Ger z'n spinsels Seizoen 2023-2024

14 mei

Er waren 32 deelnemers voor de rondedans in de 30ste ronde en enkele prominenten ontbraken en Andras wist Willem als eerste te kraken met een soort notenkraker ?in dat koppie, een soort kopie van een andere winst. Als tweede wist IR N KUIL Sandor via steppen te verslaan hoewel Sandor met paarden om weet te gaan was Hugo rapper en Sandor groef een kuil voor een ander en viel er zelf in.

Tim wist Maarten heel handig de remise in te sturen en hetzelfde gebeurde bij Ferry en Chris Kerkhoff die vaak met een ferry overgestoken is. 
Zwartspeler werd zwartkijker toen hij door den Boer omgeploegd werd maar met zijn kop boven het maaiveld uit bleef steken, de kracht van verse opa`s, die dan later zeggen van toen jij geboren bent heb ik gewonnen. De Staat van Boris was geen optie om door onze leeuw Léon verslagen te worden die zomers sterker is door het eten van sterkers. Paul Muiser offerde een pion als oudste maar de jongste wist daarmee tot winst te komen en Onno voer de zegekar. Vroeger had Piet minder last van Moren maar deze avond lag Moreno te zwaar op zijn maag en die wist alle witte aanvallen te smoren. Wat Gerben in de weg of park staat dat kapt hij  maar dat lukt niet bij iedereen maar deze avond was Jack het haasje voordat hij het hazenpad kon kiezen en broer Lucien was het haasje bij Lars.De strijd tussen Jos en Henny was een apart verhaal want het leek dat Jos winst ging halen maar Henny liet de partij kantelen naar zijn voordeel. Tatiana was bij Michele het slachtoffer die een vraatzuchtige bui had vanwege de zware regen op het dakkapel ? Had Rick van Kampen ook te kampen van de regen want hij ging ten onder bij de andere Chris.Hans Hetem wist Ruud Hulshof aan het lijntje te houden die zich vanwege uitputting ?overgaf. Arthur verwierf zich een redelijke kans voor winst maar vond ook dat nieuwe leden met winst binnen gehaald moeten worden, een mooie geste van de penningmeester. 
Een Vonk-en-regen ontbrak en de vonk wel en regen was er in ruime mate anders had ik ook kunnen spelen maar Ronald speelt soms bij ons maar ook in Frankrijk ? Als ik het goed gehoord heb, legt hij contact met een Franse club om met hen een landenwedstrijd te organiseren net als Willy Tanasale vroeger deed maar kan dat ook gedroomd hebben.

7 mei

Op  de locatie op a is een opa bij gekomen en trakteerde spontaan en opa Lucas trakteerde Peter op een overwinning. Kapitein Haak was Peter wel voor om Hugo de oren te wassen, die deze avond minder bij de hand was en ook Henny was slimmer dan Andras en als derde deelden Joop Schor en Paul Muiser het punt en daarna deelden nog drie leden het punten wel Tim vanTimboektoe tot van Nieuwkerk werd een zwaarbevochten puntendeling en AMRIJN le Bateau  of zoiets en van de van Lennepkade Geert Hiemstra en de strijd tussen scheidsrechter Wouter en teamcaptain Maarten dus een rusteloze, zeer drukke remise, zij zaten aan het negende bord van de externe. Zelf versloeg ik Jos, mijn buurtgenoot , hij genoot van een gecompliceerde partij maar moest het loodje leggen. Boris maakte Maurits een kopje kleiner maar  van der Meer blijft nog kopstaand.Wim bleef hoofdschuddend PM Arthur de baas en dat kan hem duur komen te staan. Alexander werd slachtoffer bij Lucien Souisa zo van, comme si comme sa. Hans van Hetem gaf goed partij maar Piet werkte hem in de zak, met een roe ? Tenslotte liet Henk nogmaals zien dat hij ex-clubkampioen was en Chris Everts versloeg, ja een ware veldslag. De club groeit en bloeit en is uitgebreid met Maurice en Oskar en wens hun veel succes bij Pegasus.

PEGASUS 2-AMSTERDAM WEST 5  6-2

Lest best en dit achttal heeft een mooie prestatie geleverd m.m.v. een nieuw lid.
Als eerste werd onze brullende leeuw Léon van Hedel baas over Arie van Walraven, nouja ,hij zij het zachtjes.
Onno verwierf een paard en een pion en Sander van der Wiel werd het tweede slachtoffer.
Daarna remiseerden Rick van Kampen en Bas van der Berg en even later Huup Joosten en Jan de Heer na heerlijke partijen.
Daarna versloegen nieuwkomer Luuk Hafkamp en Chris Kerkhoff resp. Simon Plukkel en Hilbrand Bruinsma.
Alleen Krijn ter Braak ging koppie onder met vispet bij Bert van der Laar, hetgeen onze zwartspeler Ferry Weverling vergoede na een bikkelhard gevecht aan bord 1. Dat alles onder toezicht van scheidsrechter Wouter Simonis en teamcaptain Maarten Langen met de uitslag van 6-2 na een mooi seizoen.

30 april

We zitten alweer in de maand mei

De zomerse liefhebbers zijn dan blij
De vakantietijd breekt dan aan
Een tijd van komen en van gaan
Ergens anders ontspanning op de 64 velden?
Terwijl wij bij Pegasus onze hersens hier kwelden
Was dat een ontwapening, de eerste vier resultaten waren remises en in totaal werden het er acht achteraf en tien winnaars met zwart en witte stukken. 
Gerben gedroeg zich als een Heer en liet Peter winnen en Ferry deed Léon de das om en die brulde het uit na verlies, nou ja, van Hedel was teleurgesteld. Rick hoopte winnaar te zijn maar ging onder in het venijn van Krijn.
Tim is gek op mandarijnen en of dat er wat mee te maken had ?, maar hij versloeg Marijn maar dat ging niet als van een glijbaan. Arthur MEET H met twee maten en versloeg p.m. als PM Hans Hetem (een nadenker) denk ik.Jack hield opruiming van stukken bij Wim en won na de opruiming.Lucien deed dat bij Willem die geen remise bod aannam.TERGE Hiemstra niet want dan is hij op zijn sterkst en dat ondervond Henny die zo nu en dan winnend uit de hoek kan komen. Bij Chris Evert liep het deze avond niet op rolletjes en verloor van nieuwkomer Luuk Hafkamp.
Tenslotte ging Boris ten onder bij leermeester Dr. Hans Solcer, die heeft van die avonden dat hij niet te verslaan is.
Twee oud Zukertorters, John en Hugo, waarvan Hugo heen en weer zwitste naar Zukertort kwamen in de remise terecht en na hen volgden Maarten en Joop die er een spektakelstuk bij opvoerden en als derden volgden Lucas en Henk. Ook Muiser en Haak wisten de remise te bereiken. Onze kopman van het derde team Deepesh kwam remise overeen met Queen Tatiana gevolgd door aspirant remise koning Inno, die weer achtervolgd wordt door Hugo en Michiel Haak en nog twee gelijkwaardigen waren Piet Avis met Maurice en Oscar  en Ruud.
Zelf had ik een erebaan om Maarten te assisteren met de paring op papier te zetten, dan heb je nog even het gevoel van oud secretaris, die oud Brabanders zijn toch toppie medemensen.
Ik kijk alweer uit naar volgende week met de laatste externe wedstrijd.

23 april

In de strijd om de Pegacup tussen Noord en Zuid Nederland werd het fifty-fifty bij Zeilinga en Oostheim en in de barrage was onze taxi chauffeur sneller dan de tuinenverzorger. Bij dokter Hans en Huub kwam een onregelmatigheid aan het avondlicht en deze partij moet overgespeeld worden, niet door overspel overigens.
Negen witspelers overrompelden cq versloegen in deze volgorde van de lijst: Maurits,Boris,Krijn,Piet,Wim,Wouter,Ruud,Lars en Luuk tegen Kerkhoff,Sandor,Sijbring,Alexandre,Ginammi,Lucien,Jack,Jos en Muiser.
De volgende zwartspelers Lucas,Ed,Haak en Arthur versloegen Hugo,van Nieuwkerk,Tatiana en Andras.
Dan waren er vier stellen die met lopers paarden naar de remise brachten en wel Onno en Peter,Rick en Léon,
Deepesh en Inno en Chris Erents en Andrew. Onze voorzichtige VZ heeft door mijn afwezigheid niet kunnen spelen maar Gré ging begrijpelijk toch voor en buiten zijn schuld is hij afgedaald naar de 27e plaats en dat komt door het gestaag groeiend ledental. Dan waren er twee heerlijke leden die als gastheer optraden t.w. Marijn en Joop. 
Voor de statistieken bekijkers:Inno gaat voor de titel remise koning met Hugo op plaats twee en kapitein Haak op de derde plaats en Peter en John zijn nog zonder nederlagen.
Dit verslag werd mede mogelijk gemaakt door onze veel zeggende, vooruit ziende, voorzichtige VZ Maarten.
 
