Ger z'n spinsels Seizoen 2023-2024

28 november 

Dit is een heftige ronde want wij worden weer heringedeeld en daarnaast de verkiezingsuitslag. Daar zijn wij ook een beetje bij betrokken, neem nou als voorbeeld, wij hebben Omtzigt in huis en een één met de initialen P.O. uit Zoetermeer en een soort Geert.... Wilders, onze Geert is op woensdag vrij en kan dan dinsdagavond gevaarlijk worden want hij kan des woensdags uitslapen.
Kan de bestuursuitbreiding A.R.-H.S. de aanwas van de club aan want vroeger hadden wij ruim zeventig leden met zeven bestuursleden en ik wil geen onrust zaaien want daar hebben wij een boer voor. Volgende week is het Sinterklaasavond en vroeger vulden wij de avond met gebak en snoeperijen maar om tegenstanders niet te paard in de torens te jagen is dat afgeschaft.
Sommige leden zijn aan het cricketen en zijn ao (all out) op de clubavond, zoals B.S. ,W.v.D., M.v.J. M.H. en vele anderen maar weer aanwezig onze vurige Vonk, hij versloeg de mede aan de kop staande Ginammi, waar de vlammen bij uitsloegen, denk ik. Dan kreeg omgekeerd
onze held RAD U Z(onder) C(lementie) onze MUIS ER in de klem maar Paul die kon er nog bij lachen. Rick van Kampen kreeg van Nieuwkerk met pijn en moeite onder de knie.
Tim kreeg een klein kado van Inno, wat niet de bedoeling was, met winst. Andras komt op stoom maar kon nog niet tegen stoomboot Wim Willemsen op want als de wijn is in de man, kan hij menig tegenstander an. Tatiana kwam in een soort strop bij Geert terecht en dat was een strop voor haar moedige strijd en zij is vast twee kilo afgevallen na twee zware gevechten. Gerben, bekend met spitten werd nu omgespit door ons nieuwe lid Andrew Soane. Henny werd KO `R NET voor negen uur, geslagen door Lucien.
Joop en Marijn, Chris en Léon en Maarten met Ed deelden de punten en niet zonder inspanningen en zo was het een spannende avond met ons eerste team onder hevig regengekletter boven de hoofden.
 
PEGASUS 1-AMSTEL 1 3.5-4.5
Doordat Peter en Bart verhinderd waren werden Krijn en Huub ingezet en Hans Solcer en Ben de Leur kwamen als eersten remise overeen. 
Als tweede liet Boris van der Staat winst aantekenen tegen Maarten de Jong na precieze winstberekening.
Als derde kwamen Maurits van der Meer remise overeen met Peter Verschueren, die met zijn arm in een mitella zat en blij was met remise.
Daarna verloor John Spinhoven door overmoed ? van Willem Hensbergen en was de voorsprong weer in de Amstel terecht gekomen.
Als vijfde hield Henk Sijbring met knarsende tandenTheo Hendriks op remise.
Huub Joosten kwam als zesde remise overeen met Koen Beentjes en kon hem net geen beentje lichten.
Krijn ter Braake bracht ook remise in een thriller met Michiel Spook in de laatste seconden op de 64 velden en had een pet opgezet met vissen maar dat was net niet genoeg voor winst.
Tenslotte moest Lucas den Boer de winst aan Rick Könst laten maar met 100 elo`s minder is dit toch een mooie uitslag met twee invallers.
Gezien uit de ogen van uw wedstrijdleider Ger den Drijver

21 november

Wat een aparte belevenis deze avond en dacht dat er mensen teruggestuurd werden omdat wij vol zaten, maar dat was niet waar want wij hebben nog een nevenzaal ( niet voor neven, maar voor velen) en zo waren er 14 koppels, een achttal en een viertal totaal 52 mensen.

Chris wist leraar Solcer te verslaan en onze zwartkop versloeg de grijsaard maar vlak onze sluwe vos niet uit, ook hij is niet onverslaanbaar. Deepesh kreeg rake klappen van Cees van KLaveren en ging onderuit bij Cees. Arthur ondervond de scherpe tandjes van Wim Willemsen die zo nu en dan flink van zich af kan bijten, ik haalde nog iets uit vroegere tijden aan en dat gaf extra stimulans, denk ik. Jack Souisa versloeg Andras die altijd optimistisch is. Willem van Beverwijk, nee, van Delft versloeg Lucien in een boeiend gevecht. Een nieuw lid Henny versloeg ons andere enthousiast lid Jos. Maarten liet een ander nieuw lid Andrew winnen en Hans van Nieuwkerk versloeg nieuweling Ruud Hulshoff met dubbel ff, ook muzikaal als Kerkhoff ?
Maurits  was in staat om Boris van der Staat in een Meer met een molensteen om zeep te brengen.Tatiana en Paul Muiser brachten een zeer spannende strijd op de 64 velden en Burlutskaia vocht in een camouflage pak, leek wel, maar Paul ontmantelde haar in het eindspel en had het tijdenlang niet zo benauwd gehad.
Dan waren er nog drie punten delers t. w. Tim en Geert,Michele en Joop en William en Marijn, dus hier waren geen verliezers noch winnaars.
Bij de gouden bekerstrijd gingen alle vier partijen verloren.
 
