisspin, een kruis voor allen behalve voor Ferry die wist staalhard remise te bereiken.
De tweede plaats was voor HSK (Hoop Schaak Kennis) met zij aan zij aan zijn wiel de Chris kras speler maar er wordt niet gedeeld op de computer en met onze hoogvlieger of heen en weer vlieger Lucas als tweede, vroeger was hij vaak aan het vliegeren heb ik mij wijs laten maken. Zelf was ik zwevende en eindigde op de 7e plaats en zijn er meerdere leden aan het vliegeren want ik mis nog wat ingeschreven leden of leden zij aan tijdgebrek? Kom op mensen, je kunt geen stukken naar je kop krijgen op de computer hoogstens op je kop en dat kan je de kop toch niet kosten?

Zomertijd

De regering is met reces en ik denk dat het bij ons ook rustiger is in die periode.
Tijd voor een blik te werpen op facebook en daar moet ik nog geheel in thuis raken.
Ik weet niet wat je serieus kunt nemen en zag dat Hiemstra bij de opera is en studeerd de ene Aria na de andere Aria in met dit lied:  ze heeft een wipneus en een kersenmond en wangen als twee appeltjes zo rond en Ria doet aan toneel met als titel:
TERGE niet uw naaste en dat gaat ook over een weerman en dan komt zij met appelwangetjes thuis.
Er zijn meer vrouwen met appelwangen na hun werk, neem Anouska den Boer, als zij uit de zevende hemel komt van de KLM dan heeft zij ook appelwangen.
En niet te vergeten Florine Langen als zij van de duiventil boven de bibliotheek thuis
komt heeft ook zij appelwangen, althans dat begreep ik op facebook en Piet zijn vrouw is een bezige bij, is iemker en werkt bij de bijenkorf en moet de Hoornaar weghouden want die brengen schade aan de bijenkorf, w.g. Marloes.
Nu zijn er meer dames die marloes heten, dus een twijfel geval.
Terug naar het schaken en het schaken op vrijdag is een deceptie en moeten wij terug naar twee partijen en dan één met wit en één zwart, dat deden wij vroeger ook in de zomertijd maar de meeste deelnemers van toen zijn er niet meer en leven nu in andere tijden maar op deze manier kunnen jullie misschien wel zes of meer spelers bij elkaar harken.
Dinsdagavond waren er meer deelnemers en Kerkhoff ging met goud aan de haal,
Christener zielen, wat ging hij tekeer op de 64 velden en ook de Spin ging ouderwets tekeer en behaalde zilver en FEr bleef in het bronzen tijdperk. Boris was niet in Staat voor een medaille en vierde de vierde plaats.
Je mag tegenwoordig niet discrimineren en daarom vermeld ik dat wij 35 aardige leden hebben, volgens de ledenlijst op de website waarvan een aantal leden doen aan horen, zien en zwijgen volgens de aapjes en dit zijn geen aapjes maar zwijgers.
Ik ben een uitzondering maar ben nog niet terechtgewezen door ons Beste Stamhoofd die het waarschijnlijk erg druk heeft.
Zo vind ik nog steeds inspiratie en trouwe lezers en een secretaris die het op de website zet misschien soms met gefronste wenkbrouwen.

Verslag 30 juni

A long long time ago I get out from a madhouse en kwam terecht bij Pegasus en daar vonden zij mij niet gek genoeg en werd daar dus ingeschreven.

Nu ben ik verleden week weer eens een gekkenhuis gaan bezoekenen werd door de directie verwelkomd en daar kwam net een groepje uit een zwembad binnen met allemaal pleisters op maar hadden allen schik dat het hoofd vroeg wat er gebeurd was en de begeleider zei dat zij duiken in een leeg bad leuk vonden en een ondervraagde zei dat dat zo leuk was maar dat de badmeester er de volgende keer water in het bassin zou doen.
Toen kwam ik een zaal in en waren er enkelen aan het schrijven en ik vroeg een jongen wie hij schreef, aan mijn broer zei hij maar je hebt nog niets op papier staan en hij antwoordde : ik praat al geen maanden meer met hem. Een ander schreef ook een brief en ik vroeg wie hij een brief schreef, naar mij zelf antwoordde hij en ik vroeg wat hij schreef naar hemzelf waarop hij antwoordde dat hij dat nog niet wist want ik heb de brief nog niet ontvangen. In een kamer ernaast stond er een met een hamer op zijn hoofd te slaan en toen ik vroeg waarom hij dat deed zei hij dat het zo lekker is als je ophoud. Iedere gek heeft zijn eigen gebrek.
Met schaken heb ik dat ook wel en gisteravond kreeg ik weer zo`n tik toen ik mijn toren verloor omdat ik mijn toren niet op a1 kreeg maar op a2 en dan ben je hem kwijt, dat is één nadeel van digitaal schaken en ik won hem nog terug en bereikte toen nog remise. Ik had ook last van een Vonkenregen die mij het vuur na aan de schenen lag maar wist de brand in bedwang te houden via de remise.
Lucas den Boer was gisteravond Heer en Meester en heeft iets weg van Daan Schuurman, alleen hij schermt niet ? maar heeft een vliegensvlugge vrouw (stewardes) en heeft hij de voorgeschiedenis van zijn voorvaderen uitgezocht omdat wij hem even misten. Zullen wij daar ooit antwoord op krijgen ?
Velen raakten verward in de web van onze Spin en hij veroverde zilver en onze ijzeren Ferry veroverde het brons en is hij na veel oefenen in het bronzen tijdperk aangekomen ?
Op de vierde plek plek eindigden het trio SAM SAM ook bekend van de TV (Tegenspelers en Vrienden), Sandor,  Alex Oosthuis en Maarten, Alex is van oost west thuis best en had wel wat tegenwind.
Zo was het voor menigeen weer een spannende avond met 16 deelnemers.
Door de versoepeling per 1 juli verwacht ik volgende week meer deelnemers

Verslag 23 juni

Het is net het weer, door de warmte droogt de natuur op en bij de schakers droogt het aantal deelnemers op. De warmte speelt misschien ook mee en bij ons registratiebureau steeg de warmte naar het hoofd met missers maar dat kwam bij meerderen voor. Zelf had ik het ook te warm. Er waren natuurlijk spannende partijen en één speler gedroeg zich onsportief en dat komt doordat er geldprijzen aan verbonden zijn en deze speler gaat voor de eerste plaats en vandaar het uitspelen tot de laatste seconde, toch wel minder sportief. Volgende week spelen wij waarschijnlijk < Unter Donner und Blitz> van Johan Strauss en dan scoren muziekliefhebbers en dan zou het leuk zijn als er veel deelnemers zijn want het einde van het lichter worden is voorbij en het gaat nu steeds donkerder worden en dan gaan wij misschien beleven dat wij weer tegenover elkaar komen te zitten in de Groenelaan, dus nu nog zonder emotie schaken en dan weer met emotie. Dus minder sterke spelers doe mee en doe ervaring op per computerschaak !!!

Zomernieuws

Na de memoires ben ik weer op zoektocht naar leden waar wij weinig van horen en ik ben naar Beter Horen en naar Specsavers gegaan en horen en zien verging mij met al die testen.

Omdat ik weinig hoor van het trio Geert, Léon en Wim ben ik het volgende aan de weet gekomen, Geert en Léon doen aan wild watervaren in België en Wim is WWCer (wildwater coach) en Léon en Geert doen ook aan waterpolo, Léon is aanvaller en Geert is doelverdediger en wordt weinig gepasseerd, laatst zwom iemand onder hem door en kwam in het doel boven water maar dat punt werd afgekeurd,ja, ik heb het maar van horen zeggen hoor. Of Lucas ook betrokken is bij dit trio weet ik niet omdat hij ook veel in België is. Ans en Ria zijn scheidsrechters bij het polo en hebben ook een poloshirt aan en moeten opletten dat de spelers geen steek onder water geven.
Dank aan alle reageerders op mijn verjaardag.
Doordat ik te laat was om mij aan te melden heb ik enkele partijen gevolgd en bloedstollende momenten gezien. Er zijn ook momenten dat je een stuk eerder loslaat en dan op de verkeerde plaats terecht komt en dan een onterechte zet is die je niet kunt herstellen, waardoor je verliest. Rokade b.v. had zo een moment
Piet meld dat er minder deelnemers waren maar we mogen weer naar de bioscoop en terrasjes bezoeken, dan zijn er minder deelnemers. Als voor hen een nachtelijk uur ingesteld kan worden dan komen er misschien meer deelnemers, zo is er een zekere Willem die wacht op een Dame die hem aan meld en dat kan wel tot aan het einde van de competitie duren en kan dan nog 6 uit 6 scoren maar moet dan die zes partijen wel winnen.
Spelers die ook bij Specsavers waren en fraaie overwinningen boekten waren (alle waren naar zijn geld) Sandor met overwinningen op Boris en Ferry hetgeen hem brons opleverde en daarna het < In het bronsgroen eikenhout >gezongen scheen te hebben, hetgeen Wisselstroom doorgaf.
Inno op Oos thuis, Inno was ook thuis en Rokade op Chris en de kraker werd door Tim (Tot IN Minuten doorgerekend) geleverd vanwege winst op de Spin.
Goud voor Boris < Beter Oplettend, Radikaal In Schaken>, zilver voor  HSK
(Hoog Scorende Kampioenskandidaat) 

Memoires

Vandaag ben ik 84 jaar oud geworden en ben ook omgekeerd 48 jaar lid van Pegasus en dat is toch een bijzonderheid.

In 1972 kwam ik van Zukertort over omdat ik de dinsdagavond prettiger vond.

Al snel was ik groepsleider en mijn eerste partij was tegen een leraar van de MULO en dat was natuurlijk spannend en dat werd remise.

Langzamerhand raakte ik meer en meer thuis in de club en werd mede leider in de zomercompetitie tezamen met Roelof Beukema.

Na vier jaar zat ik in de jubileum commissie van het eerste lustrum en heb daarna in elke jubileum commissie zitting gehad.

Ook speelde ik extern mee en was al snel teamcaptain en maakte wedstrijd verslagen. Zelfs speelden wij tegen andere landen en de eerste wedstrijd was tegen de AIR FRANCE en daar maakte ik een wedstrijdverslag van op rijm.

Daarna verzorgde ik zieken en verzorgde grafkansen en schreef al spoedig ook menige In Memoriam waarvan ik er zeker 30 heb gememoreerd.

Vroeger hadden wij een verslagen blaadje waarin mededelingen en standen op vermeld werden en de jaarverslagen en dat ging naar een redacteur die dat kopieerde en zo uit deelde.

Ook heb ik verschillende bestuursfuncties vervuld en vele malen in de kascommissie gezeten. Het langste Bestuurslid Algemene  Zaken.

Ik schreef Pegasus-nonsens onder het pseudoniem Het Kasteeltje.

In 1995 nam Paul Oostheim de redactie over en verkregen wij een mooie krant, later zelfs in een plastic omslag.

Naast mijn rubriek Pegasus-nonsens zette ik <Leden aan het woord > op en Paul maakte van ieder nummer een feestnummer totdat Gerda roet in het schaakkrantje gooide en Paul naar Zoetermeer lokte, het werd het einde van de krant maar wij gingen over op een website dank zij Tim van Motman.

In 1976 kocht de Gemeente Amstelveen met steun van verschillende Firma`s en leden van de schaakclub een natuurstenen schaaktafel aan met bronzen schaakstukken van Guido Eckhardt waarvan ik zelf ook een veld kocht maar waar het geheel is terecht gekomen is een raadsel.

In 1985 heb ik met Wouter Simonis een massakamp opgezet vanwege het 100 jarig bestaan van Zukertort met een gelijk spel 11.5-11.5 als resultaat.

Met Willem van der Horst hebben wij massakampen opgezet tussen Pegasus en Aastor en later een fusie tot stand gebracht en er zijn nog enkele Aastorren in ons midden. Ook hebben wij enkele Rosso-limo`s in ons midden gehad en Rosso was een schaakvereniging en Rossolimo was een grootmeester uit vroeger dagen.

Vermeldenswaardig is ook dat wij driemaal geen externe wedstrijd konden spelen.Tweemaal vanwege gladheid en eenmaal wegens stroomuitval.

Verder heb ik nog de bar beheerd en inkopen gedaan voor de club voor speciale schaakavonden en dat leidde tot lid van verdienste en nog later werd ik erelid gezamenlijk met Paul Oostheim.

Voor degenen die het nog weten, na de schaakavond gingen wij vaak een sateetje eten of broodje paling bij Don Panza en een afsluitend drankje.

Wij hebben meerdere leden van verdienste gehad.

Misschien mag ik over 48 maanden de volgende memoires schrijven dan ben ik 88 jaar en schrijf dan de volgende memoires, er zijn nog 8 leden uit de vorige eeuw en er zijn 8 leden 75 plussers.

Vroeger waren er nog externe wedstrijden en werd er nog afgebroken, dan moest je nog een keer terugkomen om de partij uit te spelen gelukkig is dat voorbij.

Rond de zomer

Was dat even schrikken afgelopen vrijdag, wilde ik mij aanmelden en oeps twee namen en daar stopte het bij, was er een bij bij of zag ik ze vliegen ?

De oorzaak zat niet in bijziendheid maar er waren twee beheerders bij aangesteld en dat was een te zware belasting ineens met twee zwaargewichten erbij denk ik dan. Nu denk ik achteraf dat de deelnemers door Sandor uitgenodigd waren vanwege zijn verjaardag want toen ik Sandor belde kreeg ik geen gehoor op Wisselstroom en op gelijkstroom lukte dat ook niet maar het is wel een man van goud die contact met leden onderhoud en geeft zelfs commentaar op gespeelde partijen levert.