VAS 7-pegasus 3  6-2
Vraatzuchtig Als Sprinkhanen tegen ons veredeld paard Pegasus ging ons achttal ten onder, alleen onze Koningin bij-de-handte Tatiana wist sprinkhaan Henk Hakvoort  een dodelijke bijensteek uit te delen, al haar energie in eigreen in de stelling werpend . Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken en dat was van toepassing bij het duo Hiemstra-Wintgens, die een remise haven wisten te bereiken. Het verschil in elo`s was 1713 tegen 1570.
Zo hebben het derde team 8 punten behaald en zijn vierde geworden en kunnen zij terugzien op een mooi seizoen.
Reporter: Dr. ijver.

16 april

Lieve vrienden en vijanden( op de 64 velden te verstaan) Pegasus op zijn kop, ons eerste dat verliest en onze koploper verloor en staat nu weer met beide benen op de grond op plaats 3 maar de strijd is nog niet gestreden want onze Maurits stond al Meer op kop en het Kerkhoff zorgt voor veel slachtoffers, daarnaast zijn nog andere kandidaten want Boris van der Staat staat op de tweede plaats en Chris werd zijn slachtoffer.Ferry was op zijn paasbest en versloeg oud Zukertorter Rick van Kampen, die trok wit weg door de zwarte aanvals driften. Onze damexpert Krijn vloerde de man in opkomst Sandor.
Nieuwkomer Lars Haarsma werd tenslotte overvleugeld door Wim Willemsen, die ineens gevaarlijk uit de hoek kwam. Smal en tedere Tatiana werd gevloerd door Ed de beer. Jack Souisa werd van het bord getimmerd door Tim van Motman, vond Tim kracht uit de loting?
Marijn daagde Léon uit maar vond zijn Waterl-eau  in Hedel na een wel boeiend duel, Léon was vroeger boeienkoning. Jos Wester werd uiteindelijk door Alexandre Gomes zijn mes om zeep gebracht. Lucien overkwam iets soortgelijks bij Andras. Andrew maakte uiteindelijk korte metten met kapitein Haak, hier zit het woord kappen in hetgeen Michiel ook vaak doet. Ruurd wist Willem met verlies naar Beverwijk te sturen en bewees dat hij nog lang niet afgeschreven is. Chris Erents wist Gerben een nederlaag te bezorgen en staan in nederlagen gelijk en Chris staat nog één plaats onder Gerben. 
Dan waren er vier puntendelers t.w. nieuwkomer Hans Hetem en William, met het slagersmes Geert en Inno, Arthur en Piet en de voorzittende VZ met de nestor Paul en de secretaris hield ernaast toezicht op die twee, een uniek beeld.

9 april simultaanavond en extern

Men was al gewaarschuwd voor SOS Oud Nederlands Kampioen Overigens en dat was geen gemakkelijke klus.

Bij twee ex-russen versloeg de jongste de oudste, den Boer zaaide paniek bij Sosonko en wist te winnen en Luuk Hafkamp kwam, zag en overwon en hoop dat dit drietal nu niet weggekocht wordt door de concurrentie.
Halveerders waren twee Hans (Worsten, zij moesten zich in allerlei bochten wringen) Gerben, John en Léon(de laatste twee zijn Amsterdammers), zij blokkeerden de stellingen en 20 man vertrokken met verlies.
Intussen had vanwege een HAMSTRIE-M blessure ? (komt voor bij schakers) Geert voor hapjes gezorgd. 
Iets ANDERS Czudar had voor een historische foto gezorgd ter herinnering aan deze simultaan avond.
Dit was weer glans aan ons glansrijk bestaan.
 
Na de indrukwekkende cijfers van onze nieuwe Penningmeester i Stram lid Arthur alias Ritsma, zijn er ook nog indrukwekkende cijfers van onze schrijver en wel er zijn nog vijf leden van de vorige eeuw, vijf leden boven de 80 en 7 leden langer dan 25 jaar lid, vijf herintreders en bovendien 20 AOW'ers, dan weten de 36 werkenden dat zij  voor hen nog de AOW pot moeten vullen. Och, de meesten kijken er niet van op of toch wel?
 
ENPS 3-PEGASUS 2
De Eerste Nederlandse Paarden Slagers tegen het vliegende paard Pegasus.
Ferry zat aan het eerste bord tegen Beckhoven (van heel Holland bakt ?)en deelden een tom poes.
Aan het tweede bord zat Onno tegen Heeneman het volle punt te scoren.
Krijn zat te kreunen aan het derde bord en kreeg een nul op het rekest.
Wielemaker had een defect wiel en toen dat gemaakt was wist Maarten  hem een spaak in het wiel te steken en werd dat remise.
Rick kreeg een zweepslag van van Rijkom en omdat zijn paard op hol sloeg kreeg hij te Kampen met evenwichtigheid en verloor hij.
O, NEL van Hedel werd uit het zadel gelicht door Bottema en verloor doordat hij ter aarde stortte en niet meer op kon staan terwijl Paul Oostheim ditzelfde lot onderging en Gerda hem troostrijk uit de misere hielp want er was ook geen remise in de buurt. 
Toen onze HO(ongaarse) N(nederlander) gaar uit de strijd kwam had hij Kilinc met een lasso gevangen en de achterstand verkleind, zo werd de uitslag 5-3.

2 april

Een EIP avond vol spanning dus, EIP staat voor Extern-Intern-Pegacup en de paashaas had een mand vol eieren en Muiser kreeg een ei van Oostheim die twee in zijn naam heeft en dus één aan Muiser gaf zodat Paulus de 1ste verder kwam voor de Pegacup maar MU IS ER toch vrolijk door naar huis gegaan?
Mijn sparringpartner was Hans Heten en liet hem dan ook winnen want verliezers blijven weg heb ik wel gemerkt en merken kun je nieuwe leden niet zo van : je bent gemerkt en laat ik niet merken dat je weg blijft, dat heb ik eens met Ronald gedaan en die stuurde nu Ruud met brandwonden naar huis en had Ruud water uit het aquarium over Vonk gegooid was het vast met een sisser afgelopen, ook ons A merk vis kwam in het water terecht en terecht verdiend dit lid het kruis MBT (voor Moed Beleid en Trouw) en is een prachtig LID (laat iedereen denken). Eierleggers waren: Ed,Ronald,Jack,Wouter,Lars,Boris,Rick,Hans v. N,Sandor,Lucien,Maurits,Krijn en Hugo. Sandor zet een eindsprint in maar is dit nog op tijd ?
In het eierrek kwamen: Cees,Ruud,Arthur,Andras,Piet,Henk,Michiel,Chris E,Jos,Andras, Piet,Dr. Hans,Ferry en Léon.
In één partij was er gedeelde smart is halve smart bij, John Spinhoven en Chris Kerkhoff, de strijd om kampioen te worden bleef dus onbeslist.

26 maart

Bij de kop-staart botsing bij de Volewijckers 1 tegen Pegasus 1 liep de nederlaag op tot 6-2 en onze BIJSRING alias Henk de slimmere won van Martin Breugel en aan de staart zat zonder r Boris van der Staat winst te scoren. Helaas moest het middenveld het ontzien,wij hadden middenvelders wel maar werkte de coaching verkeerd? Doch de volgende wedstrijd gaat dit team vast weer winnen denk ik want deze Volewijckers waren ca. 1500 kilo`s zwaarder, oh IK moet door een E vervangen worden zegt de computer.

Nu zijn wij middenstanders en dat is niet slecht.
Dan waren er drie Pegacup wedstrijden en als eerste was Huup die hup Rick van Kampen de nek omdraaide  en even later vergooide John door materiaalverlies een vervolg in de Pegacup, toen bleven Maurits en Gerben over terwijl Paul Oostheim in de wachtkamer zit tot de andere Paul weer beter is want die is naar de opera Tie en even afwezig en Zeilinga is vaak heer en meester op elk Meer en Maurits laveerde verkeerd.
Er waren 16 partijen voor de gewone competitie en ik mocht tegen Joop Schor en die had schorseneren gegeten en dat is als doping en ik, sukkel bood hem een paard aan en hij nam dat weg en dat doe je toch niet bij een erelid, maar mooi gedaan, hoor Joop. Hans Heten werd welkom geheten door Piet met winst voor Hans drie en de i is soms zoek bij Piet doch het gaat om het uitje en met wortelen maakt hij er hutspot van. Henny steeg boven zichzelf uit en versloeg William door te weinig wedstrijdervaring ? Boris, ook extern slagvaardig, wist Ferry te doen kapseizen.
Lucas had zijn handen vol aan Krijn en toen het uit de hand liep werd den Boer gerooid. Onze VZ M(aple Leaf) kauwde en kauwde maar S(ilver) AND Or steeg in waarde door winst. Geert en Deepesh twee kaalhoofden, daar was Deepesh ditmaal de knapste, hoewel Geert meer inhoud heeft ? Paul Oostheim steeg boven zichzelf uit en is bekend op elk Kerkhoff bleek wel en Chris verbleekte iets maar blijft koploper en heeft vroeger in een circusact veel op zijn kop gestaan, vandaar.Tatiana werd de Koningin bij Jack Souisa die de koninklijke aspiraties verloor om koning te zijn. Marijn was weer super en ontfutselde een pion bij Ruud om weer eens met winst naar huis te gaan, Marijn praat veel maar achter het bord is hij stil en stille wateren hebben vaak diepe gronden. Jos zat bij Willem met zijn gedachten bij Duitsland-Nederland en hij verloor ook. Peter gedroeg zich als Heer om het aanbod van remise van Andrew aan te nemen. Aannemers van remise waren ook Michiel en Onno Tim van Motman en Wim Willemsen, zij zitten overigens niet in de aannemerij en ook niet Inno en Hans van Nieuwkerk, zij oefenden andere beroepen uit, voordat zij zich beroepen op verkeerde informatie en ik wil wel als kop van Jut dienen want ik had zoiets van die naam van die weerman verwacht. Denkend aan Tim heb ik het lied van de Twee Motten nog in Nieuw Vredeveld gezongen.