EXTERN: Pegasus 2- Caïssa 7
Onze teamcaptain van Tim van Motman stelde mij aan als wedstrijdleider van ons tweede team en hierbij verslag.
Aan het eerste bord zat ijzeren Ferry al spoedig tegen een achterstand van twee pionnen aan te kijken, maar gaf de moed niet op en naast hem zat Onno de Gorter het eerste punt te scoren. Naast hem kwam Krijn ter Braake even later winst noteren tegen Willemsen ( geen familie van Wim) en stonden wij al met 2-0 voor. Ons lid Huup (oud Amstellid)  stroomde stroomopwaarts naar winst tegen Bovenschen en zorgde voor 3-0. Helaas moest invaller Michiel Haak het punt laten aan Frans Langelaan, die laan was te lang voor hem, maar bedankt voor het invallen. 3-1
Sandor Czudar, weer in vorm, rekende af met de Vreeze en zorgde voor 4-1 en onze leeuwentemmer Léon van Hedel, had een mooi slotoffensief en scoorde glunderend voor de volle winst: 5-1. Toen ging Ferry voor de bijl 5-2 maar ook Rick van Kampen scoorde en zorgde voor een royale zege van 6-2.

14 november

Weer een spannende avond maar nu verloor het derde team en namen de Volewijckers de strafschoppen beter ?
Intern stond de remise vol met zeven stellen en Peter en John streden om de eerste plaats met Solcer en Boris in het wiel. IJzersterke Léon en Ferry en Chris wilden Meer maar Maurits gaf niets weg. Rick van Kampen had te kampen met bergen bladeren van Gerben want die verzamelt veel bladeren bij de gemeente in de herfst. 
Den Boer nam tegenstander Maarten AS CUL op maar Langen wist ten lange leste remise te bereiken. Lucien Souisa wist wedstrijdleider  Wouter op remise te houden en Andras Leisota wist dat bij Omtzigt te bewerkstelligen.
Volgens S B systheem wist Boris Solcer te verslaan en jonkie Onno bracht Krijn ten val. MU IS ER of was er om Andrew Soane met nul naar huis te sturen en omgekeerd RODNAS  bracht de H aak tot zinken en wat doet een H(ulpeloze) aak op een Hongaarse steppe, verliezen dus.
 
Bij team 3 haperde het vliegend paard een beetje,
zo wist Ginammi Koopmans op remise te houden maar Deepresh verloor van Keizer die zijn naam eer aan deed.
Burlutskaia moest haar meerdere erkennen in Haanen, ja Haan en wat zo meer was teveel voor haar. Van Motman wist van den Bossche schematisch op remise te houden. Wintgens zat op het vinkentouw maar werd verschalkt door Vink. Wim Willemsen weet veel van akkers en van dijken en wist Akkersdijk aan de dijk te zetten en revanche te nemen voor zijn clubgenoten ? Hij heeft in ieder geval van winst genoten. Van Schor bleef geen spaan heel door Spaan en had misschien de Spaanse opening moeten kiezen. DE MARTElaar Aan Uiterste bord  wilde deze avond niet verliezen en zette zijn kiezen op elkaar voor remise. Zo werd met 2.5-5.5 verloren.

7 november

Op Pegasus zit een zekere dr. ijver

Hij is bij Pegasus dichter en ook schrijver
En hoe dichter wij komen naar Sinterklaas
Hoe meer en meer dichterlijk geraas
Maar ik merkte in het verre verleden
Pegasus bezit meer dichterlijke leden
Ik wil jullie niet in ongerustheid doen geraken
Maar velen moeten straks ook gedichten maken 
 