Vele leden zijn toch ingeslapen en er zijn uitzonderingen zoals onze boekhouder die zich VIA S bochten wringt om de uitslagen te verzamelen, hij is geen penningmeester hoor voor de goede orde, die loopt van trots naast zijn schoenen want hij beantwoord mijn vragen niet, misschien hebben Romeo en Julia het druk of is het vergeetachtigheid ? Dan die neef van die weerberichten ook die RIAGEERT niet en het is een vrouw met Air, een beetje een kakmadam maar erg lief voor Geert en met hem moet je oppassen, niet dat hij met een mes klaar staat maar hij is wel scherp met de tong. Dan nog ons stel LA, het zijn Belgofielen en wonen daarom in de Laan van Vlaanderen, ook daar vandaan geen reacties, hij staat op de drempel van zijn AOW en moet die drempel nog passeren, de drempel van meer vrije tijd ? En met Ans (Altijd nieuws snuivend) gaan zij naar België verhuizen net als Stefan Jorritsma ? Ook Lucas insinueert verhuizing,wat moet ik toch veel constateren op mijn oude dag.
Dan is er een lange naam maar moeilijk in te korten, het gaat over Lotte en die kun je niet afkorten tot Tut want zij is geen tut en Tutu is een ballet rokje en Tutuha is of je haar uitlacht, een moeilijk dilemma, dat moet ik aan de wijzen overlaten bedenk ik.
Dan de ronde van 2 juni, daar verzamelde ik twee en een half punt en vind het jammer dat er zo weinig deelnemers zijn. Er zijn 24 deelnemers maar elf leden die meedoen, waren de anderen aan het vergaderen want dat stond op de kalender maar die leden stonden voor niets aan de Groenelaan denkende dat door de versoepeling de vergadering toch door ging ?
Door de in-activiteit worden sommige wat dommer, vooral zij die niet deelnemen aan de winter/zomercompetitie o.l.v. Pierre A-poisson, de man die nog kleur geeft aan de competitie en Tim neemt er ook nog een taak bij, een echte bezige bij en hoopt dat er wat gelijkwaardiger deelnemers bij komen, zij hebben zich al aangemeld maar hebben een soort starters vrees ?
Volgende week krijgen jullie een gewoon verslag van een 84 jarige dacht ik gehoord te hebben, daar hoef je dan niet zo bij na te denken.
Dinsdag was ik nog bij Henk Schaafsma en moest allen de groeten doen, hij heeft nog steeds een stok achter de deur maar gaat langzaam aan vooruit.

week 22

Ongekend snel gaan de weken alweer en voor de een gaat dat sneller dan

voor de ander maar er is nog geen uitzicht wanneer wij weer tegenover

elkaar kunnen zitten en of kunnen vergaderen.

Ik probeer een beetje contact te onderhouden en vraag jullie hierbij

laat mij weten als jullie ziek zijn of dat van iemand weet want onze

saamhorigheid staat voorop.

Inmiddels heb ik gehoord dat Clemens Koster hartproblemen heeft en dan

schenk ik daar aandacht aan d.m.v. een kaart namens ons allemaal.

Inmiddels verloopt de digitale competitie gestaag en wij hebben een

notaris in Piet die alle uitslagen bijhoud, notaris is uitgespeld:

NOTeert Alle Resultaten In Systemen en Maarten is notaric (computer).

Die afkortingen zijn nog van vroeger toen ik een winkel had, daar

gebruikten wij afkortingen in de vorm van bep (ben even plassen) en

bbh (ben brood halen) enz en zo zit er van alles in jullie namen. Een

lid van ons is wat wijzer geworden door mijn verhalen, hij neemt de

verhalen wel met een korreltje Himalaya zout,

dat kent bergen en dalen maar toch.

Hoewel wij niet Piets weerbericht hebben hebben wij gelukkig Piets

schaakbericht en die staat alweer in de email. Er zijn 8 trouwe

spelers en alfabetisch staan Boris en Chris aan de top.

En gisteravond waren er weer verrassende uitslagen waarin dames

veroverd werden en ik mocht tegen Sandor die deze week jarig is en ik

week van mijn plan af om hem te verslaan en schonk hem dit punt, wel

na hevige strijd, sommige jarigen geven een punt weg maar het is

mooier te geven dan te ontvangen vind ik.

Verrassende overwinningen waren die van Tim op Ferry en die van mij op

Boris en Rokade remiseerde met Wouter Simonis.

Velen doen noch niet mee, je hoeft ook niet iedere week mee te doen

maar het is een aanrader om af en toe mee te doen om het schaken niet

te verleren.

Waar blijven o.a. onze MASTER HI(Halve Interlectueel), Ria moet hem

maar even opporren en Ed, het sprekende paard en de beheerder van de

Klaveren,

de Kuijperij ligt stil en onze zoethouder Niek en de twee soorten

Willemsen om zo maar enkelen te noemen. Ging onze Henk in

CH(zwitserland)inde MASSA AF met skiën, nee het gebeurde per fiets

daar bij die molen, die mooie molen.

impressies 20 mei

Enkele impressies van jullie impresario.

Wat een response kreeg ik op mijn vorige artikelen.

Via feestboek en instragram kreeg ik vele reactie hoewel ik niet op

instragram opereer omdat ik heel wat grammen tekort kwam maar via via

dat hoorde.

De ijsheiligen zijn weer vertrokken en konden nog net per vliegtuig

mee naar de zuidpool waar het zo`n 15 graden kouder is als op de

noordpool en de Polen zijn uit beide ijsstreken neergestreken. Willem

Barentsz was daar te laat anders was dat nu een stuk Nederland

geweest, nu komen de Polen ons dus helpen anders waren het landgenoten

van ons. Hier visten wij achter het net hoewel wij vis en vistuig op

de club hebben, hoewel Michiel niet onder tuig valt want dat was Henk

die viel maar ook geen tuig is.

Dan de ronde van 19 mei daar werd ik in de eerste ronde gekoppeld aan

de schrik der zeven zeeën want Lucas kijkt met één oog naar de partij

en met zijn andere oog naar andere partijen en had mij na 42 zetten

mat en eervol om tegen hem te mogen spelen en de volgende ronde streed

ik tegen de schrik der 64 velden en werd up side down door RODNAS na

46 zetten op de mat de geworpen.

Daarna speelde ik onze zilversmiT onderste boven en wist hem een toren

te ontnemen want zijn tom tom werkte verkeerd en raad hem aan naar een

help centrum te gaan, dat heeft mij ook geholpen.

Ganz wonnig keerde ik dit lid en nam revanche op een eerder geleden

nederlaag. Naar-den ik ontnam zijn dame maar niet Magda wel te

verstaan.

Er zijn weer een kwartet jarigen deze week en KREK HOFFelijk chr (afk.

voor chroom) is dan aan zijn dertigste begonnen gelijktijdig met

Michelè Ginammi, een Italiaans merk gin ? Daarna Niek Melis, één

zijner voorvaders teelde geneeskrachtige planten melisse (sonder

erven) en toen er een erfgenaam kwam verviel de se (toen schreef je

zonder met een s.

Daarna viert Sandor zijn 15 e lustrum.

Zo zijn jullie weer een beetje onwijs wijzer.

nieuws 13 mei

Pegasusvervolg op eerder gedane afleveringen.

Om uitslagen te vermelden van gespeelde partijen moet ik mij meer

verdiepen in de spelers maar dan wordt ik in het diepe gegooid maar

ben drijver zonder dobber.

Dit seizoen hebben wij geen kampioen hoewel hij kampioen is in deze

korte competitie.

Vanuit Caïssa via de B groep gepromoveerd naar de A groep van Pegasus

en zo staat onze B-art op de eerste plaats en mag A-art genoemd

worden.

Nu moet in het best uur het bestuur beslissen of Bart tot kampioen

gekroond gaat worden, zijn voorvader was STEDELIJK AMBASSADEUR van

MOKUM, verkort tot STAM en dat is zo gebleven.

Willem van Delft zijn overgrootvader was visser op elften en kreeg als bijnaam

P. C. van d elft en toen werd dat Delft maar omdat hij ook in Delft

woonde is zijn voorvader verhuisd want van Delft te Delft gaf

verwarringen en Willem is tenslotte in Beverwijk beland, hij is nog

niet klaar voor digitaal schaken maar er zijn nog meer leden die dat

ontdekken moeten, voor velen is dit misschien een ideale competitie

van drie maanden schaken en negen maanden niet.

Dan Paul Muiser, hij behoort tot de heel sterken en volgend jaar tot

de oersterken der negentigers.

Zijn voorvaderen komen uit China en was de linkerhand van Mao en

heette Mui en die kwam in Nederland terecht vanwege een mooie vrouw

hier denk ik en omdat er nog een jongere zoon was werd het Mui ser

(senior) en zo ontstond de naam Muiser en wij hebben de eer hem als

lid te hebben, dat klinkt misschien

hebberig maar ik ben er blij mee.

Er waren weer leuke partijen gisteravond en eindelijk had ik wat

gelijkwaardige tegenstanders tot ik op Ferry stuitte en dat voelt als

Max Verstappen tegen de laatste race auto.

Met Tim had ik een spannende partij en wij streden wiel aan wiel en

wie l-eed een nederlaag, het werd een dead heat zoals dat in de

paardensport heet.

Dit was weer heet van de naald en zijn er nog leden die wat vermelden

kunnen of ben ik de enige ? Als jullie van mooie natuur willen

genieten dan moeten jullie naar het Amstelpark gaan, de

rododendronvalley staat er prachtig bij.

 

nieuws 6 mei

Leden onder de loep in deze stillere tijd.

PresterendInElkToernooi gaat onze Avis de uitslagen en standen

bijhouden van de corona competitie en vroeger heette de familie Vis

tot een der voorvaderen de A status verwierf en dan sta je veelvuldig

bovenaan.

Gerben is wat dat betreft misdeeld en staat veelal achteraan, een zijner voor

vaders had een snelle besteldienst ijlings G A (Groot Afnemers) maar

diens zoon ging zeilen en toen werd de naam verandert in Zeilinga, dat

kon toen noch.

Als ik mij goed herinner heeft Piet ook een grote vijver en hoewel ik

vaak in troebel water vis meen ik dat hij daar aal in heeft zitten,

hij is soms ook aal glad en bot, hij heeft ook wel bot gevangen en hup

de vijver in. Ook donderaal en elft, forel en griet en heeft ook

margrieten in de tuin en  brandnetels voor brandnetelsoep en

brandnetel thee en na een brand heeft hij nu dovenetels staan, begreep

ik.

As cul begon Lucas met schaken en was daar goed in en het zit

waarschijnlijk in zijn genen want toen men zich in moest laten

schrijven was zijn voorvader ober in robe en dan was je van adel dus

kwam den voor de naam en werd het den Boer want diens zoon werd boer

aldus. Later plukte hij Anouschka uit de lucht en schaakte hij haar en

nu heeft hij de onzichtbare schaak club op gericht en dan kunnen wij

op gerichte tijden schaken zonder elkaar te zien, een ziens wijze van

een wijze zodat er toch geschaakt kan worden. Helaas heb ik een

rechterhand die soms hapert zodat een stuk op een verkeerd veld komt

en dat is dan soms fataal voor de partij

Een gouden lid en dat zit in zijn voornaam Sandor en is een voornaam lid

SuikerZoetUitDeAchtersteRij gekomen en lid van Pegasus geworden en

voert soms de Sabeldans uit op de 64 velden en vaste lezer van mijn

verhalen.

PlezierigAlsULeest dat hij de mooiste Gazets vroeger in elkaar zette

O,ostheim who ist die Zeit geblieben, verleden week liet ik nog een

traan vallen op de laatste Gazet, Paul was verdwenen maar gelukkig

weer terug.

Nu stop ik want anders wordt het teveel in één keer.

Verslag 14 april

Er is weinig te verslaan en tijd om het bestuur onder de loep te nemen.

Als voorzitter van het NPG (niet het Parelgenootschap van Sonneveld)

maar het Nederlands Pegasus Gezelschap begin ik met Maarten.

Als Brabander kwam hij boven de rivieren als ingetogen carnavals

vierder en gelukkig maar ander was hij misschien nu gesneuveld aan het

virus en onze eerdere VZ is daar niet aan ontkomen helaas maar wel

herstellende en is via een rijwielhersteller op de goede weg geraakt

maar is tevens tennisser en mept alles van zich af.Maarten is Langen

breed aan Florine gekomen en is ook tennis ster sterker nog zij

bestudeerd en bestuurd de wegen ombouw in Amstelveen vanuit het

torentje boven de bibliotheek en houd man, kinderen en de bouw in toom

en geeft uitleg en zo reikt onze VZ tot grote hoogte met o.a.indeling

op dinsdag, externe wedstrijdleider, evenementen, bar beheer het is

bar wat hij allemaal doet en als verassing neemt hij Florine soms mee

want wie doet dat van onze mannen. Tevens zij gezegd dat dames niet

alleen op het bord belangrijk zijn maar ook dat zij achter de mannen

staan en pakken ons bij de manen als wij iets fout doen.