19 maart

Ronde 23 is verstreken en 24 is reeds geboren
Verlies is leerzaam, remise en winst kan ons bekoren
Er waren zestien spannende partijen en Onno behaalde de snelheidsprijs en after NOON is hij op zijn best, slachtoffer werd Andrew en tweede aankomende was Maurits van der Meer, die meer en meer Henk BEISRING
inpalmde met winst en Henk bijt wel van zich af want zijn voorouders hadden een bijtringen fabriek in Duitsland en in Nederland aangekomen werd dat Siebring. De derde winnaar werd Deepesh die Ruud uiteindelijk op de knieën kreeg. Sandor nam de paarden van Léon in beslag en die liet de lopers de vrije loop en Sandor werd door de lopers overlopen , het gevolg van de paarden ruil ? Ferry, met dokters bekend kreeg nog wat les van Dokter Solcer hetgeen wel verlies voor Ferry betekende maar Ferry is er gelukkig nog om de lessen te volgen. Twee sumoworstelaars bij ons in de arena Peter en Joop probeerden elkaar de ring uit te werken en met veel inspanning lukte dat onze Heer, dat was niet zo heerlijk voor Schor maar het was een mooie partij. Kerkhoff had moeite met het beKampen van Rick maar Chris staat met kop en schouders door winst nog bovenaan. Maarten, in maart altijd sterk, pikte twee pionnen van Ginammi en pikte ook het punt van Michele af. Af en toe stijgt Wouter nog boven zichzelf uit en dat moest onze Pietje Bell bezuren. Hans van Nieuwkerk ging als van ouds tekeer op de 64 velden tegen Wim Willemsen die soms ook flinke schade aanrichten maar nu het punt moest inleveren. Michiel Haak dolf het onderspit bij Gerben die meer met spitten bekend is, hoewel Michiel ook aan het spitten is en wel geestelijk.  Inno die tussen vleugels de wereld overgevlogen is overvleugelde deze avond Jack Souisa. Broer Lucien ruilde zijn paarden in bij Arthur maar die was met paardrijden bekend en maakte de lopers onschadelijk en overliep met paarden geweld Lucien. Krijn wierp een dam op tegen Boris en zo kwamen zij op remise uit. De andere Chris wierp een V_STEEN in de stelling van Paul Oostheim en zo liep dit ook uit op remise.

12 maart

Het is de 22e ronde alweer

En menigeen laat een veer
Maar mensen houd goede moed
Schaken doet een mens toch goed
Met verslag schrijven heb ik vaak de bevers
Maar gelukkig zijn er ook andere verslaggevers
Vele leden zijn toch wel blij
Met mijn ludieke schrijverij
En om de humor beter te verdragen
Het begin ging een gedicht en dichterlijk achter elkaar en in een kaar kun je vis bewaren, denkend aan Piet.
Zijn er andermans foto's met technische verslagen en Michele heeft een mooie poster voor de club bijeen verzameld, ach een Italiaan met extra kwaliteiten en hij mocht zijn krachten meten met Michiel Haak.
In royale stemming gaf Tim zijn dame weg tegen Oostheim en met het zoet der overwinning vertrok Paul weer naar ....Zoetermeer. Er was nog een blunder en die kwam van Andras tegen Jos, maar de aanhouder wint is hier van toepassing. De derde winnaar was  Willem van Delft op Henny met blunder drie.
Teip Siva ging op zijn kop bij Wim Willemsen, ook een taaie tegenstander. Hugo is sterker teruggekomen na zijn ziekte en wist zelfs Chris twee te verslaan, remise mijdend.
Midden in de barre strijd ging Chris Kerkhoff, bekend met wieden den Boer op en Lucas werd na zware tegenstand toch omgewied en Chris is nu kop specialist. Maarten kreeg les van dr.Hans want deze variant had Solcer nog niet besproken en Met Lef werd Maarten Langen met een ei naar huis gestuurd. Ferry, bekend met vis petten kielhaalde Krijn ten lange leste. Léon brieste toen Seibring hem na vele aanvallen versloeg, het zit gedeeltelijk in Henk zijn naam, ja, dat is ver gezocht hoor ik enkelen al zeggen en die hebben wel gelijk maar taal leent zich ook voor grollen en grappen, grappig hè ! Hans van Nieuwkerk werkte vroeger bij de vrijwillige brandweer en wist hoe je een Vonk  doven moest maar dat ging niet vanzelf, daar kwam heel wat vuurwerk werend materiaal aan te pas. Greet Dolman alias Hiemstra, is aal glad en wist zo Lucien in de fuik te vangen met dodelijke afloop. Slimmer dan Wim was Piet niet deze avond en verloor. Andrew veroverde stap voor stap Jack en ging met broerlief met verlies naar huis en nul-nul is een gelijkspel in vele sporten maar hier niet. Als laatste wist Maurits achterbuurman Rick van Kampen te verslaan en Rick woont dan ook iets lager. Dan nog drie paar gelijkwaardigen met remise t.w. Ginammi en Haak,Wintgens en Hulshof en na een hoogstaande partij bij de bollebozen Boris en John.
 
AMSTERDAM WEST 9 - PEGASUS 3
De wijzen komen uit het oosten en ditmaal was dat Pegasus op bezoek bij Amsterdam West en dat werd een mooie overwinning bij het ingaan van de lente.
Aan het 1e bord zaten S. Singh tegen D. Bakhru en die gaven elkaar geen duimbreed toe, dus remise.
Op bord 2 zat W. van der Kamer en die werd opgesloten door M. Ginammi en Michele nam winst mee naar huis.
Aan bord drie zaten N. Neptollahifard en T. Burlatskaia en Tatiana kreeg de wijsheid niet onder controle en verloor.
Aan bord vier zaten E. Waersegers en A. Soane en ons nieuwe lid scoorde meteen in ons voordeel.
Jan Looijen en Inno Wintgens deelden daarbij weer het punt aan bord vijf.
J. de Vries wist Wim Willemsen naar een nederlaag te verwijzen en was dus wijzer aan bord zes.
Joop Schor zat aan het zevende bord en deed zijn plicht om Vera Hoogstad te verslaan want Pegasus zijn zus Tatiana werd ook verslagen door een mannelijk persoon.
Tenslotte stond het water aan de lippen bij Marijn Demart-eau, maar die wist ook het punt binnen te halen en zo behaalde Pegasus een 3-5 overwinning en staan ze op de tweede plaats. 
Als Tim nu een sterk achttal opstelt tegen de volgende tegenstander dan zit er een kans in om kampioen te worden.
Wij hebben sterke leden genoeg erbij gekregen!
Dit was een verslag via teletext van Dr. ijver.

5 maart

Ondanks 8 afwezigen waren er 32 schakers aanwezig.
Onze VZ, M.L. (Met Liefde) bij de club gebleven om alles in goede banen te leiden, begroette ook weer een nieuweling.
Ruud pakte de snelheidsprijs door Andras te verslaan en kort daarop volgde Depeesh om Lucien te verslaan die zijn stelling zag verzwakken en uit was de pret. Boven in de ranglijst is de strijd hevig want de twee Chrissen blijven scoren en Kerkhoff staat nog steeds op zijn, nee, aan kop en ere nts ( niet te stoppen) jonge aanwas won van Henk Sijbring. Maurits moest de eer aan John laten, de oude sigarenwinkelier rekende het beste. Hans van N (ederlagen voorzien in de laatste weken) werd door Joop opnieuw verrast.Zo kon Tim de half Franse Vonkenregen niet blussen, er zijn meerderen die hun handen aan Ronald branden en wie brengt hem de eerste nederlaag toe ? Peter de Heer wist Ed Hartog van winst af te houden. Jos Wester wordt week na week sterker en als hij sterkers nuttigt wint hij vast  op een keer maar nu had Wim een avondvullende strijdbijl bij hem. Michele bezorgde dokter Hans hoofdpijn met onbekende aanvallen maar de verdediging van Solcer sloot als een bus en hij was deze ronde de slimste. Wouter had zijn handen vol aan Henny, die steeds als een vlo heen en weer sprong maar tenslotte niet aan de mepper wist te ontkomen.
Dan was er een jarige feestganger (bekend van de oude  weerman) die een rondje weggaf ( zijn twaalfde lustrum plus 1, per lustrum ben je niet zo oud) en de winst deelde met de nieuwe PM en na Arthur en Geert volgden nog een trio dit voorbeeld m.n. Boris en Hugo,Piet en Inno en de moeilijk te verleidende Maarten en Haak en breiwerk en bij ons tweede team waren ook slechts drie remises en werd bij Caïssa  met 6.5-1.5 verloren.