Waar waren Michiel, Bart, Lisa en Tatiana ? Waren die naar Lazio -Feyenoord kijken ?
Waren de snoepmerken M&M en ML in opmars vorige week, deze avond ging de bekerstrijd van start en deze heren zetten hun opmars voort en Maurits zette Deepesh aan de kant en Maarten deed dat met Jack Souisa en Paul Oostheim pakte Lucien in en daarna was ik slachtoffer bij de Heer en het PEERT van Troje werd van stal gehaald maar toen ik de paarden verruild had werden zijn torens dodelijk en ik miste helaas de uitleg van Dr. Hans vanwege zieke huisgenoten, maar had toch voldoening om tegen Peter te mogen spelen.
Willem de Veroveraar ging ten gronde op de Hongaarse steppe van de weer in vorm komende Sandor. Ik stond even bij Joop tegen Arthur te kijken en dacht dat zit wel snor voor Ritsma maar schoorvoetend kwam Schor in het voordeel en won.
Sensatie bij WWer (Wil Winnen) en Wim overwon Léon, die hoopt misschien op een herkansing net als ik. Chris met dubbel ff liet Henk bij de overige 14 op het kerkhof belanden.Hugo won na halvering met Tim het snel gevecht. Rick won met vlag en wimpel van onze berggeit Moreno en die kan weer edelweiss gaan plukken voor zijn geliefde Alexandra. Krijn was een te zware opdracht voor nieuwkomer Alexandre Gomes. Gerben werd a.h.w. op een hoop geveegd door paard Ed en kwam in de afvalcontainer terecht.
Lucas brak met stalen vuisten onze ijzeren Ferry en zong heel zachtjes, schipper mag ik overvaren. Zo staan nog vier partijen in het dok en die willen eerst nog dokter Hans consulteren ?
Hans en Boris bleven in de remise steken en omdat die op slot ging mogen beiden tegen de volgende tegenstander met zijn tweeën spelen ? Dacht ik gehoord te hebben.

31 oktober + extern

Hoewel ik er niet bij was, werk ik dan van teletekst af en zag vijf man/vrouw in de remise staan en vrouwen hebben dezelfde rechten als mannen en Tatiana nam het recht (één recht en één averecht) in eigen hand van Haak, het was haken en breien en dat kon Burlutskaia goed en meerijders in de remise waren Hugo en Solcer, Joop en Inno, Wouter en Oostheim en op de minister lijkende William met Lucien. Boris versloeg de niets vermoedende Chris want Chris is niet mis en Bart versloeg met fenijn onze opklimmende  Krijn. Tennisser Léon versloeg met een love game Rick en die verloor met schrik. BRING IJS riep Henk nadat hij een dodelijke trap van Maarten had gekregen want lang en getergd moet de VZ zijn geweest nadat Sijbring de VZ bij zijn manen had vastgegrepen.Ook Sandor wist Tim met wit onderuit te halen en waren zij de remise al voorbij ?

Ferry werd tot zinken gebracht in het Zwarte Meer van Maurits en Maurits heeft iets met Baljuwen te maken volgens welingelichte kringen! Nog een zwartspeler Michele wist Huub te vloeren, nee in de vijver te doen verdrinken in de laan waarin hij woont.
Zwartspeler en zeker geen zwartkijker was Arthur Ritsma toen hij Marijn rondje na rondje dolgedraaid had met winst en Ed werd in de opgaande lijn afgestopt door de zwarte verf kenner Hans van Nieuwkerk, ook kenner van mensen uit Zuid Oost Amsterdam.
Jack Souisa werd meegetrokken door de enthousiaste zwartspelers en versloeg oud Nijmegenaar Wim Willemsen, daar werden vroeger vele triomfen gevierd en er zit nog steeds iets in de genen van Wim.
 
VAS 2-PEGASUS 1: UITSLAG 5.5-2.5
Helaas op bord één bij van Veelen
Ging Peter de Heer de winst verspelen
Want Wiegers stond in dezelfde ring
En versloeg ook sterke Henk Sijbring
Toen Cohn eenmaal op stoom kwam
Versloeg hij onze rots in de branding Bart Stam
En zoals het sommige Pegasussers vergaat 
Verloor ook de jongste Boris van der Staat
Spoelstra probeerde John van de winst te beroven
Maar Spinhoven wist de nul in tweeën te kloven
Schiebroek zorgde bijna voor een stunt
Maar Lucas voorkwam dat met een half punt
Hakvoort voelde zich steeds stolser
Maar moest wel delen met Hans Solcer
Hoefsloot strandde in een groot Meer
Want clubkampioen Maurits zorgde voor de eer
Dit is natuurlijk niet de gewone norm
Maar een verslag in dichterlijke vorm
De Sint hoopt dat jullie hier notitie van nemen
Een verslag op rijm gaat niet zonder problemen.