Dan kom ik bij onze Penningmeester Moreno van Jaaren, kersvers maar

ook hij schakelt zijn lieve echtgenote soms in want Alexandra deinst

ook nergens voor terug en, o, hij zet alles op een CD rom, dat zit ten

dele in zijn naam (is daarom tot penningmeester gepromoveerd ?) en

Hans is van zijn jarenlange functie ontheven en heeft dat met verve

vervuld en nu hebben wij dus nieuwe verf op de club en strijkt alles

netjes op (en heeft geloof ik in een strijkorkest gezeten)

thuis speelt hij althans de eerste viool. Hans is in ieder geval

ziekenhuis bestendig en hopen dat Moreno Jaaren lang penningmeester

kan zijn.

Dan Tim (Tot In Maastricht) bekend van Motman en roemrijk door de twee

motten van Dorus, alleen hij heeft geen 10 motten kinderen maar is

bekend met en in muziek en zijn aanzoek van vrouwlief Hanneke klonk

toen als muziek in haar oren mede dank zij André Rieu uit Maastricht

dacht ik gehoord te hebben.

Tim is fan, een verkleinwoord van fanaat ook van van Duin en dat

ontstond uit het liedje van <wij gaan naar Zandvoort, met als je van

die duin afglijd> Mijn programma is Muziek, goed voor U. Van Duin is

weer een paar weken te volgen op de TV trouwens.

Tim is ook een alleskunner en heeft mijn taak vele jaren geleden over genomen

en met zijn lengte overziet hij alles en met een laptop topt hij

nergens mee en zet alles onverzettelijk op de website. Ja, wat jullie

allemaal kunnen daar verbleek ik gewoon bij.

Het zijn bescheiden leden.

Er waren een record aantal deelnemers op 14 april en er zijn ook veel

paaseieren gelegd en die zijn dan voor de armeren onder ons en zelf

mocht ik er vier ontvangen en heb dat gevierd natuurlijk want wie

mochten dit ook vieren ? Anders moeten wij les nemen. Meestal hoor ik

niets behalve onze man van goud San-d-òr reageert soms en Geert maar

daar moet het weer eerst voor verbeteren.

Als laatste maakte Paul Muiser er een troep van van mijn stelling, hij

ging niet als een muis tekeer maar meer als een ratelslang zo listig

en zoef zoef Bor de Wolf was ook zo gretig. Ja, op afstand durven zij

wel. Het waren weer zware partijen en ik heb geluk gehad dat ik niet

tegen Loek van Wely hoefde.

Volgens mij is de computer van slag want die zoekt altijd sterke

spelers voor mij uit, misschien doen de zwakkeren niet mee.

Tot de volgende ronde maar weer.

 

Paasgroet

HET IS LENTE EN WIJ ZIJN BIJ PASEN AANGELAND

VOOR HET GEVOEL STAAT DE HELE WERELD IN BRAND

AL MOETEN WIJ ALLEN VEEL ONTBEREN

MAAR WIJ DOEN ER ALLES AAN OM HET GEVAAR TE BEZWEREN

EN OM HET BINNENBLIJVEN EEN BEETJE TE ONDERBREKEN

KOMT DE  VOORJAARSZON ONS HELPEN VOOR VELE WEKEN

AL MOETEN WIJ VELE ACTIVITEITEN STAKEN

MOETEN WIJ ANDERS ZINS ONS VERMAKEN

OMDAT MIJN GEZONDHEID HET TOELAAT

VERZORG IK JULLIE EEN GEDICHT OP MAAT

EN OM BIJ JULLIE MOED FITHEID EN ENERGIE IN TE BLAZEN

WENS IK JULLIE ALLEN NAMENS PEGASUS EEN VROLIJK PASEN

Lente

Hallo schaakvrienden, het is lente en al vroeg komkommertijd en om

mijn lezersgroep niet teleur te stellen volgt hier een belevenis.

Gré en ik wilden een wilde toer maken en gingen als eerste naar het

Muiderslot maar dat zat al op slot en reed door naar Muiderberg maar

van een berg was geen sprake, die was afgegraven om de zuiderzee droog

te leggen, bij nadere informatie.

Toen maar voor de Witte Bergen gekozen en daar koffie met gebak

gebruikt, zaten wij toch even in de bergen, om daarna naar Brabant te

gaan naar Weert maar daar werden wij geweerd omdat ik een geweer bij

mij had, Gré had nog net de laatste twee pakken toiletpapier en wat

zeep in kunnen slaan.

Daarna zijn wij naar Scheveningen gereden en daar was een duinweg en

beneden was het strandweg en de zeeweg en slimmeriken hadden een

draaibord geplaatst met de tekst bij vloed strandweg, bij eb zeeweg.

Toen zijn wij naar een Jack`s casino gegaan en na een uur was ons geld

weg.

Nu konden wij dinsdag schaken want Lucas zou den Boer niet heten als

hij geen schaakavond kon organiseren maar ik had mij aangemeld maar

met mijn oude verstand kon ik niet in het programma komen. Ook zal ik

medekandidaten hebben die dat niet konden en uitslagen heb ik niet

doorgekregen zodat ik geen verslag kon maken en verslagen achter de

computer zit.

Misschien a.s. week dat ik mee kan doen of zijn er virologen onder ons

die dit afraden, ik heb wel een mondkapje voor en alcohol om na elke

zet mijn vingers te reinigen.

Verslag 10 maart 2020

Ondanks beperkingen door het coronavirus beleefden wij toch een mooie

schaakavond. Enkelen begroeten elkaar met een armstoot en

voetballiefhebbers met een schouderduw, kopstoten zag ik nog niet.

Bij de indeling was onze Muiser over het hoofd gezien, hij verstopt

zich zo nu en dan of krimpt hij teveel ? Uiteindelijk werd hij

ingedeeld tegen oud corona verkoper John, zonder gevaar overigens want

John rookt shag en daar zitten geen virussen in en daar wij met de

Russen in de weer zijn (MH17) kreeg Paul klop ? Spinhoven klimt

gestaag maar onze ST AM Pastoor Roozenlaan is een onoverbrugbare kloof

aan het slaan en voor 1 PK (Pegasus Kampioen) aan het worden. Zowel

Paul als Ferry gaven goed partij aan hun kompanen maar kwamen adem

tekort.

Henk Schaafsma heeft veel tijd geïnvesteerd tegen Gerben maar zag toch

te hoge BERGEN oprijzen met verlies, hij moest ook scheidsrechteren

bij Ed.

Hans Solcer had een te sterk paard tegen Willem, je rook hem al op

afstand maar van Delft vocht wat hij waard was en het werd te vochtig

voor Willem.

ME tegenstander IS KLEIN maar Ronald kreeg teveel tegenstand tegen hem

en moest teveel tijd inleveren en Niek wist daar goed gebruik van te

maken zo in de vorm van klein maar dapper.

Dan Piet selderie(vroeger een naam voor slimme mensen) Avis ontpopt

zich weer als een herrijzende ster en rijgt menigeen aan het spit zo

ook Cees van Klaveren deze avond.

Lotte mocht het proberen tegen Moreno maar die legt bij iedere

tegenstander een ei tot Pasen ? Daarna hebben tegenstanders misschien

weer kans.

Michiel van der Meer speelde verdienstelijk tegen Michele Genammi maar

moet nog even ervaring opdoen en ik zie wel winst binnenkort, hij

heeft het wel naar zijn zin bij Pegasus, een geruststellend idee dat

wij tegenover het ziekenhuis zitten vond Michiel.

PEGASUS 2- CHATURANGA 2  UITSLAG 5-3.

Taxi chauffeurs zijn meestal vlug ook ditmaal weer want pistolen

Paultje Oosheim (tegenwoordig pistool dragend geloof ik) kwam als

eerste winnaar uit de strijd, Paul verkreeg een kwaliteit voorsprong

en rekende spoedig af met Egbert Hulsman die met een lege huls naar

huis ging. 1-0.

Clemens Koster (van de Urbanuskerk ?) hield Kees Urbanus op afstand en

zij hielden hun partij in evenwicht 1/2-1/2 en de stand werd 1 1/2-

1/2.

Na een tijdje wachten kon Boris het niet meer bolwerken tegen een 200

hogere  Meester en Rene bracht de strijd weer in evenwicht 1 1/2- 1

1/2.

Ed Hartog raakte van slag en deed een onreglementaire zet terwijl hij

schaak stond en even later werd het 1 1/2-2 1/2 en keken wij tegen een

achterstand aan zodat de teamgenoten hun ruggen kromden en Geert en

Jan Dijking geheel vast stonden en uiteindelijk tot remise besloten en

het werd 2-3 voor Chaturanga.

Dat werd Pegasus te gortig en de achterstand werd omgebogen naar winst.

Wim Willemsen werd onze prijsvechter nam een hap uit de stelling van

de andere Meester Bert en bracht 3-3 op het scorebord.

Maarten Langen (sterk in maart) en Sandor die werd meegesleurd door

Maarten, zorgden tenslotte voor de mooie uitslag van 5-3 en Gerard

Blees en Jan Steevens werden hun slachtoffers.

Op naar de bijzondere Thema avond.

Verslag 3 maart 2020

Gelukkig is Henk er weer met zijn Petra terug uit Portugal.

Henk zag al de zandstorm aankomen en had een bril van Plantfeber

meegenomen en dat is een bril met verlichting en daarmee kan je door

het stuifzand heen kijken. Ook het corona virus was daar nog niet en

dat bleef beperkt tot het senoritas virus.

Het was weer een unieke schaakavond met soep vooraf, al die jongeren

was een mooi gezicht en dan de ouders erbij een leuk entree.

Hans ten Hagen kon terugkijken op een overwinning op Niek waar je niet

zo even over heenloopt want Melis speelt boeiende partijen

tegenwoordig.

Onze opgedroogde Vonk werd weer nat gespeeld door Moreno en het leek

even in de remise te eindigen maar Ronald werd tenslotte met de

laatste letter van Moreno naar huis gestuurd en onze pennenlikker is

in vorm door zijn echte  vulpen ?

Hans Solcer had geen moeite met Michiel van der Meer en Hans was

SOLidair om wat les te geven in de balzaal of de bijzaal.

Henk Schaafsma voelde zich al weer snel thuis bij Pegasus maar werd

uiteindelijk gevangen in de Kooi van Zwanenburg en hangt nu net onder

plaats tien.

Een ander geval was dat Ronald Kuijper een stevig partijtje speelde

tegen onze Piet

Avis en Ronald moest een paard inleveren tegen een pion en Piet kwam

toen steviger in het zadel en zadelde Ronald op met een nul, het was

niet de avond voor onze Ronalds maar mhm oftewel mannen houd moed.

Boris ontdeed zich al vroeg van onze prijsvechter Wim Willemsen, ja,

Boris had gevaren vorige week en zette Wim zo over boord en kreeg geen

kans aan te haken in de remise.

Maart en Maarten, ik voorspelde het al, dit is zijn maand en dat

ondervond Léon ook en van Hedel LEED Heel triest een nederlaag.

Willem van Delft schaakte tegen de a.s. jarige Geert en die trakteerde

op worst en had hij al een snee in zijn neus toen hij aan het worst

hakken ging en dat ging fout en kreeg een snee in zijn vinger maar in

het ziekenhuis aan de overkant was hij snel verbonden en kon hij weer

verder schaken en Willem schonk hem de winst als troost. Mensen die

dachten bloedworst te eten, dat was Geert, hij heeft de overige worst

toen maar weggegooid.

Zelf dacht ik een makkie te hebben aan Rahul Bhan want hij ging met

een tempo van de eerste 3 zetten in 20 minuten maar aan het einde werd

hij toch nog gevaarlijk maar verloor op tijd en ik scoorde mijn eerste

overwinning.

Ondanks dat Paul Muiser een licht voordeel kreeg wist Michiel Haak

zonder a met hak werk remise te houden, had hij naar Geert gekeken ?

Maar winst zat er voor hem niet in want Paul is ook messcherp.

Twee bekerwedstrijden voor de Pegacup leverde winst op voor Bart die

een gifbeker klaar had staan voor Lucas en Stam stevend af op de

dubbel  als opvolger van Kerkhoff in het vorige seizoen.

Een ander spektakelstuk werd de partij Sandor- Ferry die staalhard

oprukte met de e pion op veld 2 en het eind van het lied was dat hij

heel koelbloedig de keel door sneed van de koning van Sandor,

inspiratie Geerts hak kunst ? Hoewel de zenuwen gierden door de keel

Weverling en met een keeltablet kwam dat weer goed.

Kooi en Vonk waren onduidelijk over het wegblijven van vorige weeg, carnaval ?

Nu is onze secretaris/redacteur met vakantie en wensen hem een fijne

vakantie toe op Madeira ? Want daar was nog geen virus geconstateerd.

Verslag 25 februari 2020

Ik zit een beetje in spanning vanwege Henk Schaafsma, kan hij weer

naar huis komen volgende week want hij kan last krijgen van een

zandstorm of van HET virus

Vrije Import uit RUSland volgens Vals Ingelichte RUSsiche bronnen via

Alberto Stegeman want velen doen maar wat om in het nieuws te komen

want als ik schrijf dat de Koning op Maxima schoot toen zij piste

i.p.v. schoot Maxima te hulp op de piste kan dat verstrekkende

gevolgen hebben.

Het was een bijzondere avond want de club bestond 49 jaar en trok dat

zoveel leden aan en Maarten Langen zorgde voor een tropische

verrassing in melkchocolade (slagzin van Bounty) en dat smaakt naar

meer want hij nam vrouwlief Florine mee.