27 februari - Snelschaken

Toen ik de schaak arena binnenstapte zag ik Henk al rond stieren en met hongerige ogen naar de beker kijken, zo van die wil ik winnen en ik zie tot mijn verbazing dat dat zo is want toen hij de vereniging kwam binnenstappen werd hij met dezelfde blik clubkampioen.
Onno keek ook begerig en dacht van la,la,la ik sta straks misschien met de beker weldra, maar de jonkheer miste op een haar na de finale en de oudere ervaring deed zegevieren. 
Zelf werd ik verplicht door de vz (veelzeggende) VZ vanwege onevenheid om te blijven en in de eerste ronde speelden wij een bizarre partij die in remise eindigde. In de volgende partij tegen Hugo offerde ik te veel stukken in en liep toen stuk om daarna tegen de PM  Arthur weer in de remise te komen en ook tegen Deepesh en Ruud, toen kwam ik niet meer in aanmerking voor de beker en ben naar huis gegaan, het was omdat ik mij niet lekker voelde en ben vandaag weer wat fitter om dit verhaal te schrijven. Ook ons Pietje was eerder naar huis, ik weet niet of ook hij naar was. Zo werd Henk dus nr. 1 en Onno twee en drie man op de derde plaats n.l. Joosten,Erents en den Boer.
Hans Solcer enig met 6.5 punt binnen de top 10. Dan geachte lezer waren er acht leden met 5 punten.
Aan de staart eindigde Henny maar niet met de staart tussen de benen want hij had toch een punt gescoord.
Zo was het een succesvolle avond met 32 deelnemers en hulde voor Maarten voor de snelle indeling en voortgang, ons paard nam vele hindernissen. Vroeger ging het met formulieren en snel winnaars, remisanten en verliezers verzamelen en weer  indelen en dan waren er minder rondes.
Dit is een kort verslag van een mooie lange avond.

20 februari

Met 45 schakers hadden wij weer een rijk gevulde zaal.
Er waren 12 externe spelers, 30 interne, twee laatkomers en een wedstrijdleider,dus aandachttrekkers genoeg. Deepesh en Igor mochten langs de zijlijn mee doen.
In het veld wist John Ferry te verslaan en zit John in de wachtkamer voor herhaling van club kampioen maar heeft stevige concurrentie van Chris Kerkhoff, die Chris Erents versloeg en diens eerste nederlaag bezorgde (gratis maar met uiterste inspanning).
Michiel Haak arresteerde een pion van van Nieuwkerk en tenslotte ook het punt en Michiel schijnt weer in vorm te komen.
Maarten werd heel langzaam als laatste gesloopt door Gerben en die is niet alleen buiten goed met tuinen slopen maar ook met schaakstellingen.Willem van Delft werd overmeesterd door Piet Avis, ja, twee oude meesters uit de oude doos, van ver over de 75 jaar. Huub stapelde problemen  op voor Geert en Hiemstra is wel een zware jongen maar was te licht voor Joosten.
Cees wist met veel inspanning Wim onder controle te krijgen en het punt mee te nemen naar Uithoorn.
De Gebr. Souisa konden het tandem van Hedel en van Jaaren niet bijhouden en verloren beiden.
Max van der Lugt kwam even uit het oosten waar ook de wijzen vandaan kwamen en versloeg Andras.
Onze jongste Owen Liu versloeg onder toeziend oog van vader onze regelmatige verschijnende Henny.
Dan waren er drie remises stellen Andrew Soane en Paul Oostheim, Sandor en Rick en Inno en Arthur en met de externe was het weer een avond vol spanning.
 
PEGASUS 1-AMSTERDAM WEST 3
Vorige week werd al de basis gelegd voor deze eclatante overwinning door winst van John en het verlies van Henk deed de anderen inspireren voor winst. Zo gaf Hans Solcer een pion weg om vrij baan te maken voor winst nummer twee tegen Andy Gerritsen. Lucas nam materieel voordeel om de partij in winst om te zetten tegen Himmet Kobut, en Pegasus op voorsprong te houden. 3-1.
Aller ogen waren gericht op Boris van der Staat tegen Partypan Groen in`t Woud, een strijd van toren tegen drie pionnen en Boris leidde dat bekwaam naar winst en enkele leden bleven er voor hangen, ook wij hebben hangouderen, zonder last overigens.4-1.
Peter de Hoop wist de hoop op winst waar te maken door Jan Winsemius te verslaan en onze rots in de branding Maurits wist Serkan Ozguc om de Meer te leiden en dat leidde tot een grote overwinning. 6-1.
Bart Stam is een verhaal apart, die kwam plots opdraven en wilde weer extern spelen, hij is zijn wilde haren nog niet kwijt maar kwam na moeizame strijd tot remise tegen Wim van Tuyl en zo eindigde de strijd in 6.5-1.5.
Hartelijk gefeliciteerd mannen.
Wedstrijdleider en verslaggever Dr. IJver, assistent van Dr. Solcer.

13 februari

Wat een speciale avond was dit met drie verenigingen op één avond, dat is in de historie van Pegasus nog niet voorgekomen.

Ze kwamen van Noord en ze kwamen van West,
Ze kwamen naar Zuid en zij speelden het best.
Het tweede team verloor met 3-5 en het zilveren kwartet verloor met 0-4, dan was er fifty-fifty voor het eerste van volgende week. Was het teveel voor Henk Sijbring tegen Marc Meeuwissen, onze ing verloor en dat verlies werd door John gerepareerd door Thomas Hufener te verslaan en Henk zong, wij zijn twee vrienden ja, jij en ik. Volgende week moeten zes anderen de winst binnenhalen. 
Het viertal verdween als sneeuw voor de zon want Hans verloor al snel door vermoeidheidsverschijnselen ? tegen Ron van Dijk. Lucas was aan het dorsen maar George Gijsen maakte zijn dorsmachine onklaar en Sebastiaan van Wesdorp zorgde dat Boris in alle Staten uitgekleed werd en de tot aan de nacht vechtende Maurits moest als laatste van de avond het loodje leggen bij Tetterode.
De remise kwam vol te staan met acht stellen, vier intern en vier extern. De internen waren Luirink en Kerkhoff, Weverling en Events, Gerben en Ed en Wim en Ruud. 
Tim had de snelheidsprijs want die versloeg Henny als eerste . Als tweede was Ritsma het slachtoffer bij Muiser.
Deepesh bezorgde Sandor veel problemen en Sandor kwam in tijdnood en raad hem aan een extra horloge mee te nemen, dan heb je wat meer tijd.Tatiana is een taaie dame maar kon Andrew niet de baas, zelfs geen remise was er voor haar. Onze Schor pioen moest het afleggen tegen de op winst beluste Kapitein Haak. Inno wist met een pion minder uiteindelijk Lucien te verslaan. Jos Wester met een enorme vechtlust kon niet op tegen de oostenwind van Piet maar had wel een spannende partij en dat is het mooie van schaken.
 
PEGASUS 2- VOLEWIJCKERS 2
 
De grondleggers van deze uitslag waren Ferry en Sandor die de basis legden voor deze week en Ferry hield Bas op remise en Sandor hield Lizet van de winst af.
In het vervolg kreeg Paul Oostheim remise aangeboden door Ronald Marcelis en Onno de Gorter zag geen winstkans bij Arno Lust, hoewel hij hem rauw luste zaten beiden met gebakken peren en werd het remise.Huup Joosten had maar halve bouwplannen en Michiel Bouwman ook en kwamen zo ook op remise uit.Rick van Kampen had een pion meer maar Gyan de Haan liet zijn haan koning kraaien over Rik en verlies werd een feit want onze Léon brulde voor winst maar Paco van de Bossche schoot als een pijl uit de boog en ging van Hedel als tweede onderuit en was verlies een feit. Als laatste zat Krijn ter Braake verkrampt aan het eerste bord tegen Jan de Boer en bood als een ober remise aan en zo werd de uitslag 3-5 en zo bood Pegasus voor Valentijnsdag de Volewijckers hun eerste winst aan.