24 oktober en extern tweede team

Tot In Mineur Voor Maandagavond zag ik mijn verslag in rook opgaan. TIM V. M. was mijn verslag vergeten op te noteren en dat werd dinsdagmiddag nog hersteld want `s avonds zou ik de trekking voor de Pegacup doen en kwaad worden op Tim zit niet in mijn karakter.
Na de trekking had ik kramp in mijn vingers want er was een maximale inschrijving en mag zelf tegen de hoogste elo rating speler Peter spelen en dat is toch een unicum want wij zijn beiden muzikanten en dat klonk als muziek in mijn oren maar of ik tegen het slagwerk van Peter opgewassen ben? Voor hem de eer om tegen het oudste Pegasus lid te mogen spelen.
Als eerste won Boris van Onno en de jongste van de twee verloor door zelfonderschatting of was de gewichtiger Boris de licht gewichtiger de baas want bij boxers en judoka's heb je gewichtsklassen en ik vind dit een punt, moeten wij ook in gewichtsklassen in gaan delen? Ach, de VZ zal het niet zover laten komen denk ik. Hij kleedde wel Tatiana uit (lees in de stelling) om een pion in beslag te nemen en na taai verzet van Tata moest zij zich toch gewonnen geven. Alexandre Gomes verloor van Andras Lehota en een andere nieuwkomer, Andrew Saane versloeg Moreno.
Lucas den Boer moest de eer aan Peter de Heer laten.IJzeren Ferry overkwam verlies bij Chris Kerkhoff zodat Chris weer aan de positieve kant van winst staat. Rick van Kampen had te kampen met zwaargewicht Geert maar wist hem toch te vloeren. Hans van Nieuwkerk reageerde eerdere verliezen af op Tim en bij Tim zat de trekking en bekendmaking van de Pegacup nog dwars?
Paul Oostheim de eerste (er is nog een Paul) had de handen vol aan Joop en Schor werd schoorvoetend verslagen. Ginammi nam Wim remise uit handen en trok zoals in de externe de winst naar hem toe en dat was naar voor Wim. Jack was Marijn te slim af en liet zijn tanden even zien. 
Daarnaast liep de remise vol met delers die misere van verlies ontliepen en dat waren William Omtzigt met Owen Liu, Maurits en Hugo, Haak en Muiser, Wintgens en Szudar, Wester en Souisa en ten slotte haalde ik remise tegen Arthur, een soort Ben Hur en hij heeft vroeger vast paard gereden want hij stuurde een sterk paard in mijn stelling en dat kon ik onschadelijk maken en toen bood ik remise aan. Het einde van een zeer gevarieerde avond.
 
Na het mooie verslag van Maarten jullie nutteloze informateur met een ludiek verslag met een toefje slagroom en een sterk Amstel 2 moest tegen een sterk Pegasus 2 gezien de uitslag.
Op bekend terrein voor Ferry stond zijn blik op oneindig om Peter Verschueren te verscheuren en bracht een punt voor Pegasus en buurman Onno, met opgestroopte mouwen was Koen Beentjes de baas, die kreeg geen poot aan de grond. Krijn verliest zijn haren maar niet zijn streken en streek de remise haven in met Maarten de Jong. Léon kreeg een bittere pil te verwerken wegens verlies tegen Richard Pillar.
Rick van Kampen kreeg te kampen tegen een hogere Jacques Hogerwerf. Bij Maarten stegen de problemen boven zijn hoofd en met handen in zijn haar gaf hij op.
Gerben is goed in het kappen bij de plantsoenendienst en kapte op tijd de op handen zijnde nul in twee tegen Henk van Leeuwen en ten slotte als rots in de branding voerde Sandor, dodelijk,  de sabeldans uit tegen Winfried Falk om de wedstrijd in 40-40 te doen eindigen en waarschijnlijk hebben Lacas den Boer en de teruggekeerde Dokter Hans Solcer kunstmest in de stellingen gestrooid zodat de stand in evenwicht bleef en winstgroei naar de volgende wedstrijd.