Zij won het vrouwelijk onderonsje en later werd onze nestor haar

opponente en had zij hem verslagen dan was Florine de ongekroonde

koningin van Pegasus geworden en zij lijkt ook een beetje op Maxima,

zij verdiende LOF IN RE

Een andere jubilaris op deze avond was Willem van Delft die 25 jaar

lid van Pegasus is en het was het bestuur ontgaan om daar aandacht aan

te schenken en mij ook eerlijk gezegd maar komen hierop nog terug.

De nieuwe penningmeester heeft nog geen totaal inzicht in de kas om

een extra rondje te geven en dat kan altijd nog vanwege het jubileum.

Willem kreeg een een mooi punt van Ed Hartog hoewel hij het punt niet

weg gaf maar Willem er voor liet knokken want je loopt niet zomaar

over Ed heen.

Piet Avis streed tegen hoogvlieger Hans Solcer en als met een

duikvlucht werd Piet overmeesterd, ja, Hans wist ook extern met een

nederlaag te ontsnappen en je snapt wel dat een Avis bijna kansloos

is.

Paul Muiser Tot In Minuten berekend bleef van Motman de baas en later

streed hij tegen Florine en zij dat dat een pittige tante is en zij

heeft natuurlijk een strategisch inzicht over Amstelveen en het gaat

goed met het ombouwen van het wegennet.

Wij hebben vorige eeuw 4 vrouwen op club gehad en dit is niet zeldzaam

wel uniek.

Wim wimpelde verlies af tegen Moreno want als penningmeester had hij

een kwaliteit winst genomen maar Willemsen gaf het nadeel niet af en

nam een half ei mee naar huis.

John opende met d4 en Bart is daar zeer in geoefend inmiddels en

ruilde zijn lopers voor paarden en kwam toen stevig in het zadel te

zitten en raad anderen aan om de Avis opening f4 te bestuderen om kans

te maken tegen Stam, hij handhaafde hiermee de koppositie en onze

ex-corona en bolknak verkoper ging geknakt naar huis.

Een oude Aastor afrekening vond plaats tussen Cees van Klaveren en

Léon van Hedel en Léon heeft het erg druk op zijn werk en de rustende

Cees werd traag-isch op de offertafel gelegd en als door een hongerige

leeuw opgegeten.

Niek Melis wist ook een hongerige Geert naar winst van winst af te

houden en Niek bouwde een remise op als bouwkundige.

William was ook van de partij maar wist tegen Gimanni geen winst te

creëren en moest met een nederlaag naar huis.

Sandor en Gerben voerden een verbeten strijd en zag regelmatig hun

lippen op trekken om hun tanden te laten zien en het scheelde maar een

haartje voor remise maar in de jungle van houtjes verdwaalde Zeilinga.

Michiel leek geHAAKt te worden door Maarten en die wilde met vrouwlief

de winst mee naar huis te nemen maar Michiel had een stok bij zich en

stak er een stokje voor, revanche voor de extern geleden nederlaag.

Als vroegere paarden trainer wist Lucas een paard afhandig te maken

van  Ferry en die vergaloppeerde zich en was het haasje bij den Boer

zelfs nootjes hielpen niet.

Had ik winst in handen tegen Hans ten Hagen om mijn nul weg te werken

en zag dat niet maar het was een bevredigende uitslag tegen de één na

oudste.

Ronald Kuijper en Willem van der Staat probeerden een nieuw soort

schaak uit en dat is golf schaak en dat is schaken op een golvend bord

en of dat beviel weet ik niet maar dat horen wij nog wel.

Onderwijl speelden Boris en Paul Oostheim om een plaats voor de

Pegacup om bij de laatste acht te komen en onze finalist van vorig

jaar kwam moeilijk uit de openingen dat had ik vorige week tegen Avis

en dan is dat een gevoel of je bij judo in een wurggreep komt en Paul

moest helaas aftikken en het zei gezegd dat Boris een maand heeft

kunnen oefenen.

Enkelen waren naar het carnaval denk ik  zoals Kerkhoff,Kooi,Vonk en

Wintgens en nu kan het zijn dat ons Vonkje nog doornat was van vorige

week of voojaarsmoeheid  ? En Hans moest nog bijkomen van zijn

verjaardag.

Dit was een lang verhaal met zoveel leden en extra`s.

 

Verslag 18 februari 2020

Wij gaan al weer naar het voorjaar en bij enkelen treed de voorjaarsmoeheid op

heb ik gemerkt en zelf viel ik ten slachtoffer bij die Piet Altijd

Vrolijk In Schaken is en als hij wint nog vrolijker is maar is niet

van isis met al die isjes en ik ben aan de leg voor Pasen met al die

nullen.

Voor Michiel van der Meer hopen wij dat hij meer overwinningen gaat

boeken en Willem was wat toegefelijk en mocht Michiel zijn eerste punt

noteren.

Maarten wordt altijd sterker tegen Maart en scoort dan op zijn best en

dat moest Sandor ondervinden die zijn tanden wel liet zien maar het

punt aan zijn 20 jaar jongere opponent moest afstaan en eigenlijk een

staande ovatie toekwam vanwege de mooie partij, door dame verlies

moest hij opgeven wat verdienstelijk was voor Maarten.

Ronald Vonk kon geen brand veroorzaken tegen de woest tekeergaande

Leeuw van Hedel en was het de wind want Ron werd als een rumboon

opgegeten en moest door storm, regen en onweer weer naar huis en

roeiboten waren niet meer voor handen en hopelijk ben je goed thuis

gekomen.

Onze Timmerman Tim had zijn handen vol aan Rahul Bahn en stond iets

achter maar met timmeren en een ijzer in het vuur wist hij verlies om

te buigen in winst

en is vele avonden onverwoestbaar.

Wim wimpelde aanvallen van Cees af en Wim op de Willemsvaart bracht

van Klaveren tot zinken.

Inno kwam in zwaar weer terecht en kon storm, regen en onweer niet

doorstaan en werd door een bliksemschicht getroffen, ja, Bor is in

vele Staten verenigd en reeg de vierde overwinning aaneen, alle

Wimpels stonden weer in de standaard.Niek`s aanvalsdriften werden door

de stormram van Moreno verwoest ,had de penningmeester nog wat te

verrekenen met Melis ?

Ed Hartog veroorzaakte een dubbelpion bij Gerben en veroorzaakte dat

een dubbele aanval bij Zeilinga en veroorzaakte een gat in de stelling

van Ed en het

Einde Doel bij Hartog, iemand moest Ed afstoppen en Bergen waren daar

voor nodig. 

Van de week ben ik bij een spychitheater geweest  vanwege mijn

journalistieke inslagen en wat stukjes laten lezen en die constateerde

lichte woordelijke verkrachtingen maar zij dat er nog geen aangiftes

waren gedaan en wat steken maar steken onder water is niet ernstig,zei

hij.

Ik vertelde dat er een journalist op club zit en een ex redacteur die

overal tussendoor taxiet en de huidige redacteur Tot In Mensenheugenis

niets heeft geweigerd en zij dat ik zo wel door kon gaan, alleen

zingen is mij verboden en voor een zanger en theater speler is dat wel

eens moeilijk.

 

PEGASUS 1-RAADSHEER 2

Als wedstrijdleider moest ik toezien hoe ons eerste verloor.

Ik stond aan het laatste bord en dacht zet hem op witte muizen maar

Muiser moest opgeven tegen Douwe Jan Veltheer even nadat Michiel Haak

tegen de geroutineerde Gerie Opgenhaffen op gegeven had en dat was al

binnen ruim een uur.

Als derde wist Hans Solcer een dreigende nederlaag te voorkomen, Hans

stond wat slechter maar wist op Halve Snelheid een nederlaag te

voorkomen, ja, met kunst en vliegwerk (dank zij zijn baan) de hangaar

of de remise bedoel ik, te bereiken tegen Harmen Ploeg die met een

ploegschaar leek wel te werk ging.

John Trevolta alias Spinhoven wist zich te ontdoen met het veroveren

van twee pionnen van tegenwerker Wim Postma en dat werd Wim teveel.

Onze CLAS U (CLAS-bak van U-itersten) is intern heel sterk maar Jop

Dekker wist den Boer te verslaan zonder trekker ? Jop hield de trekker

over uiteindelijk.

Ferry was wat tijd betreft aan het roesten en Rinus Koevoets

profiteerde van de kalmte van Weverling om op tijd te winnen en ik

raad Ferry aan om bij externe wedstrijden de klok in de gaten te

houden.

Bart Stam was radder dan Hans Radder en uit de lessen van Loek van

Wely heeft hij goede lering getrokken en wist een punt op het conto

van Pegasus te brengen.

Jacob  Strikwerda wist zijn hogere elo`s in winst uit te drukken en

Pegasus dieper in het rood te drukken en Raadsheer met 2.5-5.5 te

laten zegevieren.

 

Verslag 11 februari 2020

Best bestuur en beste aanwezige leden

Mijn aanwezigheid heb ik maar vermeden

Ik werd plotseling een beetje ongesteld

En werd door het bolknak virus geveld

Ik zag vliegtuigen waggelen en moest overgeven

En dat wilde ik op de club niet beleven

Het corona en bolknak virus verschillen

De eerste is wat wij allen niet willen

Het bolknak virus kan schade aanrichten

Hierbij kun je gaan zingen en dichten

En nu dan een verslag en zie dat mijn droom is uitgekomen met een

vrouw erbij en door de charme van Moreno werd zij natuurlijk

enthousiast.

De meerdere elo`s van Lucas waren niet voldoende om de rekenmachine

van administrateur John te overweldigen en de winst kwam bij John

terecht.

De Ferry werd overvaren doordat hij niet de Zeilinga-ten kregen Gerben

had de wind mee deze avond en ging voor de win(st)d.

Ed HART-OG wist de levendige Muis-er te verschalken deze avond.

(zwaargewicht tegen lichtgewicht in elo`s andersom)

Michiel van der Meer moest tegen Paul Oostheim en die ging niet voor

minder dan winst.

Een witte Kooi tegen een zwarte Haak dat werd een zwarte avond voor onze Hans.

Cees van Klaveren had last van een Vonk die in een uitslaande brand

oversloeg en van Klaveren verslagen naar huis stuurde.

Piet Avis zijn verstand steeg boven dat van Willem van Delft uit en

Willem had denk ik last van de Bolero van Ravel en Piet ravelde de

stelling van Willem uiteen.

Dan zijn er drie remisanten t.w. Sandor die een aanval deed op de kop

positie maar Bart S-tam wist Scudar in toom te houden met Bar-Torens

of ander materiaal en dat is het nadeel als je er zelf niet bij bent.

Wim heeft weer verstandelijke kennis op gedaan om Maarten de weg naar

winst te onderbreken, een soort ijsbreker al hoewel er geen ijs is

deze winter.

Ook Mel-is of was slim deze avond de aanvalsdriften van Tim af te

remmen en de mot-or-manhaftig te bedwingen, hopelijk kunnen jullie

mijn verhaal volgen.

Verslag 4 februari 2020

 

Ronde 18 ging van start zonder Uw verslaggever door ziekte van

vrouwlief en was zelf ook niet fit. Nu moet ik het van teletekst

hebben met verslagen.

Er vond nog een wedstrijd plaats voor de Pegacup tussen Bart Stam en

Ed Hartog en Bart ging stampend door de stelling van Ed en ging niet

als een olifant door de porceleinkast en veroorzaakte brokken bij Ed

en die kan zich weer op de gewone competitie richten, zo van niet

geschoten is altijd mis zegt de jager.

Jacht op de titel werd Hans Solcer gewaar die door Lucas uit de lucht

gehaald werd en naar de hangaar gesleept moest worden om de opgelopen

schade te herstellen. Had den Boer een t aan zijn naam toegevoegd ? En

was zo te glad voor Hans?

Wij hebben er een Michiel bij en dan moet ik van de achternamen

gebruik maken want ik werk al verwarrend voor de leden en Haak wist de

dodensprong bij Ferry tot een goed einde te brengen in de remise haven

via een salto achterover ?

Van der Staat stond weer pal achter zijn stelling en zijn vakantie had

hem weer heel goed gedaan om onze nieuweling Rahul Bhan te verslaan.

Maar-ten dele liet Langen Muiser dichterbij komen om met de Loper

D(rilboor) maat 6 toe te slaan en Paul lam te leggen, Maarten beschikt

over speciale technieken en is vele malen de schrik van de Groene

Laan.

Hans Kooi lijkt uit het zelfde hout gesneden en fungeerde als Pinoccio

met die lange neus tegen Sandor Szudar H(eel) O(ver) N(ieuw)GAAR de

oven in werkte en vers gebakken volgende week weer winst boekt maar

moet daarbij dan wel de boeken raadplegen.

Wi(n)m is even van slag af, ja, ik speel boven mijn kracht zij hij

tegen mij vorige week en zeilen is te machtig bleek tegen Gerben.

NO MORE betalen bij Hans ten Hagen want van Jaaren is de nieuwe

penningmeester en hoopt dat ook jaren vol te houden en Ronald Kuijper

werd meteen het kind van de rekening.

De andere Ronald V. deelde meteen de winst die ten Hagen over gehouden

had van zijn functie maar dat werd niet in geld maar in een punt

verwerkt, halfie-halfie.

William werd op een Tim van Motman-ier in een soort IRA aanval ten val gebracht.

Michiel van der Meer was nog niet op de hoogte van een A-vis en werd

door een soort meerval, leek wel, ten val gebracht. Zo een TIPE moet

je toch in de remise binnen halen !

Hartelijk welkom bij Pegasus Michiel en wij horen nog wel meer over jou.

 

Verslag 28 januari 2020

 

Het is niet leuk om verslagen over verslagenen te schrijven maar dat

is het harde leven van journalisten en met listen kun je dat een

beetje bedekken.