6 februari

Er was ook weer een externe dus veel mensen op de been en twee vooruit spelers want je kunt niet achteraf spelen wel tussendoor maar dan moet je uitspelen en volgende week wordt het nog ingewikkelder en om het niet te ingewikkeld te maken leg ik dat niet uit, schaken is al ingewikkeld genoeg.
 Sandor speelde in de achterhoede tegen Lizet Borowski, een tegenstandster die je met handschoenen aan moet pakken en die ontbraken bij Sandor maar hij  wist toch remise af te dwingen.
Onze ijzeren Ferry kreeg het ook niet kado, hij verschafte zich een pion winst en met stalen zenuwen kwam ook hij niet verder dan remise maar dat betekent geen verlies
Het derde team won ook en daar komt een apart verslag van.
Drie Pegacup wedstrijden werden afgewerkt en Hugo was nog niet op krachten om John te verslaan. Lucien Souisa wist onze nestor Paul niet klein te krijgen en Gerben won na het nemen van strafschoppen, ach snelschaken bedoel ik en ik wordt toch te oud voor verslaggeving.
Peter, in carnavalsstemming wist niet van ophouden om winst te creëren op Piet en Piet is ook niet meer in zijn beste doen maar de gezelligheid op de club is onmisbaar. Jack Souisa wist niet Chris Kerkhoff van winst af te houden en Chris op oorlogspad krijgt de meesten onder schot. Alexander wist net Henny van winst af te houden met een stevige partij.
Ruud Hulshof komt langzaamaan op toeren maar Boris op toeren was te slim voor hem want Ruud had na de schietpartij geen huls meer over. Zo was Krijn niet opgewassen tegen het wassende water van Maurits, die langzaamaan steeds Meer voordeel won terwijl Haak en den Boer de avond besloten met remise, zij wilden ook eens de laatsten zijn.
 
PEGASUS 3- ALMERE 2
Ons derde team, o.l.v. Tim van Motman was gespitst om naar boven te klimmen en Martijn Demarteau zette de trend met winst op Tom Leijendekkers en Marijn dekte de lading met winst. 1-0.
Andrew Soane volgde dit goede voorbeeld en versloeg Martin Staa, die was dus geen sta in de weg. 2-0.
Inno was tevreden met remise tegen Ruud Weenink want omgekeerd was er op den duur geen winstkans. 2.5- 0.5
Joop Schor zag ook geen winstkans tegen Egbert Hulsman en mocht ook remise aannemen na overleg met de teamcaptain.3-1.
Michele Ginammi toonde zijn klasse tegen Moshe Samoocha en vergrootte de voorsprong. 4-1.
Onze andere held van de avond was Wim Willemsen tegen Ruurd Admiraal die na drie pionnen verlies de admiraalsvlag moest strijken maar onze overwinning was een feit. 5-1.
Helaas kwam Deepesh in de problemen en verloor van Johan Haspels en ook Tatiana vocht met een pion minder tevergeefs voor eventueel remise tegen Paul Keizer en gaf des keizers wat des keizers toekomt en zo werd de uitslag 5-3 met de tweede plaats in de ranglijst.
Proficiat !

30 januari

Wat een mooie schaakavond op de laatste avond van januari, er waren 40 mannen en één vrouw  en vif paar streden voor de Pegacup en het gaat meer en meer lijken of Maurits voor twee bekers gaat want hij ging met de eer van Peter strijken en Hans van Nieuwkerk ging ten onder bij Rick van Kampen en beide kampen waren gericht op winst en Rick ving Hans in een strik. Chris Kerkhoff probeerde met dubbele forte Huub te vloeren maar JO STENO was hem te vlug af.Een ander slachtoffer was Krijn bij de heringelote Solcer maar Krijn gaf zijn dame weg en weg was ter Braake.
Sandor vocht vanuit een achterstand naar remise maar was in het vluggeren minder snel dan de tafels verzorger Paul Oostheim die ook op de weg snel is.
Dan de minder snelle schaakpartijen en daar was Henk Sijbring de baas over Jack Souisa want Henk had geoefend bij het Tata Steel toernooi. Boris bracht Michele ten val met stukken te onteigenen en het punt weg te kapen. Lucas begon Ferry onder druk te zetten en vele zetten later werd Weverling onderdrukt.
LUCIfer en S(wavelstokje) wist de stelling van Avis in brand te steken en revanche te nemen op het verlies van zijn broer Souisa. Ed Hartog in vorm de laatste partijen ontliep niet de drakenvariant van Hugo Luirink en verloor.
Ronald Vonk, lid van de Franse brandweer? Was weer aanwezig en rolde Joop Schor op als een brandslang om zo tot een handvol overwinningen te komen en maar één remise maar nog sterker is de nieuwe STER EN aanwinst Chris met 3 uit 3 tegen onze VZ na een mateloze  Langen partij. Andrew gaf Tim het nakijken (onverdiend volgens mij) maar ik heb het einde niet gezien. Geert onthaakte bij Michiel een half punt en Tatiana deed dat bij Gerben maar ook Inno en Wim deelden gebroederlijk .

23 januari

Wat een aparte schaakavond was dit weer.

Het overlijden van het één na oudste lid van Pegasus, hij is 92 jaar oud geworden en het vierde lid van over de 90 jaren. Zijn voorgangers waren Koorstra met 100 jaar, de Vey met 95 jaar en Uyterlinde met 92 jaar.
Zelf was ik weer hersteld om de loting voor de Pegacup te verrichten en er blijven nu acht paren over en iemand kwam erachter dat er een ronde meer gespeeld moet worden.
Sommigen komen wat minder vaak, hebben zij last van grensoverschrijdend gedrag ? Ik moet iedere week via Amsterdam naar de club maar ik ben ook een buitenbeentje. Er waren weer 5 remisanten t.w. John en Lucas en Lucas hielp Kerkhoff aan de eerste plaats die van Krijn won en Hugo, weer in touw, deelde met Maarten die het af en toe ook op zijn heupen heeft en Tim wist Gerben te temmen voor remise. Zelf vond ik bij Willem genade voor deling en ik miste Ronald en Marijn, ik wilde net aangifte doen van vermissing toen wij ontdekten dat zij in de OK (oefen kamer) zaten en beiden hebben een Franse inslag, vandaar. Henk Sijbring revancheerde zich op nederlagen in het Tata toernooi en Henk had een dame tegen Hans twee torens en die dacht twee is meer dan een maar met nog een pion minder redde hij het niet meer en Maurits van der Meer redde de eer om van Onno te winnen. Rick redde het niet tegen Boris en Paul Muiser had adem tekort tegen de volhoudende Jack Souisa met een pion minder. Jos speelde een knappe partij tegen Moreno maar was uiteindelijk niet opgewassen tegen diens klim kapriolen. Cees van Klaveren deelde een pijnlijke linkse uit aan Michiel terwijl Wim met licht nadeel tegen Lucien omzette in een winnende eindstand en de buit ontging aan Souisa. Ons nieuwe lid Ruud Hulshoff met extra forte versloeg Piet, onze Pietje Bel van de club.
De ranglijst is nu 1 Chris Kerkhoff
                            2 John Spinhoven 
                             3 Maurits van der Meer
Allen reeds clubkampioen geweest.

16 januari

Even een terugblik op vorig jaar levert de volgende feiten op, het leverde gevulde zalen en diverse nieuwe leden.

Wekelijks trouwe deelnemers maar niet iedereen kan wekelijks schaken door welke omstandigheden dan ook.
Nu waren de weersomstandigheden hedenavond niet optimaal maar Inno was er toch uit Naarden en Ronald Vonkte vanuit Frankrijk (per ar ?) en Inno werd ge-Haak-t, begaf hij zich op glad ijs en Ronald zorgde voor een uitglijder bij Jos Wester. Uitglijders waren er ook bij Sandor,Boris,Paul M,Solcer,Henny,Lucien en hier zorgden Maurits,Lucas,Kerkhoff,Ed,Wim en Marijn voor.
De volgende zwartspelers Ferry, Andrew en Onno zorgden voor verlies bij Maarten, Geert en Jack.
Twee ex-kampioenen liggen op kop t.w. John en Chris.
Twee nagekomen berichten waren dat Eindhoven Paul niet van Zoetermeer naar Amstelveen v.v. (voor veiligheid) liet gaan en van Delft uit Beverwijk v.v. want ook Anneke is zuinig op haar chauffeur.
Tenslotte werd onze Dame Tatiana door de vlag en Koning Rik verslagen voor de Pegacup hetgeen een boeiende partij opleverde en Tatiana zal vast nog wel een tegenstander in de boeien slaan.
Hoesten doet mijn afwezigheid veroorzaken.