17 oktober

Een handvol rondes en een tweede externe, het resultaat na 17 oktober.
Het werd een soort thanksgiving avond want ik kreeg een compliment voor mijn stukje en Paul Oostheim bracht mooie foto`s mee van voor de oorlog en gemaakt in ons eerste home in het S&O gebouw.
Ik en Paul waren tegen elkaar geloot en omdat Paul foto`s voor velen had meegebracht gaf ik hem een toren kado en dat waardeerde hij ook, zijn verloren toren uit de eerste ronde.
Nu hebben wij een redelijk grote remise in de Groenelaan en daar verdwenen vijf partijen in, drie intern en twee extern en intern waren dat Henk en Krijn, Lucas en Hugo en Muiser en van Nieuwkerk, zo van remise is beter dan verliezen en onze remise mijder Maarten overwon Rick van Kampen die te kampen kreeg met de Langen weg van martelingen.
Koppensneller John overwon Chris en stapte moeizaam over Kerkhoff heen om op kop te blijven want onze dokter is nog met vakantie en vormt nog geen bedreiging voor Spinhoven. Ons stukje ijzeren Ferry voer over Boris heen die net niet in Staat bleek om Weverling af te stoppen. Onze opzienbarende Bart, is ook opzienbarend als hij afwezig is, nam Lisa van Oostende mee als nieuw lid en versloeg de brullende leeuw van Hedel. Verbazingwekkend ging Michiel ten onder bij Ed Hartog die een soort wederopstanding beleeft uit goede tijden, slechte tijden. Wouter wou niet tegen mij schaken en verkoos de computer uitdraai en moest toestaan dat de wedstrijdleider van deel drie de scheidsrechter versloeg. Arthur ging op avontuur bij Cees van Klaveren en werd uitgeteld op een links rechtse combinatie voor zover ik in de ring kon kijken.
Jack Souisa won soortgelijk van Willem en broer Lucien versloeg de heftig verdedigende Andras.
Onze nieuwelinge werd nog verrast door Alexandre
Gomes die revanche nam op zijn vorig verlies.
 
PEGASUS 3-CAÏSSA 7    5.5-2.5
Als eerste kwamen er twee remises tot stand n.l. bij Wim Willemsen tegen Pold Gomperts en Joop Schor tegen Jan Wieringa en even later won Inno (het zit in zijn naam) 1-0 op de teller tegen Chris Verheyden, die leek ook nog niet veel ervaring te hebben hoewel Wintgens op zijn qui vive moest blijven.
Daarna wonnen bijna gelijktijdig Deepesh Bakhru van Eduard Sampinen en Michele Ginammi van Nick Simpkins door goed doordachte aanvallen en konden wij niet meer verliezen. Marijn ging goedgemutst als een trein maar wegens koperdiefstal ? ontspoorde hij en verloor.
Aller ogen waren gericht op Tatiana Burlutskaia T. V. (Trotse Vrouw) en Geert Hiemstra resp tegen André de Velde en Sander Veter en Sander kreeg onze zwaargewicht niet op zijn rug en fijn dat die twee nog achter de hand hadden, handig toch !
Zo was er weer een succesvolle schaakavond.

10 oktober

Een leerzame avond met Paul van der Sterren en vroeger speelde hij de sterren van de hemel en gaf nu een hemelse uitleg van Capablanca en Botwinnik en nu doen wij het met Carlsen(ior) en ik weet niet of hij een junior heeft ? Het was een mooie opkomst en stuurman Henk vertolkte de zetten aan het mooie demonstratiebord.
Zo langzamerhand beginnen de lessen van Hans Solcer vruchten af te werpen bij ons eerste team en met wat extra vitamines van van der Sterren zal dat een extra bijdrage geven, ook voor de andere teams. 
Dan de eclatante 2-6 overwinning op het eerste van ons eerste team op E spion en o spin-hoven verloor aan bord twee, het was kwaad kersen eten met en tegen Rudolf van Velden, helaas maar stel dat hij gewonnen had en de winnaars verloren ! Bord 1,3,4,5 en 6 resp, Peter, Lucas, Henk, Barten en Maurits wonnen, zij hadden bananenschillen bij hun tegenstanders in de stelling gelegd een zorgden voor uitglijders.
Onze jonkies aan bord 7 en 8 maakten remise hoewel Hugo meer jonkheer als jongste is en Onno deden het uitstekend. Onze TV man(Technisch verslaggever) zou nog een technisch verslag geven.
Een mooie opkomst overigens met leden die wij in de zomer minder zien. Zo spatten de vonken er af want Ronald had zijn zoon meegenomen en Inno was weer aanwezig, ja, hij doet ook mee aan de externe met enthousiaste anderen en dinsdag speelt het derde thuis en hoop dat Geert een verslag maakt want hij heeft mijn taal en mijn naam met et erbij (eigen taal) en hoe zal dit achttal het doen met Wouter als wedstrijdleider ! Ja, Wouter is Wouter niet meer maar zeker niet minder want wij hebben nog een v.d. Meer en die was weer meer kansrijk in de externe dan intern. Kunnen jullie het nog volgen ? Volgens ons onderzoeksteam kan dat nog net !?