Om te beginnen was er een nieuw lid en die werd getest door de altijd

vroege vogel aanwezige Paul Oostheim hoewel hij later even afwezig was

door de test ? Samen met Lotte deed hij dat en gaf dat Lotte

inspiratie voor een mooie schaakpartij, de computer had mij aangewezen

en dat gaf een wezenlijk gevoel of ik in een muizennest zat.

Tegenover mij een muisje en een Muis-er naast. Lotte had een mooie

tegenstand geboden hetgeen remise waardig was. Gelijke monniken

gelijke kappen, wij zijn namelijk even oud.

En Muiser was gelijkwaardig aan Sandor maar die wil naar de top 3 en

staat nu op plaats zes en Paul volgt op twee plaatsen er achter en

over Staat gesproken, Bor is nog steeds afwezig en dreigt uit de top

twintig te verdwijnen en wij missen onze Willemsen, hoewel wij Wim

natuurlijk wekelijks zien en die had een zware dobber aan ene gevallen

Léon die blauwe plekken had maar een blauwe broek aan had  zodat de

blauwe plekken niet op vielen na zijn valpartij maar winst op zijn

zere plekken kreeg en dat is weer het mooie van Wim die zijn opgaande

lijn even onderbrak om bij van Hedel als pleister te fungeren en hoe

ouder hoe gekker want vroeger kon je rare bokkensprongen maken maar

dat kan op deze leeftijd niet meer.

En dan het geval Paul Oostheim die in een onbewaakt ogenblik

ogenblikkelijk zijn dame zag verdwijnen voor een toren en een paard

uiteindelijk en nijgingen van overgeven kreeg maar Tim liet hem

langszij komen en het kwam uit de lengte of uit de breedte leek wel.

Een klein detail was dat Paul voor één zet zijn dame terud won.

Ronald Kuijper deed zijn best maar raakte in kwaliteit achterop tegen

de Slime Niek die een kwartet overwinningen verzamelde.

Onze Ajaxiet Gerben had heel wat schaakavonden gemist en boekte pas

tegen Inno zijn derde overwinning en Wintgens zal volgende partij wel

op winst gebrand zijn.

Michele Gi-nammi de winst op Ronald Vonk die een verkeerde klok had

die geen 15 seconden bonus gaf en hij komt altijd laat op gang net als

sommige schaatsers en de laatste ronde werd hem fataal vanwege een

vallende vlag, je hebt tegenwoordig ook horloges met ingebouwde

schaakklokken, is dat een overweging ?

Maarten zocht ruimte door een pion te offeren en bezorgde Hans Kooi

twee dubbelpionnen en dat gedubbel werd een dubbeltje op zijn kant en

leverde dubbele cijfers op.

Ons tweede oudste lid Hans uit Naarden had een pion winst maar gaf

uiteindelijk het Muider kasteel weg en weg waren al zijn inspanningen

en Cees was weer een punt

rijker geworden en staat nu boven Hans.

Onze Steel deelnemer Ferry had wat roestplekjes opgelopen kennelijk

want verleden week won hij nog na een zware partij bij Tata, won een

pion maar Lucas Bols, nee, dat is een drank merk dat zijn vader

vroeger dronk en zijn zoon dus Lucas noemde maar zij zijn van een

deftige familie den Boer en door onverzettelijk verzet zette Lucas de

achtervolging in op plaats 1, zijn concurrenten waren afwezig.

Rahul Bhan werd ten doop gehouden tegen Piet en vis-A-vis ging de

wedstrijd aanvankelijk gelijk op maar het paard voordeel van Piet was

sterker dan de twee pionnen van debutant Rahul en die ging koppie

onder en Piet komt weer op volle toeren, hij deed vroeger aan paarden

dressuur en had daar nu voordeel aan.

Mij ontbreekt een journalistieke opleiding daarom zitten jullie aan

rare kronkels en onzin gebakken en ik heb wel verstand van corona`s

net als John en je kunt het corona virus bestrijden of voorkomen met

corona bier.

Was het een oppervlakkig of een hobbelend paard Maarten ?

Verslag 21 januari 2020

Het was weer een gevulde avond en er waren enkelen afwezig vanwege de

Tata Steel en ik weet niet of dat met diefstal te maken heeft maar je

kunt er niet per telefoon informatie krijgen, ja, lach er maar niet om

want wat er allemaal gebeurt met drugs die verpakt wordt tussen

bananen en tussen damesverband en nog veel meer.

Cees heeft vroeger tussen wietplantjes gewerkt d.w.z. papaver planten

en dat zou ook wiet zijn maar Cees is schoon door de gemeente

afgeleverd.

En de twee oud Aastorren moesten tegen elkaar schaken en KEN I tegen

zijn verlies want onze steiger liep tegen de CE ES en werd als door

een doorn gestoken en was het revanche voor een toentertijd geleden

nederlaag ? Maar Niek verloor.

Ik onderging eenzelfde revanche voor een nederlaag van Moreno en OM

m`n OREN kreeg ik klappen maar zijn als vrienden weer uit elkaar

gegaan, hoewel de nederlaag pijnlijk aankwam want ik wilde stunten in

deze Tata Steel weken maar bereik het tegenover gestelde.

Wie ook stunten wilde was Hans Solcer die John Spinhoven in de rode

cijfers bracht en net bij de tandarts vandaan zijn tanden liet zien,

verrekende John zich of was Hans super goed deze avond ?

Een tweede spannende party waarbij iets minder geweld gebruikt werd

was bij Bart en Michiel en Bart gaf een pion weg om meer ruimte te

creëren voor de winst en hoewel Haak op zijn hoede was ontglipte hem

de remisehaven.

Langen-Weverling werd een strijd van een vermoeide Ferry (Steel) tegen

ML kauwgom wat niet wide plakken voor winst of remise en Ferry mag

zich bijna staalmeester noemen.

Wim Willemsen met Nijmeegse vierdaagse stappers wist de Gooise WIN

STENgun tot zwijgen te brengen en een stap dichter bij plaats 10 te

komen en vandaar uit naar het kampioenschap, je zou hem Wim Wurgslang

kunnen noemen.

Een engel als lid maar een bengel op het schaakbord bleek Sandor want

als kop van jut van de bovenste plank, de afgelopen weken wist hij nu

Gerben onder de duim te houden.

Ondanks dat Tim van Motman een pion veroverde op Ronald die V(aak)

O(p)N(iveau)K(uren) vertoond en zijn tegenstander met winst

overmeesterd of nog zijn tegenstander de remise in sleept en pas één

nederlaag leed wist kunstenaar Tim met verve op remise te houden,

vervelend voor Tim maar Dick Vonk handelde vroeger in verf, vandaar.

Wie zaait zal oogsten en Lucas den Boer blikte onze A(nsjo)vis na

lange strijd in en Piet heeft er wel een mooie wedstrijd van gemaakt

maar Lucas gaat naar de volgende ronde van de Pegacup.

Verslag 14 januari 2020

 

Wat een mooi begin van deze avond.

Onze secretaris en veelkunner werd 65 en daar werd extra aandacht aan

besteed door onze veelzijdige Voorzitter en die zette het <Lang zal

hij leven> in en zo werd deze schaakavond muzikaal onderstreept.

Feest was er ook voor Lotte die haar eerste remise produceerde met

medewerking van Ronald Kuijper.

Cees van Klaveren wist mij te overtuigen dat ik verkeerde zetten deed

en mij tot Zinker i.p.v. Drijver degradeerde, hij maakte minder fouten

dan ik.

Nadat Ronald Vonk rook ontwikkelde a la Australië om van het OM T ZIGT

te belemmeren tastte William in het duister en de R. V. (rijks

voorlichting) won.

Maarten Langen zijn lengte werkte mee of door een fout van Léon trok

die aan het kortste eind maar van Hedel kan nog heel wat winnen dit

jaar.

Piet Avis bezorgde John Spinhoven een zware avond en ging als een

karper tekeer maar John, zo slim als een beer wist Piet toch te

verschalken.

Henk had kennelijk een appeltje te schillen met Hans ten Hagen want

hij wist met

de H S trein Hans te overrompelen en hem mat te zetten en het was of

hij 6 weken contributie terug eiste voor verlies maar daar ging Hans

niet op in (hij hoort ook slecht) en Henk gaat voor zes weken naar

Algarve April in Portugal bestuderen (om bij een koor te gaan zingen

?)

Inno speelde een soort halma met Paul Muiser en raakte steeds een

pionnetje kwijt want Paul is goed in dit spelletje.

Wim Willemsen speelde boven zijn kunnen en verzwakte de stelling van

Paul en nadat Oostheim een verkeerde zet deed  was het gebeurd en Wim

wil kampioen worden in ons jubileum jaar hoorde ik.

Sandor Czudar heeft de top van de club nu bijna allemaal gehad en

hoopt dat de computer nu overtuigd is dat hij minder sterke

tegenstanders krijgt want de bruine Ferrary had hem met de grootste

moeite verslagen.

Ons Stam hoofd en leider in de chaotische top van komen en gaan, vaak

door werk wordt nu versterkt met John en met deze boekhouder erbij

weten wij nog niet hoe de wind gaat waaien.

 

Verslag 7 januari 2020

 

Er waren drie soorten wedstrijden deze avond n.l. extern, intern en de Pegacup.

In alle wedstrijden waren spanningen.

Als eerste ging Ronald Kuijper de bietenbrug op (oud Amstelveens

gezegde) in de door elkaar gehusselde MONT AM zee en Tim was het aan

zijn stand verplicht te winnen.

Zelf kon ik de Hoge Snelheid  van H. S.uiteindelijk niet bijhouden en

hield hem nog geruime tijd bezig en gaf de winst als geschenk voor

zijn verjaardag van 30 december vorig jaar dus nog. Henk had een toren

en ik een loper en die was wat minder mans en ik had wat melk moeten

drinken want met melk meer mans.

Lotte bezorgde omgekeerd het KNOV overwerk en Ronald moest alle zeilen

bij zetten om verlies te voorkomen, volgens mij was dit de mooiste

partij uit Lotte`s leven.

Piet had alle ergernissen rond zijn naam overleefd, nu hebben wij geen

anti Piet mensen op club maar zijn blij dat hij er weer is maar de A

vis werd de Kooi in gelokt  en had iets te weinig weerstand, oorzaak

het weer denk ik.

Inno werd door Ed Hartog de Bijlmer bajes in gedreven en zo van een

overwinning beroofd nadat hij zich hardnekkig verzet had.

Cees probeerde een uppercut te plaatsen bij Hiemstra maar die werd

Gere(d)t door zijn bretels (een Amsterdamse uitdrukking van van Lennep

geloof ik) en zij belanden in de remise bij de Havenstraat want Geert

probeerde Cees daar in de gevangenis te stoppen maar die wordt

afgebroken.

 

De Pegacup leverde ook boeiende partijen op zo had Michiel Haak zijn

handen vol en IS MEL landinwaarts  in de strijd geweest om een tweede

stunt te veroorzaken maar kapitein Haak wist Niek toch in de boeien te

slaan en zo werd het een boeiend geheel ook om de partij te volgen.

Maarten van rossem ging danig te keer tegen Ferry maar zijn weerstand

was tekort om weerstand  te bieden aan de superkracht deze avond van

onze Oran Oetang, want eenmaal in zijn oerwoud verdwaald ben je

verloren.

Gerben was weer met een kat en muis spelletje bezig en ik zag Zeilinga

blokjes kaas pakken en werd dat Paul zijn ondergang ?

Deze partij werd een SAND OR (gouden post) voor Scudar want hij ging

volgens mij te paard onze Leeuw van Hedel te lijf en schakelde Léon

uit voor de volgende ronde.

Een kwartier korter is voor sommigen tekort, denk aan Tim vorige week !?!

Onze hardwerkende gepensioneerde Wim wist een beslissing af te dwingen

tegen de op drie jaar jongste lid maar maakte in de barrage teveel

fouten en verloor.

Dan ons kwartet voor de zilvercup.

Allereerst won Chris Kerkhof van Diego Lont en legde de basis voor een

overwinning op Oosten-Toren.

Bart Stam kreeg natuurlijk d2-d4 voor zijn kiezen en hoewel goed

geïnstrueerd door Loek sleepte hij er remise uit tegen de sterk

aanvallende Gerard Buskermolen en wist uit diens wieken te blijven en

een verdienstelijke remise te scoren en dat onder toezicht van onze

KLM er Hans Solcer die inspiratie gaf aan ons team nadat hij van zijn

werk kwam.

John Spinhoven had het niet gemakkelijk tegen Wim Leene maar wist hem

zet na zet mat te zetten, hij werkt nu geloof ik in een zetterij of

komt daar regelmatig.

Helaas krijg ik nooit bevestiging op mijn vermoedens.

Lucas den Boer zaaide vergif in de stelling van Richard Zijlstra en

won al stralend de toch wel beangstigende stelling en zo wonnen zij

met 3.5-0.5 en plaatsten zich voor de kwart finale, hartelijk

gefeliciteerd mannen.

 

Overpeinzingen

 

Overpeinzingen in het nieuwe jaar en om dingen onder aandacht te brengen.

Allereerst beleven wij het tweede decennium van deze eeuw of het vierde lustrum.

Daarbij zijn wij op weg naar het tiende lustrum van Pegasus en er is

al een feestcommissie bezig hoorde ik die al een flink eind op weg

zijn maar daar horen jullie meer over dit jaar.