9 januari

Even thuis blijven vanwege hinderlijk hoesten en overlast voorkomen en overlast had ik al veroorzaakt want ik schreef dat de VZ voorzanger was maar dat moest voorganger zijn en wilde pastoor worden maar Florine bracht hem op andere gedachten.
De zwartspelers die zwart huiswaarts keerden waren van Nieuwkerk, Gerben, Ed, Geert, Alexandre en Jos tegen resp. Solcer, Henk, Ferry, Onno, Wouter en Ruud Hulshof en de eersten willen volgende week graag revanche nemen. De volgende witspelers trokken wit weg wegens verlies Krijn, Maarten, Wim, Joop, Arthur, Jack, Marijn en Henny tegen resp. John, Kerkhoff, Haak, Erents, Peter, Maurits, Huup en Piet en Spinhoven is dik koploper en Lucas zit achterop de fatbike bij Kerkhoff en Maurits is weer Meer aan het stijgen.
Inno en Tatiana deelden solidair het punt.
Dan was er nog een viertal die vochten om een bronzen been, maar Zwart op Wit ging met de winst heen.

2 januari 2024

Met druk handenschudden kwamen 28 leden over de drempel van 2024 en om de Pegacup in herinnering te houden vochten Krijn ter Braak en Joop Schor hun uitgestelde partij uit en het was vochtig deze avond en Krijn deed het water stijgen tegen Joop`s stelling en die gooide er zandzakken tegenaan maar met een opgebouwde schor voorkwam hij niet een nederlaag.
Andras had zijn schepnet bij zich maar schepte achter het net bij Piet en ging zonder vangst naar huis, wel weer wat geleerd en is Piet nu ook Schaakdokter ? Ed leerde weer van Boris hoe scherp je moet spelen op de 64 velden. Onno en Inno verschelen maar 1 letter en Onno verwisselde wel de letters O in 1 en zo ging Onno met winst naar huis. Ruud Hulshof gaf Henny les in strategie en zo ging ook Henny wijzer naar huis.
PM en VZ waren aan elkaar gekoppeld en Arthur is nog niet zo ervaren met de Pegasus Muntjes en Ritsma werd met een lege kas huiswaarts gestuurd door Maarten. Ja, Maarten was vroeger voorzanger op de koeienmarkt in Brabant en daarom is hij altijd duidelijk te horen bij de intro op dinsdagavond. 
Zelf was ik het haasje bij Tim en omdat ik mij niet goed voelde was ik op tijd naar, naar huis om ook mijn vrouw op te vangen en mijn verhaal is nu wat later.
We hebben nu twee Chrissen en als er nog een kruimeltje bijkomt hebben wij Chris Kras en Kruimeltje op de club en Chris versloeg onze fotograaf Michele, onze Itafo en hij vertaald de foto`s van het Italiaans naar het Nederlands.
Wouter verloor bij Mainz Am RIJN ook vanwege de hoge waterstand bij Demarteau (een zijrivier van de Amstel) waarschijnlijk.
Huup Joosten (woont ook dicht bij de Amstel) en wist onze W.W. er met een nederlaag huiswaarts te sturen hoewel hij nu AOW er is.
Hoewel hier geen geld is te verdienen waren er drie paren voor de fifty-fifty en wel Zeilinga- Solcer, Muiser-Weverling en Oostheim-Czudar, zij gaven elkaar geen duimbreed toe en het leek wel touwtrekkerij. Paul kan ook mooi tafels dekken en kan ook als ober in een restaurant werken als chauffeur zijn hem gaat vervelen.
 
OOSTEN TOREN 2- PEGASUS 1  1.5-6.5
Ja, jullie zien het goed hoor !
Solcer  en Sijbring hadden al vooruit gespeeld extern tegen Oosten Toren en daar gewonnen en Ferry moest nog en deze twee heren hielden zich nu in en extern werden alle remmen losgegooid want het vorige verlies zat hun nog hoog.
Zo nam Peter de Heer revanche op van Doggenaar.
Van Engelen had engelengeduld bij John Spinhoven voor remise en Lucas den Boer werd slachtoffer bij Yohonis en is inmiddels bij slachtofferhulp geweest en hoopt de volgende keer weer te winnen. Verder kwamen de tegenstanders niet want de rest kwamen onder Amstelveens Pijl want Lont gleed van de pont bij Henk Sijbring (ook voor uitgespeeld). De Groot verdween in het grote Meer bij Maurits en Ferry Weverling liet via zijn kabel de With verdwijnen  en tenslotte na een lange kamp won Boris van Langkamp en zo ging Pegasus  met 1.5-6.5 winst naar huis.

19 december

De laatste clubavond bezorgde mij een nachtmerrie want het was een THEMA avond T(orens) HE(ftig) MA(teriaal)

ruilen en toen kwam ik bij de slavernij terecht want zwarte Piet mocht niet meer en omdat onze Piet weg was, want dit tipe leden wil je niet kwijt en toen riep iemand dat de kerst moest verdweinen, ja, Isis und Isiris welche Wonne die ganse Nacht verschleudert ganz die Sonne van WAM(ozart) schoot door mijn droom en van Delft maakte mij weer wakker want wij waren inkopen doen en ik was mijn geld kwijt maar Willem redde mij.
De Themaavond.
Gerben Zeilinga ging overstag en nam iedereen de wind uit de zeilen van alle tegenstanders en won, welche wonne, die van de wegwerkers ronde en hij werkt in de plantsoenendienst en daar werkt hij ook veel weg, dus ervaren !? Er is nu ook een tweede Chris bijgekomen en Chris Erents werd tweede met Buitenveldertse Huup die buitenaards dit thema snel beheersten en twee andere buitenaardse wezens Boris en Sandor hadden iets later deze opstelling door en daarna, ach dat willen we niet weten. 
In de strijd om de Pegacup wisten Peter en Paul Dr. Hans en website oprichter Lucas met de P in naar huis te sturen maar Lucas was al met het oliebollen toernooi bezig, denk ik en daar zijn op 27 dec. 27 man aanwezig maar de 28ste waren er 28 man geweest want dan was ik er ook bij geweest en zo is het jaar weer omgevlogen terwijl wij geen vliegers meer hebben, als ik het wel heb anders moeten jullie mij op de hoogte brengen. 
Hierbij wil ik al mijn lezers een mooi en gelukkig 2024 
toewensen en de overige leden ook.

12 december

Dit was de 12de ronde op de 12de van de 12de en er waren 3x 12 leden en 12 leden streden voor de Pegacup en sommigen waren out off PSV oftewel Pegasus Schaak Vrienden die later voor de cup willen spelen, dan krijgen zij wat meer aandacht volgens enkele spelers en naast de uitgestelde partijen waren er ook uitgetelden en nieuwkomer Andres Gomas verloor van John. Hans van Nieuwkerk liet Deepesh diep buigen en zo won goudvink Sandor van de verrassende vorige week Marijn, waren de inspanning van vorige week te zwaar voor Demarteau ? Of waren de Hongaarse bergen te hoog. Wim Willemsen probeerde nog met een bandenwissel Paul Oostheim voor te blijven maar de ervaren taxichauffeur gaf gas en kwam eerder over de meet en Paul meet met meerdere maten.
Onze hoop in donkere dagen Maarten kwam om op het Kerkhoff want Chris maakte uiteindelijk een puinhoop van Langen`s winaarsverwachting. Boris kreeg weerstand van Joost mag het weten maar wel van Huup en moet  proberen volgend jaar de beker te pakken, de kans is 
pl. m.1 op 40 en Gerben moest alle Zeilen in gang brengen om via de hoogste versnelling naar de volgende ronde te komen, dit wat de Pegacup betreft.
Er is ook nog gewoon geschaakt.
Er waren vier paar vierders van remise en wel een stel aastorren uit vervlogen tijden en of het vliegende torren waren in ieder geval waren zij bevlogen voor winst maar de remise stond in de weg en drie andere remise bezoekers waren Lucien Souisa en nieuwkomer Ruud Hulshof, Ed Hartog en Jack Souisa en oud nieuwkomer (na drie maanden weer present) Piet Avis en de schrijver en Piet had de roe al klaar en toonde nog zijn klasse maar was blij om weer een partijtje te kunnen schaken.
Inno met de wijsheid van een uil ( vertoefde vroeger veel in de lucht) probeerde met een duikvlucht Paul Muiser te verschalken maar daar de Muis er te vlug was greep Inno naast winst. Henny Konert moest de strijd aanbinden tegen Ronald Veel Op Nederlands Kracht steunend( hij doet ook veel met de Franse slag) en het was of hij tegen een berg opliep en stortte tenslotte in een ravijn.
Arthur won ronde na ronde seconden en op het laatste moment kon Tim het tempo van Ritsma niet volhouden en omgekeerd Met Intensieve Torens lukte het de secretaris niet om zelfs remise te bereiken. Omgekeerd Populair Ook Onder Jongeren wist inTEGER Hiemstra zijn opponent te verslaan en Andras Lehota kan nog vaak in de leer bij Sijbring en Solcer maar deed een aardige poging om Henk om zeep te brengen.