3 oktober

De vierde ronde werd gevierd met weer andere deelnemers.
Weer kwam er een nieuw lid bij en ik (bij de hand) mocht Alexandre Gomes als eerste testen en een zet later was ik mat  geweest maar bleef hem een slag voor. Een ander bijdehandje  Arthur Smart is, nee Ritsma, hij was weer terug uit Frankrijk en ging met de Franse slag aan de slag en Jack Souisa kreeg het daar Spaans benauwd van en verloor.
Broer Jack deed het minder beroerd en haalde remise bij Paul Oostheim die noordwaarts gereden om in zuid Amstelveen te schaken en borden en stukken klaar te zetten met assistenten denk ik. Andere remise bezoekers waren de andere Paul tegen Ed en Ed had met paarden te maken en Sandor en Joop Schor en dat kwam schoorvoetend tot stand en na twee nederlagen brachten Sijbring en van der Meer steeds meer en meer in hun partij het tot remise.
Hugo dreef de Ferry van Weverling tot in zinkende staat, de bombardementen van Luirink werden te zwaar.
Bart Stam kwam in een zware storm terecht bij Chris Kerkhoff terecht en sneuvelde en Chris stelde zijn kandidatuur voor het clubkampioenschap. Over 32 rondes weten wij dat. Michiel had het zwaar tegen Léon en haakte af in het eindspel bij van Hedel. Ook Rick van Kampen had te kampen met een soort damdruk en toen die doorbrak ging Krijn er met winst vandoor. Opnieuw ging van Nieuwkerk er met verlies vandoor en onze Pegasus Schaakclub Voorzitter en fan van PSV deed het beter dan de voetbalclub en won, schaken is toch spannender dan voetballen ? Wim Willemsen wist in een wonder waanzinnig gevecht van Deepesh te winnen, ook epo gedrag, extra paarden oefeningen.Tatiana wist Tim te betoveren om bij Tijdelijk Inzicht Minutieus moment een winst te pakken.
Nadat Geerts achterneef Gerrit gestopt is met de weersvoorspelling heeft Geert ook werktijdsverkorting gekregen en was daardoor een beetje van slag maar heeft toch nog geschaakt. Als ik het goed heb hadden de grootvaders van beiden samen een café in Friesland en later is Geert naar Amsterdam gekomen maar Geert is ook een grapjas.

26 september

De derde ronde alweer en het jaar vliegt voorbij. Wij hebben al vele leden gezien en sommigen zijn bezig om zich te plaatsen voor de OS denk ik want die waren nog niet in beeld en ik ben nog te jong voor deelname vanaf 90 jaar en Arthur en Ronald kijken aan welke sport zij mee kunnen doen in Frankrijk? Wij zien gelukkig vaak veel vlotte nieuwe leden en Tim heeft het druk met aanmelden en gelukkig dat hij gepensioneerd is hiervoor. Ook Maarten heeft het druk om alles uit te leggen maar tegen half negen zit iedereen achter het bord en daarna branden de strijders los.

Opvallend was dat David Burlutskaia reus Goliath Schor versloeg en Joop kreeg de katapult mee naar huis want beiden gingen vrolijk huiswaarts. Andras versloeg nipt Jos die even onoplettend verloor. John versloeg onze dokter en ik dacht dat Hans al met vakantie was maar die moet nog en kan in November dan weer de slimste worden, hij neemt het boek van Boris mee. Ferry en Bart mochten bij het demonstratiebord zitten maar dat stond op tilt maar Ferry leek wel een een schildpad en wist alle aanvallen van Bart af te slaan en winst te boeken.
Willem-William werd door de witspeler beslecht en onze twee weekse Beverwijker week niet van het rechte pad en won. Zelf testte ik Henny Konert en die wil het schaken weer oppakken en had het niet geheel verleerd met wel spitse zetten. Maurits leed een tweede nederlaag maar door niemand minder dan Lucas den Boer en Maurits moet weer aan de epo (eerdere paarden openingen) om tot winst te komen. Léon voorkwam een record remises bij de VZ Maarten en oud VZ van Hedel was uiteindelijk Langen te slim af met loper winst, zoiets van Léon leerde Langen lopen langs de lange schaaklaan van de Helende Meesters. Deepesh dacht Sandor te verslaan doch liep zich vast op de Hongaarse steppen en Sandor bekend met zand hield Debakruh zijn pionnen opmars op afstand en zorgde voor een dubbele Hongaarse winst op deze avond. Paul Oostheim kwam revanche halen voor zijn verlies van vorige week en wimperde met zijn wimpers toen hij ineens winst zag op Willemsen.
In een moeilijk te volgen strijd wist Ed de complicaties de  baas te blijven Tegen In Moeilijkheden gerakende van Motman en nam de winst mee naar Zuid Oost Amsterdam.
Tegen sluitingstijd werd Haak onderuit gehaakt door Krijn en die braakte winst uit en is ter Braake nachtwerker ?
Er waren ook vier remisanten die evenwichtig bleken maar ik heb niet gezien of zij bleek de zaal verlieten en alle waren naar zijn geld, het waren: Peter en de wolf en Hugo, Rick en Chris, Muiser en Gerben en de van vakantie teruggekeerde Geert die van Nieuwkerk in bedwang hield.