De loting voor de tweede ronde heeft plaats gehad door niemand minder

dan Alexandra van Jaaren die daar enkele minuten over gedaan heeft en

als ik het goed heb gehoord word zij lid van Pegasus als wij 50 jaar

bestaan onder het beding dat Florien mede lid wordt want hun jongens

zijn nu groot en hebben zij wat meer tijd voor schaken en dan hebben

wij weer drie vrouwen in de club en zij worden dan de tiende en elfde

dame en het hoogste aantal was ooit een viertal.

Bart Stam is van zijn angst af geholpen van de openingszet d2-d4 door

Loek van Wely en is nu Stamhoofd van onze competitie en Lotte loopt

nog op blote voeten.

Hogo zullen wij wat vaker in onze schaakarena zien

Dan hopen wij wat verder te komen in de ZB competitie want daar is

zwaar geschut voor opgetrommeld naast de Pegacup ronde.

Tenslotte alle lezers een gelukkig Nieuwjaar en vooral een gezond jaar

namens een journalistiek medewerker.

 

verslag 17 december 2019

De decembermaand is meestal een verrassingsmaand en ook weer deze avond. Ja, dertig vrolijke schakers verschenen met 8 Espionieren en die gingen later teleurgesteld huiswaarts maar onze mannen hebben hun tanden laten zien. Zij waren bij de tandarts langs geweest hoorde ik in de wandelgangen want ons lokaal was bezet met servies en bestek voor het Kerstmenu dus werd er buiten het lokaal geschaakt en dat had ook wel weer iets.

Wim en Ed voerden een zware strijd a la Wim maar sim sala bim trok Ed de winst naar zich toe na verovering van twee pionnen. Cees wist Michele om zeep te helpen op de Klaveren velden en dat was dan revanche voor de vorige nederlaag. Boris miste het decor van vader Willem en ging de Kooi in (met een lokeend?). William kwam sterk uit de startblokken maar kon niet de Naardense vesting nemen en Hans ten Hagen bleek weer de sterkste en vierde zijn vierde overwinning.

De twee Ronaldo`s en van de kantlijn af haalde hij de oud voetballer onderuit, de verdediging van Kuijper bleek onvoldoende om dit Vonkje te kloppen. Paul Oostheim had een fok bij gezet met deze oostenwind maar Zeilinga was beter tegen de BERGEN hoge golven opgewassen en in het wassende water ging Paul koppie onder en gaat nu oefenen in een zoeter meer. De leeuw Léon moest tegen de gouden post SAND-OR en van Hedel benaderde de vesting Szudar van vele kanten maar kwam niet tot een overwinning en zij belanden in de remise.

Moreno wist het lot van Lotte met een niet te doen eindigen en met alle eerbied voor haar moed en trouw verliet zij de feestelijk getooide arena. Langen tijd stonden Maarten en Henk Schaafsma een bar gevecht aan de bar te houden en vele dranklustigen konden zich verlustigen bij dat gevecht en Henk ging uiteindelijk door de knieën en Maarten dacht een staande ovatie te krijgen maar moest met minder genoegen nemen. Henk was wedstrijdleider en mocht waarschijnlijk niet zitten maar Petra zal Henk wel goed opgevangen hebben met een stuk kerstkrans en een slaapmutsje.

Dan waren er twee Pegacup wedstrijden en ik werd het slachtoffer van ons TIPE A-vis en ik had het ver gebracht tegen f4 maar ik dacht met een paardenoffer met  mijn torens Piet mat te krijgen en kwam bedrogen uit en hij nam dat paardenoffer aan maar flikte het om toren mat te voorkomen via een rode loper en zo staat Piet in de tweede ronde samen met Slime Niek want Niek stond op verlies tegen Tim en omgekeerd NAM TOM verlies doordat hij door zijn vlag ging en onze boomlange Tim werd ontworteld door onze ex-bouwkundige veel denkende, geduld opbrengend lid. Zo was het weer een ouderwets bezette schaakavond.

 

PEGASUS 1- ESPION 2   4/5-3/5.

Onze Oldtimer nestor Paul Muiser legde de basis voor de overwinning door zelf te winnen van Johan Metz en Metzelde een onneembare hindernis voor Johan. Het duurde hierna een tijd wijle voor het volgende resultaat en na een moeizame strijd wist met achterstand van een pion onze KLM er veilig te landen in de remise. Chris Kerkhoff wist met dubbele forte ff oftewel twee pionnen voordeel te halen en winst te behalen tegen Tim van Daalen. Dick van der Eyk reed met een tracktor het veld op van den Boer en verraste hem met een nederlaag maar Lucas heeft geen last van de CO 2 uitstoot.

Bart Stam plukte de vruchten van Loek van Wely en bracht een punt aan ons konto door Ric Wieringa te verslaan die er verslagen bij zat na de nederlaag. John Spinhoven verloor twee pionnen en kon de Urbanus kerk Peter niet meer aan maar de brand van toen was erger. Onze ijzeren Ferry vond een Boom op zijn weg maar hield Harrie goed bij en tenslotte werd het punt gedeeld. Teamcaptain Michiel had grote moeite om oom Frans Kerhoff in toom te houden maar had waarschijnlijk van Léon vernomen hoe hij Frans aan moest pakken want Léon heeft Frans bij Espion toen verslagen. Uiteindelijk won ons eerste de eerste wedstrijd na twee mislukte pogingen.

Alle leden en lezers in het bijzonder wensen Gré en ik jullie prettige feestdagen en een gezond 2020.

verslag 10 december 2019

 

Gelukkig was Ajax weer actief en heb ik minder verslagen te schrijven

en heb ik wat meer tijd voor kerstfeest in Nieuw Vredeveld en slechts

een handvol verslagen maar er was meer n.l. een externe wedstrijd en

zij deden het beter dan Ajax.

Paul ging met een Moker tekeer tegen Maarten en onze alleskunner kon

even niet op tegen nestor Muiser, die liet zich niet voor één gat

vangen.

Sandor Szudar trakteerde Lucas op een Russisch ei en hield den Boer

van de eerste plaats af, hier had de scheidsrechter geen invloed op

trouwens onze scheidsrechter was ook afwezig, zat hij in de Arena ?

De stelling van Cees van Klaveren werd in brand gestoken door één Vonk

en voordat de brandweer er was om de brand met bier te blussen was de

witte koning al verkoold.

LI MES sneed in de stelling van Ginammi en stuurde Michele de remise

in, knap werk van onze Niek, was hier bier de doping ?

Was hier van toeval sprake of verzocht Hans revanche te nemen op Ferry ?

In ieder geval mocht Hans ten Hagen met wit tegen Weverling maar zwart

of wit Hans werd als zwart op wit verslonden want ons ijzer in het

vuur verslapte niet en won opnieuw. De vorige partij ging voor de

Pegacup.

 

CAÏSSA 8-PEGASUS 2 3-5.

Er waren twee wedstrijden vooruit gespeeld waarin Maarten remise

speelde tegen Karol Lesman doch Sandor verloor van Kees Laan die hij

de laan (van de Helende Meesters) uit probeerde te sturen maar ten

slotte K.O. het speellokaal verliet.

Dat kwam de anderen ter ore en wilden revanche voor de nederlaag van Sandor.

En Tim maakte er een zwarte dag voor Wim Wijnveen van en won fantastisch !!!!

Tonny Vieira vond dat vervelend en bond Boris aan zijn zegekar.

Nick Simpkins werd p.o. door Paul Oostheim SIMPel met een SNIK naar

een nederlaag vervoerd (per taxi ?)

Ook Clemens Koster deed een duit in het kerkzakje ? en voegde een punt

aan ons totaal want een nederlaag had zijn plaats in het team kunnen

Koste(r)n.

Reindert riep plots H O U BEN mij te vlug af mijnheer Hiemstra maar

Geert had een punt op zak want hij had een broek met wijde zakken

aangetrokken.

Mirjam Kleinkamer wist Wim Willemsen in toom te houden zodat de

uitslag 3-5 werd.

Het was revanche voor de nederlaag tegen TOG en staan gelijk met Caíssa 8.

 

verslag 19 november 2019

 

Het was een goede opkomst van 21 leden waarvan er twee een externe

vooruit speelden.  Er is tevens geloot voor de Pegacup die door Roelof

Beukema in het leven is geroepen. Tim zet de loting op de site.

Het was een spannende avond met leuke partijen.

Ik begin bij Hans ten Hagen die maandag 88 jaar werd en in de

Sinterklaastijd geboren is en als ik het zo verwoorden mag als

taai-taai pop want hij heeft heel wat doorstaan wat zijn gezondheid

betreft en een taai gevecht heeft geleverd met Boris hetwelk in remise

eindigde en ten dele van genoten heb en zeker ook vader Willem en voor

beiden chapeau !

Dan nog een taai-taai poppen gevecht tussen de negende symfonie en de

derde van Heetboven eh Beethoven want het ging er heet aan toe bij

Michiel Haak en Henk Schaafsma die geestverruimend eten krijgt van

Petra want Michiel moest menige haak verzetten of opruimen om Henk te

verslaan.

Onze nestor had veel moeite met Kiene Niek die als maar kruidnoten in

de stelling bracht maar Paul hapte niet om in een val te belanden en

trok uiteindelijk de winst naar hem toe, mooie partij Niek.

Ferry had een das bij zich om zijn tegenstander de das om te doen maar

tegenstander Lucas had een lasso bij zich en veroverde Ferry

langzamerhand

totdat verstikking volgde, als Lucas een cowboy hoed opzet is hij een

rodeo rijder.

Léon is in de apo gelogeerd, omgekeerd is hij opa geworden en wilde

zijn kleinkind met winst verrassen en William liet hem er wel voor

inspannen voordat hij zich over gaf en vrouwlief is nu Omaans geworden

(een buitenlandse titel !?!?)

IM T. van Motman gaf Lotte de gelegenheid om tot mooier spel te komen,

hij is ook de gentleman van de club.

Niet met vlag en Wim-pel veroverde Willemsen de winst en gaf een pion

weg om tenslotte Michele Ginammi met marse-pijn (Wim marst nog wel

eens langs de borden) te verslaan.

Willem 2 tegen Ajax 1 behield de controle over c6 en e6 via d5 en

arresteerde tenslotte 2 verdedigers en Ronald ging uiteindelijk

onderuit.

 

verslag 12 november 2019

 

Ik wilde dat Ajax elke dinsdagavond speelde want dan ben ik snel klaar

met de verslagen schrijven en hierna is de aftrek periode voorbij. Het

is net als chocolade,

wit en melk is over en puur en poeier blijven over (poeier is voor de

verliezer want hun stelling loopt in de poeier)

Zo liep mijn stelling in de poeier tegen Michele doordat ik een toren

over het hoofd zag maar Michele is ook een goede schaker.

Zo was ik het eerste klaar en tweede aankomende was Boris die de

stelling van Ferry in de poeier deed belanden en Ferry dacht nog zacht

aan te meren maar kon verlies niet meer vermeiden.

Gerben volgde de strategie van Ajax met aanvallen maar pistolen

Paultje Muiser wist met handige handgrepen de score in evenwicht te

houden.

Handhaver in Stellingen alias Henk Schaafsma wist een winstvoordeel

van drie punten op Ed Hartog H(andig) en S(tevig) tot winst te brengen

en zijn visitekaartje afgevend op plaats negen en hoe ouder hoe beter

wordend.

Lotte had een mooie partij tegen William al was er geen winst.

Den Boer wist een Stam niet uit te graven en beiden stonden stevig in

hun schoenen en zo bleef met remise Bart bovenaan staan en was het dus

geen voor spek en bonen gevecht want Bart ging voor de bruine bonen en

Lucas voor het spek.

Twee longplayers Tim en Wim speelden de longen uit hun lijf en Wim had

de meeste adem deze avond, ja Wim loopt en Tim fiets naar de club en

met wat tegenwind kan dat verkeerd aflopen.

Paul Ooslheim is a fourthnight member geworden en dat is beter dan

eens in de maand en dat komt omdat hij nu een veertien daags salaris

heeft i.p.v. een maandsalaris naar ik begreep ! ?. Sinte Maarten won

uit eindelijk

K(on) N(iet) O(efenen) V(orige) maanden maar kwam weergekeerd terug

aan de Groenelaan en Vonk moest de Naardense vesting slechten maar dat

liep op remise uit na een lang bizar gevecht.

De andere Naarder inwoner moest zich weren tegen Sandor en met een

kogelvrij vest aan bleef de partij in evenwicht.

OREN OM te horen had van Jaaren wel maar zag de ophaalbrug over het

hoofd van Delft en verdronk in de Willem-svaart, hij mistte de

reddingsboei.

 

verslag 5 november 2019

 

Een avond met twee cup wedstrijden waarvan een van Ajax en een van Pegasus

die ook spannend was en waarvan wij ons niet genaaid voelen zoals Ajax.

Maarten zijn tegenstander kwam niet opdraven en begonnen wij met winst.

Sandor had een taaie tegenstander en moest met remise genoegen nemen

maar na een mooie strijd waarna Boris na wat pionnen ingeleverd had

maar met torenwinst daar uiteindelijk mee aan het langste eind trok en

de gehandicapte Paul Muiser, zijn tegenstander vond goed dat hij niet

noteerde en bracht de eindstand op 4.5-0.5

Het was een verdiende overwinning en op naar de tweede ronde.

 

Intern waren er ook leuke partijen en door een externe wedstrijd bleef

de kop onveranderd en Bart heeft 5 punten voor op Lucas en Michiel

Haak heeft 11/2 punt voorsprong op Ferry die door zijn overwinning

dichter bij Michiel kwam.