5 december, Sinterklaasavond

Is iedereen weer van de schrik bekomen
Hoger of lager, iets waar velen niet van dromen
Dan door twee viertallen van ENPS zwaar berooid
Die een van onze beker teams uit de competitie  gooit
Het Gouden team, te licht, kreeg een draai om de oor
Het zilveren team speelde gelijk maar het 1e bord verloor
En zoals via de schaakkalender verplicht
Is de loting voor de Pegacup weer verricht
En het klinkt misschien stom en dwaas
Maar de Sint is met rijmen weer de baas
En wat kwam er ineens om de hoek
Sinterklaas met zijn grote boek
Na namen afroepen en wat geschetter
Kreeg iedereen een chocoladeletter
 
Het zilveren team ging door vanwege winst op het tweede en derde bord, gefeliciteerd !
Ondanks dat ik niet meespeelde kreeg ik niet de P in want ik kreeg de P van Pegasus van de Sint en ik had de loting weer verricht en observeer de verrichtingen op de 64 velden en zag hoe de VZ  in no time mat gezet werd en Bor is de Staat-kundige die Maarten overviel, die bij Langen na niet onkundig is maar niet voor Sinterklaas speelde maar de Sint naar ons lokaal geloodsd had en per Ferry ? Ik zag geen schimmel op de parkeerplaats.
Bij winnaars zijn ook verliezers en Meer, meest , meester Maurits overmeesterde Léon die omgekeerd in de kerstsfeer ( noél) raakt en een bal in de boom hing en William kreeg wat les van dr. Hans en closer dan man tegenover man kun je daarin niet voorzien. BIJ RINGS  of the lords kwam Wim Willemsen net kennis tekort want Henk was een maatje te groot (ook in lengte) Lucas gaf een pion weg om ruim baan te maken voor zijn stukken en Jack Souisa liep stuk op de aanvallen van den Boer. Moreno bracht Henny wat wijsheid bij en van Jaaren traint voor rendier want als er sneeuw valt wil hij Alexandra in een arreslee rondrijden. Had Tatiana haar contributie niet betaald want zij eindigde negatief bij Arthur Ritsema die in het kader van het schaatsen vele rondjes bij zijn tegenstanders probeert te plaatsen.
Sandor, de verschrikkelijke probeerde Chris onderuit te halen maar die won als baas boven baas. Inno had het minder fijn bij de heftige aanvallen van (discuswerper) Krijn, misschien moet je ook gaan dammen, mijnheer  Wintgens ! Ronald Vonk was weer aan het vlammen tegen Lucien Souisa en die kon de brand niet blussen en moet misschien gaan oefenen bij de brandweer.
De in de Italiaanse laars geborene Mikele werd op de hak genomen door John en Gi- nam-mi (zo) in de klem. Jos leek wel van taai-taai deze avond maar Huub kreeg hem bijtijds onder controle en won. Twee paren die elkaar niet onder controle kregen en in de remise eindigden waren Ferry en Gerben en Ome Joop en Tim, dit zijn ook net André van Duin figuren en met Joop een helm op en Tim aan de vleugel kunnen zij met kerst een optreden verzorgen.
Een nagekomen Pegacup bericht: Marijn wist de H-aak vlot te trekken maar die ging helaas ten onder, groots werk van Dem(B)ateau.
 
ZWART OP WIT3 -PEGASUS 3  3.5-4.5
Aan bord 1 zat Deepesh Bakhru te zweten voor winst tegen Sfan Gandouran maar bleef steken op remise.
Michele Ginammi struikelde bij Altijn Semini (ook Italiaanse achtergrond ?) en zorgde voor een nul aan onze kant.
Onze dame Tatiana Burlutskaia zorgde weer vol trots voor winst aan onze zijde tegen Banti Smaruh.
Geert Hiemstra hield de partij in evenwicht tegen Tanguy Pomarède en was net niet wild genoeg voor winst.
Inno Wintgens kreeg in no time ? Aron Schot onder schot en voegde een punt toe aan ons saldo, Inno zit waarschijnlijk op een schietclub in Bussum en schiet af en toe met scherp.
Wim Willemsen had daar tegenover zijn kruit verschoten tegen Thorsten Reich en ook dinsdagavond en nu moet hij weer herladen via het Kruitvat.
Harmen Singh kreeg een dodelijke steek van Joop Schor-pioen en moest het punt afstaan aan Pegasus.
Reggie Bosman kwam remise overeen met Martijn Demarteau zodat Pegasus met een kleine winst naar Amstelveen vertrok en winst is winst voor twee punten voor de club.

28 november 

Dit is een heftige ronde want wij worden weer heringedeeld en daarnaast de verkiezingsuitslag. Daar zijn wij ook een beetje bij betrokken, neem nou als voorbeeld, wij hebben Omtzigt in huis en een één met de initialen P.O. uit Zoetermeer en een soort Geert.... Wilders, onze Geert is op woensdag vrij en kan dan dinsdagavond gevaarlijk worden want hij kan des woensdags uitslapen.
Kan de bestuursuitbreiding A.R.-H.S. de aanwas van de club aan want vroeger hadden wij ruim zeventig leden met zeven bestuursleden en ik wil geen onrust zaaien want daar hebben wij een boer voor. Volgende week is het Sinterklaasavond en vroeger vulden wij de avond met gebak en snoeperijen maar om tegenstanders niet te paard in de torens te jagen is dat afgeschaft.
Sommige leden zijn aan het cricketen en zijn ao (all out) op de clubavond, zoals B.S. ,W.v.D., M.v.J. M.H. en vele anderen maar weer aanwezig onze vurige Vonk, hij versloeg de mede aan de kop staande Ginammi, waar de vlammen bij uitsloegen, denk ik. Dan kreeg omgekeerd
onze held RAD U Z(onder) C(lementie) onze MUIS ER in de klem maar Paul die kon er nog bij lachen. Rick van Kampen kreeg van Nieuwkerk met pijn en moeite onder de knie.
Tim kreeg een klein kado van Inno, wat niet de bedoeling was, met winst. Andras komt op stoom maar kon nog niet tegen stoomboot Wim Willemsen op want als de wijn is in de man, kan hij menig tegenstander an. Tatiana kwam in een soort strop bij Geert terecht en dat was een strop voor haar moedige strijd en zij is vast twee kilo afgevallen na twee zware gevechten. Gerben, bekend met spitten werd nu omgespit door ons nieuwe lid Andrew Soane. Henny werd KO `R NET voor negen uur, geslagen door Lucien.
Joop en Marijn, Chris en Léon en Maarten met Ed deelden de punten en niet zonder inspanningen en zo was het een spannende avond met ons eerste team onder hevig regengekletter boven de hoofden.
 
PEGASUS 1-AMSTEL 1 3.5-4.5
Doordat Peter en Bart verhinderd waren werden Krijn en Huub ingezet en Hans Solcer en Ben de Leur kwamen als eersten remise overeen. 
Als tweede liet Boris van der Staat winst aantekenen tegen Maarten de Jong na precieze winstberekening.
Als derde kwamen Maurits van der Meer remise overeen met Peter Verschueren, die met zijn arm in een mitella zat en blij was met remise.
Daarna verloor John Spinhoven door overmoed ? van Willem Hensbergen en was de voorsprong weer in de Amstel terecht gekomen.
Als vijfde hield Henk Sijbring met knarsende tandenTheo Hendriks op remise.
Huub Joosten kwam als zesde remise overeen met Koen Beentjes en kon hem net geen beentje lichten.
Krijn ter Braake bracht ook remise in een thriller met Michiel Spook in de laatste seconden op de 64 velden en had een pet opgezet met vissen maar dat was net niet genoeg voor winst.
Tenslotte moest Lucas den Boer de winst aan Rick Könst laten maar met 100 elo`s minder is dit toch een mooie uitslag met twee invallers.
Gezien uit de ogen van uw wedstrijdleider Ger den Drijver

21 november

Wat een aparte belevenis deze avond en dacht dat er mensen teruggestuurd werden omdat wij vol zaten, maar dat was niet waar want wij hebben nog een nevenzaal ( niet voor neven, maar voor velen) en zo waren er 14 koppels, een achttal en een viertal totaal 52 mensen.

Chris wist leraar Solcer te verslaan en onze zwartkop versloeg de grijsaard maar vlak onze sluwe vos niet uit, ook hij is niet onverslaanbaar. Deepesh kreeg rake klappen van Cees van KLaveren en ging onderuit bij Cees. Arthur ondervond de scherpe tandjes van Wim Willemsen die zo nu en dan flink van zich af kan bijten, ik haalde nog iets uit vroegere tijden aan en dat gaf extra stimulans, denk ik. Jack Souisa versloeg Andras die altijd optimistisch is. Willem van Beverwijk, nee, van Delft versloeg Lucien in een boeiend gevecht. Een nieuw lid Henny versloeg ons andere enthousiast lid Jos. Maarten liet een ander nieuw lid Andrew winnen en Hans van Nieuwkerk versloeg nieuweling Ruud Hulshoff met dubbel ff, ook muzikaal als Kerkhoff ?
Maurits  was in staat om Boris van der Staat in een Meer met een molensteen om zeep te brengen.Tatiana en Paul Muiser brachten een zeer spannende strijd op de 64 velden en Burlutskaia vocht in een camouflage pak, leek wel, maar Paul ontmantelde haar in het eindspel en had het tijdenlang niet zo benauwd gehad.
Dan waren er nog drie punten delers t. w. Tim en Geert,Michele en Joop en William en Marijn, dus hier waren geen verliezers noch winnaars.
Bij de gouden bekerstrijd gingen alle vier partijen verloren.
 