19 september

Als ik het goed gehoord heb is onze secretaris met een vliegtuig thuisgekomen want de TVM kon niet rijden vanwege koperdiefstal en Lucas heeft connecties bij de KLM en vrouwlief vliegt daar en is in the air en dat doet mij denken aan het lied van George Formby: it`s in the air, bekend nog bij de oude garde van Pegasus en het vliegend paard haald oude dingen bij mij naar boven.

Ja, ik ben naast schaker ook zanger en heb bij drie koren en bij tien operettes gezongen en ook in diverse tehuizen optredens verzorgd. Ook heb ik opgetreden bij het Ouderen Songfestival. Nu zing ik nog in Nieuw Vredeveld en ben daar DJ en maak daar elke week een gedicht bij en heb al meer dan 500 gedichten gemaakt. Als sigarenwinkelier begon ik en had ook nevenartikelen en naast nichten en neven dronk ik ook jenever en dat doet mij weer denken aan onze start van Pegasus in het S&O gebouw, daar werd sterke drank geschonken en keken schakers wel eens te diep in hun glaasje en gingen licht teut naar huis en ik haalde en bracht spelers van en naar huis en één schaker was zo teut dat hij in zijn tuin ging liggen en dacht in het Teutenburgerwald te liggen maar heb hem netjes in huis gebracht, ja, die gute Alte Zeit.
De kop is eraf na de tweede ronde maar Hans Solcer blijft op kop. Toch zullen er regelmatig koppen rollen, denk ik.
Het was weer een bewogen avond met van alles en nog wat en er waren elf partijen en Michel Hoetmer was de eerste winnaar en dat was naar voor Sandor en de tweede winnaar was Joop  SCHORpioen tegen Wim Willemsen, die door de angel werd gedood  en als derde verdiende Michele de snelheidsprijs door een overwinning op Paul Oostheim die een stuk weggaf en Ginammi nam dat kado aan.
Vroeger hadden wij bedrijfstoernooien en daar waren snelheids prijzen  te verdienen, vandaar, die gute Alte Zeit.
Wat ook opvalt dat wij weer twee broers op club hebben en dat is sinds de vorige eeuw niet meer gebeurd en zal dat weer pas in de volgende eeuw plaatsvinden ?
Onze oude Leeuw, Léon werd slachtoffer bij de jongste, n.l. Onno de Gorter.
John wist Boris om zeep te helpen die niet in staat was om JOHN af te stoppen. Hugo wist Sijbring een (zeldzame) tweede nederlaag toe te brengen. Rick van Kampen mocht bij het demonstratiebord plaats nemen en daar zat zoveel surplus in zodat hij Paul Muiser in een val lokte en won. Tatiana won een pion bij Deepesh maar moest er later twee afstaan en ook de partij helaas. De strijd tussen de Gebrs. Grimm, nee Souisa eindigde in winst voor zwart grimmig genoeg voor wit.
Remise was er voor Lucas en Chris en Tim en niet te geloven twee remises achter elkaar voor onze VZ Maarten, hoe hebben zijn twee tegenstanders dat voor elkaar gekregen ? Maar ten tweede moest hij ellenlange afstanden aflopen om onze tijdelijke gasten bij te houden, hè, was dat niet ook een hardloopster vroeger en dit was dan weer een lang verhaal.