Michelé kreeg een pion van Léon zodat hij meer ruimte kreeg om Michelé

te grazen te nemen, het werd een spannende partij.

Tim en Geert kruisten de degens met open vizier en keken elkaar eens

goed in de ogen en besloten tot remise.

Zelf produceerden Wim en ik een remise en mijn voordeel was net niet

voldoende voor de winst maar ik ben het hoofd in de remise.

Willem van Delft sloopte heel langzaam de verdediging van Lotte en als

oud sloper ging hem dat wel moeizaam af.

De a.s. 88 jarige Hans ondervond teveel weerstand van de Hoge Snelheid ?

Nou dit is wat overdreven want Henk kan wat minder snel uit de voeten

maar zijn hersens werken des te beter en wist de Naarder Vesting te

nemen, het werd zijn eerste nederlaag en Henk heeft nu een handvol

overwinningen en waarschijnlijk rijp voor de Tata Steel.

Ook William (omgekeerd werkte zijn mail dus niet goed) Omtzigt werd

een eerste nederlaag toegebracht door niet minder dan Melis en die

riep onhoorbaar wel: EN IK zal handhaven en bracht winst en verlies in

evenwicht.

 

 

Ons zilveren kwartet wilde niet onderdoen voor het koperen kwartet en

onder aanvoering van Michiel Haak gingen zij op bezoek bij de

Raadsheer.

John Spinhoven zat tegenover Jop Dekker en die verwaarloosde zijn

dekking zodat John hem in spon en het punt pakte.

Twee Hansen streden tegen elkaar en Hans Radder ging radder en radder

maar Hans Solcer is radder in raderen en vlakte Radder uit van het

bord.

Wim Postema raakte OP A Kerkhoff zijn STEM kwijt toen hij plotseling

merkte dat zijn partij verloren stond want Kerkhoff ging Chris kras

door de stelling en daar was plotseling geen houden meer aan.

Het verlies van Michiel Haak deed er niet meer toe, Michiel werd van

der Ploeg gezet en werd onder geploegd en zo werd een 1-3 overwinning

geboekt, er zaten dan ook twee boekhouders in de ploeg.

 

verslag 29 oktober 2019

 

Twee derde leden waren aanwezig en omgekeerd was Noél met Halloween

bezig voor te bereiden en de Kerkhovenier mede ? Of waren zij en de

anderen in Venedig.

Ik was er nog moe van want ik heb veel inspanning geleverd in het

Spant maar met veel voldoening, jammer dat er zo weinig van de club

zijn komen kijken.

Deze schaakavond was weer adembenemend bij sommige partijen, neem nu

de partij Bart tegen Boris, onze IJsland ganger investeerde een uur

meer dan Boris die met stalen zenuwen zijn kans afwachtte maar

tenslotte de rekenkunde van Stam net niet overtrof en plof een nul

incasseerde.

Hans K(lein)ooi, want groot is hij niet, veroverde een pion op de

Ferry maar kwamen boeiend in de  remise terecht.

Beschaafd wist Schaafsma de Delftse poort open te breken en de

Beverwijker tot overgave te dwingen door verborgen talent ?

Terge Hiemstra niet want dan wint hij en Ronald ondervond dat maar

Geert gaf daarna nog les aan Kuijper.

Cees had een goede avond en wist Inno time Wintgens te verslaan d.w.z.

voor elf uur althans.

Nikkelen Nelis alias Niek leverde een toren in bij Hans ten Hagen en

toen volgde de slag van Naarden.

G M Sandor was Wim(intern. meester) Willemsen de baas met geduld en ijver.

Lucas Den BOER HAAKte af in de strijd voor de koppositie door remise

en Bart nam nu de koppositie over en zo wordt of blijft het spannend.

Ook Maarten en Gerben sloten aan bij de delers en mede sympathisanten

van de remise waren Moreno en Tim.

Paul Oostheim was weer eens Noordwaarts getogen en mocht tegen de

andere Paul en dat werd een soort zwaardvechten waarbij Muiser zijn

kop verloor door het zwaard van Damocles.

 

verslag 22 oktober 2019 en externe wedstrijden

In deze ronde waren er 8 interne en 8 externe wedstrijden met veel spanning.

Ook ons oud lid Max kwam binnen stappen,nee, niet Max Verstappen maar

van der Lugt en die is het schaken nog niet verleerd en als

wijnhandelaar gaf dat inspiratie aan de leden en werd er menig wijntje

gedronken.

Boris was net weer terug uit Rusland en versloeg met een Russische

aanval onze trotse voorzitter Maarten.

Sandor onderzocht de kracht van Michelé en die was net te zwak om

Sandor te verslaan want Sandor had geen vrede met de externe remise.

Willem van Delft kreeg al vroeg een Dame kado van Niek en nam dat in

dank aan en zocht Anneke al op voordat ik er was.

Ronald Kuijper wist net aan Lotte in toom te houden en beiden konden

naar de externe kijken.

Ed wist Wim Willemsen twee pionnekes afhandig te maken en zo de winst

mee huiswaarts te nemen.

De partij tussen Leeuw en Muis was erg spannend en omdat de

aangeschoten muis er wat mank bij liep was het een extra vermelding

waard omdat het remise werd en van Hedel heeft Muiser niet gespaard.

Henk Schaafsma is altijd extravagant als hij wedstrijdleider is en Tim

was exuberant bezig met Henk wat voorsprong te geven, coulance of een

rekenfoutje ?

TOG-PEGASUS  4/5-3/5.

Léon zat aan aan het eerste bord tegen Ynte Lijklema, kwam via een

dilemma in een L MAKELIJ terecht en werd, voor Ynte vermakelijk ,

verslagen en van Hedel probeerde nog via tennismethode aces te

produceren maar werd op lovegame verslagen.

Aan het tweede bord zat Maarten Langen tijd na te denken hoe hij Jan

van de Plas slap naar een nederlaag kon leiden maar kwam er niet met

een Jantje van Leiden van af en moest een puntendeling toestaan.

De andere Jan Koningh werd baas over keizer Koster want die blunderde

en zo werd de keizer Clemens  door het zwaard van Koningh verslagen.

Aan bord vier zat Sandor Csudar met zwart Mark Schenk een geschenk te

ontfutselen maar Mark gaf geen duimbreed toe en werd het remise.

Henk Havik zat als een havik op winst te loeren in de stelling van

Henk Schaafsma maar die had veel opgestoken van onze partij afgelopen

dinsdag en gaf nu geen krimp en krampachtig gaf Havik op en een

prachtig resultaat van de invaller.

Hans Johannese profiteerde van het gehannis van Geert en eerGt het in

de gaten had stond hij plots verloren.

Ton Both ging bot tekeer tegen de tweede invaller Tim van Motman maar

die heeft een hondje die regelmatig een bot krijgt en zo wist hij Both

(honds) te verslaan.

Said Jamals Alyas (zijn werkelijke naam denk ik) probeerde (Wrede Wim)

alias Wim Willemsen aan zijn zegekar te binden maar Wim kon net de

winst niet vinden en maakte zo remise. Jammer dat de winst ontging en

het resultaat een kleine nederlaag vertoonde en dank aan de invallers.

PEGASUS 1-AMSTEL 2   3/5-4/5.

Het werd dezelfde uitslag als van het tweede. Hadden zij last van

doofheid en het eerste van Amstel want zij zijn meer gericht op

Heineken.

Bart werd het eerste slachtoffer tegen Koen Beentjes, die kreeg ineens

pootjes en overliep onze Stam.

Ferry had een voorsprong op Huug Jansen maar averij op de Amstel deed

de Ferry steeds dieper zinken en Weverling vocht wat hij waard was

maar tevergeefs.

Lucas den Boer had het ook niet gemakkelijk tegen zwaargewicht Marcel

Mol en stond wat slechter maar wist zich door de Molshoop heen te

worstelen om de remisehaven te bereiken.

Cora van der Zanden raakte verward in het spinrag van John Spinhoven

en moest haar punt afstaan aan Pegasus na een prachtige strijd.

Chris Kerkhoff  probeerde het hof dicht te houden maar Herman Freek

wist met remise de dood te ontglippen.

Michiel Haak stribbelde puur tegen stroomopwaarts tegen Nick Strubbe

maar kwam een nickel tekort voor de overtocht van de Amstel en

verdween in de woeste golven met verlies.

Hans Kooi en Martin Steunebrink leverden een gelijkwaardige strijd

maar een remise aanbod moest Hans afwijzen maar het werd terecht

remise.

Gerben Zeilinga bracht nog een punt binnen tegen Henk van Lonkhuyzen,

hoewel Gerben langzamerhand in tijdnood geraakte wist hij met een zeil

bij te zetten de zeiltocht over de Amstel winnend af te sluiten,

helaas onvoldoende voor de winst van de club en twee ongelukkige

nederlagen in het begin van het nieuwe seizoen.

 

verslag 15 oktober 2019

Wij mochten ons verheugen in een top opkomst sinds mensenheugenis op

de club want waar is de tijd gebleven dat wij volle bezetting hadden

en er kan weinig fout gaan daar want het ziekenhuis is aan de

overkant.

Het mocht ons behagen dat ook Hans ten Hagen weer van de partij was en

hij maakte Ronald Kuijper ijskoud af, het was nog niet zo koud maar

Hans kwam toch aan ijs. Als tweede maakten Henk en ik remise en eerst

kwam Schaafsma in het voordeel doch dat was niet voldoende om mij om

zeep te helpen en ik wist Henk te verontrusten zodat hij in remise

beruste want ik zong: so ängstlich sind wir nicht uit de operette maar

hij dacht mij te beangstigen volgens het recept van Anne Marie

Benschop en ik wilde hem geen schop nageven.

Lotte kwam in rovershanden van Niek terecht zo van, si mette tutto in

sacco macacco, per bacco in het duits van , man steckt ein en zo

verdwenen haar pionnen van het bord en overmeesterde Niek Lotte.

Ginammi nam een pion van Inno en zo langzamerhand haalde Michelé de

buit binnen en er ging maar een punt naar Naarden.

Paul Muiser raakte een pink kwijt en met deze dubbele handicap ging

hij onderuit bij Michiel Haak maar die is ook niet voor de poes.

Tim was ook op de Venetiaanse toer van, man steckt ein en veroverde op

de toch dappere Ronald Vonk die weer in het ritme moet komen, de

winst.

Achter Henk en mij wist de jarige Ferry een half ei te veroveren op de

dubbele bekerbezitter Chris en dat was een goede geste van Chris voor

de 68 jarige die om deze leeftijd te bereiken heel wat heeft moeten

doorstaan vanwege zijn gezondheid.

Maarten wist verlies en winst in evenwicht te brengen dank zijn winst

op Sandor en zij moeten donderdag op extern avontuur bij TOG.

Hans Kooi voerde de derde winst op en versloeg Gerben die nu drie enen

achter zijn naam heeft in de vorm van W R V.

Ons W.W. (Werk Willige) Wim stapte van de remise af na inspiratie van

Benschop en versloeg Cees van Klaveren door vol aan de bak te gaan .

Geert had het moeilijk tegen gewichtheffer Ed Hartog want die heeft

heel wat gewicht te verwerken gehad op Schiphol en Geert als oud

worstelaar (verzorgd vaak worst bij de bar) en worstelde en ging ten

onder.

Willem de veroveraar uit Beverwijk werd door William OM`T ZIGT

belemmerd ergens bij Lemmer ? Zij leken af te stevenen op remise maar

William had nog een mat meegenomen en wist zo op het laatste moment

buitengewoon de buit binnen te halen.

En nu op naar het plein waar alle mensen gemaskerd zijn in het Spant

maar eerst beleven wij nog twee externe wedstrijden.

verslag 8 oktober 2019

Ik dacht even aan Berdien Stenberg vanwege het rondo, ja, ik blijf in

de muziek en nog wel in Venetië en het Spant in Bussum is het Venetië

van het Noorden en kan jullie verklappen dat het leuker is dan vele

voetbalwedstrijden en het dameselftal doet het goed.

Wij hebben drie dameselftallen en een heren elftal in Huizen en daar

zitten elfjes van dames bij en wij hebben een doel en wij scoren

natuurlijk een avond spanning en gezelligheid, zonde om zo`n avond of

middag te missen en als je enthousiast word kun je ook toneelspeler

worden want met mijn 83 jaren doe ik nog steeds mee.

Het was dinsdag ook een leuke avond met aan het hoofd een levende

koningin, Anne Marie Benschop,die ons enthousiasme op fleurde met wat

toverzouten en een andere insteek voor schaakkennis.

Blij waren wij weer met de komst van Ronald Vonk, Hans ten Hagen en

John Spinhoven en met spanning gaan wij de eerste twee externe

wedstrijden tegemoet, het tweede op 17 oktober uit en het eerste op 22

oktober thuis.

Een klein verslagje van Uw euforische verslaggever.

5e ronde - 1 oktober 2019

In de regende stromen kwamen toch nog velen aan in de nu Grijzelaan

door de regen en één was met een roeibootje onderweg maar strandde

toen de regen ver minderde (sorry door een verkoudheid ben ik van slag

af)

Enkele skiffeurs kwamen met de Franse slag toch op tijd binnen en

waren er negen partijen en ons nieuwe lid uit de oudheid, Hans ten

Hagen, kwam zich weer aanmelden en werd nog herkend door de nieuwe

voorzitter ,die vroeg zich af of het Hans wel was en velen konden dat

beamen, maar Hans werd natuurlijk met open armen ontvangen en moest

tegen Jan Timman van onze club Tim en kwam moeilijk uit de

startblokken en moest een pion afstaan maar met de doping van het

ziekenhuis wist Hans Tim te verslaan want TIM ( is INT MEESTER van

Pegasus)

Voor die tijd werd Cees over de Klaveren hekel gehaald door Hans Kooi

die al meerdere dreunen uitgedeeld had en veroverde twee trak-toren

op Cees en Hans ging naar de Ligt kijken door het donker. Bij

informatie bleek dat zo`n voetbal poppetje van Juventus te zijn en ik

dacht aan een operette ster uit Italië.

Luc as een clown Maar ten strijde trekkend met open vizier wist  op

den Langen duur zijn tegenstander te verslaan en stond den Boer nog `s

middags op het Malieveld tussen de  trak-toren ?

Sandor ging rusteloos roestig ten onder tegen Ferry ondanks hevig

verweer maar de oude steppen bewoner kon deze regen kennelijk niet

verwerken.

Léon werd omver gereden door de omgekeerde TRAB-ant en kwam gehavend

bij vrouw Ans want de Stam zonder t  maar met koffie was sterker want

Bart gebruikt vaak sterkers in het eten.

Omgekeerd: ONNI had de wind in de zeilen en `T REEG Hiemstra aan zijn

zegekar want Wind en regen trotserend waren beide Naardenaren naar

Amstelveen gekomen en lieten hun tegenstanders in de drup achter.

Henk zette zich schrap maar kwam om in de donderbui die Wim Willemsen

over hem heen uitstortte en Wim de zege bracht en Henk heeft een

caravan en Wim een zegekar en dat maakte het verschil. Henk dacht diep

na maar Wim leek meer de koning van de wijsheid deze avond.

Niek sprak zijn reservekrachten aan tegen Ed Hartog en ondanks breed

verzet wist Melis het evenwicht te bewaren en geheel voldaan mee naar

huis te nemen.

Willem was over het strand naar het Malieveld van Delft naar

Amstelveen gereden en speelde tegen Ronaldo (dit is een o teveel

geloof ik) en Kuijper wist de Beverwijker in bedwang te houden en

Willem maakte Ronalds paarden onschadelijk maar leidde met twee lopers

toch naar de remise.

4e ronde - 24 september 2019

 

Hallo, actieve schakers, eindelijk kon ik ook weer eens schaken omdat

Willem van Delft er was. Is het toeval dat wij oneven uitkomen als hij

er niet is ?

Waren de thuisblijvers aan het kijken naar de WK rugby, dat is een

sport waar men

op een bal gaat liggen en dan wordt hij ovaal en men gebruikt er een

soort rum bij

scrum geheten tegen de pijn en soms komen zij ook dronken van het veld.

Wij hebben ook geblesseerde spelers maar nog van het voetballen nog van rugby.

Ik hoorde ook nog zeggen, als jullie mij missen,  dan ben ik vissen

maar hoe minder er zijn hoe beter want dat scheelt met schrijven.

De helft waren remises en dat is dan ook halfje-halfje en de andere helft won.

Eerst maar de vifty-vifty verslagen, dat was vroeger een

sigarettenmerk en mijn tegenstander Aeron Yung trok er hard aan en

veroverde een paard voor een pion maar dat gaf mij gelegenheid om op

de koningsvleugel aan te vallen en Aerons dame op te sluiten en zo

kwamen wij tot remise.

Sandor en Inno presteerden hetzelfde ondanks een pion meer van Sandor

maar Inno woont vlak bij de Naarder vesting en die bleek stand te

houden.

Geert moest tegen de H.S. lijn van Schaafsma op boxen en die veroverde

een pion maar dat bleek te tekort om de van Lennepkade te beschadigen.

De Waarde van Delft bleek onvoldoende om Moreno uit het zadel te

lichten en Moreno zag waarschijnlijk bij mijn partij hoe ik dat deed.

Wim-Tim werd een soort achtervolgingswegwedstrijd en beiden verhoogden

het tempo maar kwamen gelijk over de streep en dit vijftal kwam in de

veilige remise.

Niek ging dusdanig tekeer tegen Ronald zodat die spoedig tegen een KO aanliep.

Lotte hield het lang vol tegen William Omtzigt maar moest ook de

koning omleggen een mooie  partij hoor Lotte !

Onze taxichauffeur moest het opnemen tegen de Red Bull Ferrary en

vertrok van pole maar Ferry had een mat in de wagen en daar kon Paul

Oostheim niet tegen op, waren het de betere banden die Paul lieten

stranden ? Hoewel beiden goede banden hebben bij Pegasus.

Jullie hebben het in het voorwoord van Maarten al kunnen vernemen dat

na een lang Titanen gevecht Bart Stam Lucas den Boer klein kreeg, zijn

naam is groter maar zijn daden iets kleiner deze avond.

Tenslotte hebben wij een voorzitter die bijna onverslaanbaar is want

ook Hans Kooi moest zijn slagkracht ervaren en na drie wijd en een

homerun moest Hans het veld van eer verlaten.

 

3e ronde - 17 september 2019

 

Wij kunnen misschien beter op maandag gaan schaken want na drie

maanden niet schaken is een voetbalwedstrijd belangrijker en er komen

er meer op dinsdagavond want ging het om één wedstrijd dan kun je dat

voorstellen maar je kunt de wedstrijd ook nog opnemen en daarna

kijken. Prachtig is het altijd als men na een doelpunt gescoord te

hebben naar het hek sprinten en aan de toeschouwers vragen of zij

gezien hebben dat hij een doelpunt scoorde ! Er zijn gelukkig nog geen

steekpartijen bij het voetballen en bij het schaken, krijgen die

jongeren steekpenningen ?

Er was slechts één remise en onze Ferrary hield ons Stampertje nu goed

in de gaten en zij aan zij streden zij en Bart wist Ferry niet te

kloppen en het klopt dat als Weverling goed in zijn vel zit is hij

moeilijk te kloppen.

Michiel is al vroeg in vorm en wist Kerkhoff om de tuin te leiden en

die liet zich niet als Jantje van Leiden van kant maken, daar moesten

heel wat hersens aan te pas komen en maakte als teamcaptain een goede

indruk op deze minder drukke schaakavond.

Onze VZ werd danig aan de tand gevoeld door onze snelheidsduivel Paul,

want dat zijn taxichauffeurs toch ? Het werd een duur ritje voor

Maarten Langen op den duur maar hij komt wel weer met een dubbele

aanval terug.

Hebben wij er een jonge luchtaccrobaat bij ? Zijn naam doet dat

vermoeden Ñ AERO YUNG maar crashte op de Hongaarse steppe van Sandor.

Tim mocht het andere nieuwe lid uitproberen maar kwam van een koude

kermis thuis. er zat helaas de Mot in de stelling van Motman.

De wijzen komen uit het oosten en dat bewees Wintgens tegen de

verwesterde Wim Willemsen  die weliswaar niet IN NO time van het bord

gespeeld werd en wel met een pion minder toen ik de zaal verliet.

Ook onze oeroude ex VZ Henk Schaafsma kampte met een pion achterstand

tegen en heer van stand Moreno, die wat achterstand opgelopen had

vanwege zich niet maanden lang deel genomen hebbend en nu in een

achterstandswijk terecht kwam maar Pegasus boven Ajax verkoos en dat

zijn de echte schakers !!!!!

Henk sprong niet over de stoel toen hij won.

 

2e ronde - 10 september 2019

 

Wij zijn alweer aan de tweede ronde en konden weer een nieuwe

kandidaat lid begroeten en Cees van Klaveren vierde oudejaarsavond

want hij werd de 11e een jaartje ouder. Wel, wel, wat gaat de tijd

toch snel.

Als eerste werd Ferry aan de zegekar gebonden door Hans die OOK I punt

omgekeerd aan zijn totaal kon toevoegen omdat de Ferrary

waarschijnlijk van motor moest verwisselen en achteraan starten.

Ed Hartog ontsnapte bij de nieuweling Perry doordat die in het

eindspel een verkeerde zet zette en Ed een afzetting naar verlies

ontliep.

Henk Schaafsma Koste`r heel wat moeite en inspanning maar ging met de

winst er vandoor en ik zag hem zijn rug krommen tegen Clemens en

aalglad won hij.

Bart bid niet veur brune bone maar gaf een Drents paard weg en nam twee pionnen

en Maarten werd met lege handen de hei op gestuurd.

Sandor veroverde een toren en dacht torenhoge kansen te hebben maar het paard

(van Troje ?) van Léon werd oppermachtig en zo won van Hedel in de vrije sector.

Den OBER diende hete pepers op op het bord van Chris Kerkhoff en die

waren een beetje te heet en ondanks zijn hevige weerstand volgde een

nederlaag met ondank.

Paul Oostheim wist met veel inspanning ons nieuwe lid Aeron Yung van

zich af te schudden en schudde nog na van die inspanning.

Ook Inno had de handen vol aan Niek maar ditmaal had Melis geen escape

voor handen want daar is hij handig in inmiddels.

William Omtzigt heeft inmiddels door hoe je winnen moet en was Ronald

Kuijper uiteindelijk te slim af.

Lotte bood al meer weerstand tegen Tim maar toen hij Lotte dieper aan

de tand voelde raakte hij toch een zenuw en verloor zij.

Michele Ginammi wist als nieuwkomer Cees van Klaveren op remise te houden.

Ook remise werd het bij Gerben die een Zeil bij moest zetten om

Kapítein Haak bij te houden en loef en lei zijde hielden elkaar in

evenwicht.

Van Ronald Vonk kreeg ik teken van leven en hij zat zonder internet in Frankrijk

en kwam  via de Maas geloof ik weer in Nederland terecht om volgende

week een Pegasus lid met een Franse opening te verrassen.Ook heb ik

contact met Hans ten Hagen gehad uit Naarden en naar ik begrepen heb

was hij Naar-den-Bosch geweest voor Boscher bollen te halen maar hoopt

binnenkort weer te komen schaken en bij de vraag om hem op te halen

zei hij dat hij zelf nog goed kon auto rijden.

Dit was nog heet van de naald.

 

1e ronde - 3 september 2019

 

Eindelijk is het weer zo ver en konden wij weer aan de bak en sommigen

bakten er niets van en anderen bakten een overwinning.

Maar eerst vond de voorzitters wisseling ( met hamer en aambeeld)

plaats en iedereen zat op en aan  een stoel gekluisterd want dat moest

van de wisselende  voorzitter want hij houd niet van onrustige mensen

en tegenwoordig moet je overal rekening mee houden, niet dat zij onder

ons zitten maar men weet nooit wat er van boven af gebeurd. Ik ben al

47 jaar lid en heb al heel wat rariteiten meegemaakt.

Maar dit is wel een bijzondere voorzitter en ik weet niet hoe hij de

vereniging binnen is geslopen maar hij is een alleskunner en nu zelfs

voorzitter en heeft een invloedrijke vrouw en zij beheersen zelfs

schakers van formaat en Florine is een vrouw van formaat, ja, ik moest

dit even kwijt.

Toen werden wij ingedeeld en moest ik tegen Wim Willemsen en ik zat in

de schaduw van Wim dus met zwart  en kwamen terecht in een Springer

variant en de springers gingen van het bord af en kwamen wij terecht

in een remise variant.

Ronald Koeman, eh Kuijper (ik raak in de war want Ronald is ook

voetballer geweest en ook leider), hij tikte als tweede aan met winst

en Ed Hartog ging hertogelijk ten onder bij John Spinhoven, vroeger

had men hoven met een spin als familie wapen en zo is de naam

Spinhoven ontstaan.

Inno Wintgens (hij wint regelmatig) overwint de onder de maat spelende

Henk en Schaafsma heeft de hitte nog niet helemaal verwerkt en wist

niet zijn hoofd  koel te houden.

Het werd een heftig duel tussen twee langdurige afwezigen en dat won

Clemens Koster tegen Michiel de Looze, werd Michiel verblind door wit

?

Chris Kerkhoff was niet zomaar kampioen want hij versloeg onze

fotograaf Bart Stam, had hij teveel tegenlicht ?

Onze Tim(merman), hij timmert behoorlijk aan de weg en had een te

zachte hamer want hij ruilde kwaliteit in bij Sandor en toen kon van

Motman de Hongaarse aanval niet weerstaan en won Scudar.

Kapitein Haak wist eenarmig niet onze Ober aan zijn Haak te slaan want

Lucas deelde met het mes op tafel een steek uit en den Boer won.

Hans Kooi bracht Paul Oost-heimelijk om zeep, ja, KO o.i.(ons inziens)

.Voor de nieuwe leden moet ik het een beetje verklaren, maar dat

spoort Paul weer aan tot revanche volgende week.

Gerben zeilde over de afscheidnemende voorzitter heen en hoewel Léon

een fokzeil er bij haalde het hielp niet zonder een extra mast.

Onze nieuwe VZ er  kreeg een hamer er bij en deelde meteen een

mokerslag uit aan de iets te roestige Weverling en onze Ferrary moest

behoorlijk gas terug nemen.

Ons nieuwe lid Aron deelde meteen een tik uit aan Michele met winst en

die komt die tik wel weer te boven.

De grootvader van Niek adoreerde Nike de godin van de overwinning en

daarna werd Niek vernoemd in een meer mannelijke naam en Melis liet

zich niet gewonnen geven tegen Willem van Delft wiens grootvader een

elften visser was en zich als een vis in het water voelt maar kon het

paard van Niek niet de baas en zo werd het remise, twee op de veertien

partijen.