12 september

Er waren weer beginnelingen d.w.z. die weer met de wintercompetitie starten en voor de één is dat gemakkelijker dan voor de ander. Er waren dertig man op deze eerste competitieavond. Boris had een schaakboek in de aanbieding van de Britse schaker John Nunn en Boris van der Staat was na bestudering ervan opgeklommen in de top tien.
Andras was officieel lid geworden en maakte de 50 vol en ik had de eer om tegen hem te mogen schaken en hij kwam uit verloren positie wat terug maar verloor wel.
Wat ik verdacht vond was dat oude PM en de nieuwe met de secr. afwezig waren en waren zij aan het potverteren net als bij klaverjasclub schoppen negen ? Ik gun het ze van harte, dat is geen enkel punt, ook de  kascontroleur Spinhoven was afwezig ?!?!
 Marijn werd als eerste het slachtoffer bij Michele en naast de partij had hij ook zijn wilde haren ingeleverd en Henk verloor een beetje ongelukkig van de door John Nunn geschoolde Boris. Even later ging ons jongste lid Onno de pottenbak in tegen Chris Kerkhoff in een soort C O 1 uitstoot. Jos werd het slachtoffer bij het Wapen van Delft door een schot voor de boeg ? Na taai verzet hield Jos het kruit niet meer droog. Cees en Joop haalden de eerste remise binnen want de remise stond ook weer open.
Hans van Nieuwkerk wil ook dichter worden want hij vroeg aan mij wat gedichten te lenen maar hij kreeg ze want ik heb gedichten genoeg. Gerben onteigende een toren en onze oude verfverkoper verkocht zijn huid duur maar moest de overwinning aan van Zeilinga overlaten, hij snoeit in parken en zo ook de stelling van Hans en de ene Hans is de andere niet want Hans Solcer wil clubkampioen worden en Maurits werd min of meer zijn eerste slachtoffer en gaf een soort offerte af en een ander die zijn tegenstander waarschuwde dat hij niet zomaar zou winnen was de VZ  en M. L. liet pm (pro memorie) weten dat P. M. niet zou winnen en zij eindigden in remise.
Stoere taal van Maarten en in de remise schoven ook aan Rick van Kampen en Michiel Haak, ook Bart en Hugo die elkaar niets toegaven en AS LUC het op zijn heupen heeft dan is hij moeilijk te stoppen en een man van Hedel moest dat ondervinden, ja, twee boomlange mannen waarbij de zwaarste won. Bij boxen had deze wedstrijd niet plaats gevonden en daar weet van Klaveren veel van die ook een zwaardere gewichtsklasse tegenover zich had.
Onze TVM is waarschijnlijk een treintoer aan het maken en de website wordt wat later bijgewerkt.
Jack verloor van Krijn en Deepesh verloor vanEd.
Sandor had wat moeite met Wim maar versloeg hem toch en dit was het eerste verslag.

5 September

Op 5 september luiden wij de herfst in en tevens het winterseizoen en dan veranderen dingen in de natuur maar ook bij Pegasus. Bij ons verandert niet de kleur maar een kleurrijk figuur wisselt n.l. onze penningmeester heeft het van Jaaren met één a gedaan en nu neemt SIR TAM het over en Arthur Ritsma is een rustig persoon dus een goede vervanger en een allesweter over financiën.
CLOSER naar zijn pensionering kwam Hans zich wat meer opdringen in de club maar geheel ten goede en wat hij in die korte tijd al gedaan heeft, dat heb ik in mijn 51 jaar lidmaatschap niet gepresteerd, nou, ja, toch wel heel wat.
Op de vergadering waren 24 leden en drie nadruppels (wilden zij Na Druppel uit de Jantjes nadoen ?) en met de drie bestuursleden waren er 30 man.
Onze TVM machinist hield het tempo erin en bestuurder Maarten heeft weinig narigheid te vrezen bij deze prettige leden maar hij heeft ook een freesmachine achter de hand, want zo bijdehand is Mr Langen wel. Het heuglijk feit is dat er weer 50 leden zijn. Toen ik lid werd was ik het 72e lid maar dat was in de vorige eeuw.
Het bestuur zat wijd uiteen, hadden zij engtevrees? Of waren het zetels van vroegere bestuursleden, toen waren er meerdere maar dit drietal is comptabel genoeg.
Er was weinig gezeur dus kon de vergadering met metro snelheid verder. Er werden partijen vertoond van onze keien en de oudste is Paul Muiser met een schitterende matvoering via het mooie demonstratiebord. Wat een verbetering dankzij onze deskundigen die onze vereniging nu rijk is en in alle rijkdom heeft de kascommissie een reservelid erbij gekregen via PM Ritsma. Ook is er een derde team tot stand gekomen en zijn wij weer een club van stand en onze deskundige scheidsrechter Wouter Simonis scheid weer recht bij de wedstrijden en ik assisteer.
Ik kon niet alles horen (oude oren) maar dit was min of meer mijn beleving van de vergadering.
Oh, als ik het goed gehoord heb komt Oostheim als er zuidenwind is weer dinsdags schaken.
Om alles aan te kunnen gaat Hans een maand met vakantie dus als er nog vragen zijn in zijn richting kunnen jullie die nog stellen.
Complimenten voor het bestuur.