EXTERN: Pegasus 2- Caïssa 7
Onze teamcaptain van Tim van Motman stelde mij aan als wedstrijdleider van ons tweede team en hierbij verslag.
Aan het eerste bord zat ijzeren Ferry al spoedig tegen een achterstand van twee pionnen aan te kijken, maar gaf de moed niet op en naast hem zat Onno de Gorter het eerste punt te scoren. Naast hem kwam Krijn ter Braake even later winst noteren tegen Willemsen ( geen familie van Wim) en stonden wij al met 2-0 voor. Ons lid Huup (oud Amstellid)  stroomde stroomopwaarts naar winst tegen Bovenschen en zorgde voor 3-0. Helaas moest invaller Michiel Haak het punt laten aan Frans Langelaan, die laan was te lang voor hem, maar bedankt voor het invallen. 3-1
Sandor Czudar, weer in vorm, rekende af met de Vreeze en zorgde voor 4-1 en onze leeuwentemmer Léon van Hedel, had een mooi slotoffensief en scoorde glunderend voor de volle winst: 5-1. Toen ging Ferry voor de bijl 5-2 maar ook Rick van Kampen scoorde en zorgde voor een royale zege van 6-2.

14 november

Weer een spannende avond maar nu verloor het derde team en namen de Volewijckers de strafschoppen beter ?
Intern stond de remise vol met zeven stellen en Peter en John streden om de eerste plaats met Solcer en Boris in het wiel. IJzersterke Léon en Ferry en Chris wilden Meer maar Maurits gaf niets weg. Rick van Kampen had te kampen met bergen bladeren van Gerben want die verzamelt veel bladeren bij de gemeente in de herfst. 
Den Boer nam tegenstander Maarten AS CUL op maar Langen wist ten lange leste remise te bereiken. Lucien Souisa wist wedstrijdleider  Wouter op remise te houden en Andras Leisota wist dat bij Omtzigt te bewerkstelligen.
Volgens S B systheem wist Boris Solcer te verslaan en jonkie Onno bracht Krijn ten val. MU IS ER of was er om Andrew Soane met nul naar huis te sturen en omgekeerd RODNAS  bracht de H aak tot zinken en wat doet een H(ulpeloze) aak op een Hongaarse steppe, verliezen dus.
 
Bij team 3 haperde het vliegend paard een beetje,
zo wist Ginammi Koopmans op remise te houden maar Deepresh verloor van Keizer die zijn naam eer aan deed.
Burlutskaia moest haar meerdere erkennen in Haanen, ja Haan en wat zo meer was teveel voor haar. Van Motman wist van den Bossche schematisch op remise te houden. Wintgens zat op het vinkentouw maar werd verschalkt door Vink. Wim Willemsen weet veel van akkers en van dijken en wist Akkersdijk aan de dijk te zetten en revanche te nemen voor zijn clubgenoten ? Hij heeft in ieder geval van winst genoten. Van Schor bleef geen spaan heel door Spaan en had misschien de Spaanse opening moeten kiezen. DE MARTElaar Aan Uiterste bord  wilde deze avond niet verliezen en zette zijn kiezen op elkaar voor remise. Zo werd met 2.5-5.5 verloren.

7 november

Op Pegasus zit een zekere dr. ijver

Hij is bij Pegasus dichter en ook schrijver
En hoe dichter wij komen naar Sinterklaas
Hoe meer en meer dichterlijk geraas
Maar ik merkte in het verre verleden
Pegasus bezit meer dichterlijke leden
Ik wil jullie niet in ongerustheid doen geraken
Maar velen moeten straks ook gedichten maken 
 
Waar waren Michiel, Bart, Lisa en Tatiana ? Waren die naar Lazio -Feyenoord kijken ?
Waren de snoepmerken M&M en ML in opmars vorige week, deze avond ging de bekerstrijd van start en deze heren zetten hun opmars voort en Maurits zette Deepesh aan de kant en Maarten deed dat met Jack Souisa en Paul Oostheim pakte Lucien in en daarna was ik slachtoffer bij de Heer en het PEERT van Troje werd van stal gehaald maar toen ik de paarden verruild had werden zijn torens dodelijk en ik miste helaas de uitleg van Dr. Hans vanwege zieke huisgenoten, maar had toch voldoening om tegen Peter te mogen spelen.
Willem de Veroveraar ging ten gronde op de Hongaarse steppe van de weer in vorm komende Sandor. Ik stond even bij Joop tegen Arthur te kijken en dacht dat zit wel snor voor Ritsma maar schoorvoetend kwam Schor in het voordeel en won.
Sensatie bij WWer (Wil Winnen) en Wim overwon Léon, die hoopt misschien op een herkansing net als ik. Chris met dubbel ff liet Henk bij de overige 14 op het kerkhof belanden.Hugo won na halvering met Tim het snel gevecht. Rick won met vlag en wimpel van onze berggeit Moreno en die kan weer edelweiss gaan plukken voor zijn geliefde Alexandra. Krijn was een te zware opdracht voor nieuwkomer Alexandre Gomes. Gerben werd a.h.w. op een hoop geveegd door paard Ed en kwam in de afvalcontainer terecht.
Lucas brak met stalen vuisten onze ijzeren Ferry en zong heel zachtjes, schipper mag ik overvaren. Zo staan nog vier partijen in het dok en die willen eerst nog dokter Hans consulteren ?
Hans en Boris bleven in de remise steken en omdat die op slot ging mogen beiden tegen de volgende tegenstander met zijn tweeën spelen ? Dacht ik gehoord te hebben.

31 oktober + extern

Hoewel ik er niet bij was, werk ik dan van teletekst af en zag vijf man/vrouw in de remise staan en vrouwen hebben dezelfde rechten als mannen en Tatiana nam het recht (één recht en één averecht) in eigen hand van Haak, het was haken en breien en dat kon Burlutskaia goed en meerijders in de remise waren Hugo en Solcer, Joop en Inno, Wouter en Oostheim en op de minister lijkende William met Lucien. Boris versloeg de niets vermoedende Chris want Chris is niet mis en Bart versloeg met fenijn onze opklimmende  Krijn. Tennisser Léon versloeg met een love game Rick en die verloor met schrik. BRING IJS riep Henk nadat hij een dodelijke trap van Maarten had gekregen want lang en getergd moet de VZ zijn geweest nadat Sijbring de VZ bij zijn manen had vastgegrepen.Ook Sandor wist Tim met wit onderuit te halen en waren zij de remise al voorbij ?

Ferry werd tot zinken gebracht in het Zwarte Meer van Maurits en Maurits heeft iets met Baljuwen te maken volgens welingelichte kringen! Nog een zwartspeler Michele wist Huub te vloeren, nee in de vijver te doen verdrinken in de laan waarin hij woont.
Zwartspeler en zeker geen zwartkijker was Arthur Ritsma toen hij Marijn rondje na rondje dolgedraaid had met winst en Ed werd in de opgaande lijn afgestopt door de zwarte verf kenner Hans van Nieuwkerk, ook kenner van mensen uit Zuid Oost Amsterdam.
Jack Souisa werd meegetrokken door de enthousiaste zwartspelers en versloeg oud Nijmegenaar Wim Willemsen, daar werden vroeger vele triomfen gevierd en er zit nog steeds iets in de genen van Wim.
 
VAS 2-PEGASUS 1: UITSLAG 5.5-2.5
Helaas op bord één bij van Veelen
Ging Peter de Heer de winst verspelen
Want Wiegers stond in dezelfde ring
En versloeg ook sterke Henk Sijbring
Toen Cohn eenmaal op stoom kwam
Versloeg hij onze rots in de branding Bart Stam
En zoals het sommige Pegasussers vergaat 
Verloor ook de jongste Boris van der Staat
Spoelstra probeerde John van de winst te beroven
Maar Spinhoven wist de nul in tweeën te kloven
Schiebroek zorgde bijna voor een stunt
Maar Lucas voorkwam dat met een half punt
Hakvoort voelde zich steeds stolser
Maar moest wel delen met Hans Solcer
Hoefsloot strandde in een groot Meer
Want clubkampioen Maurits zorgde voor de eer
Dit is natuurlijk niet de gewone norm
Maar een verslag in dichterlijke vorm
De Sint hoopt dat jullie hier notitie van nemen
Een verslag op rijm gaat niet zonder problemen.

24 oktober en extern tweede team

Tot In Mineur Voor Maandagavond zag ik mijn verslag in rook opgaan. TIM V. M. was mijn verslag vergeten op te noteren en dat werd dinsdagmiddag nog hersteld want `s avonds zou ik de trekking voor de Pegacup doen en kwaad worden op Tim zit niet in mijn karakter.
Na de trekking had ik kramp in mijn vingers want er was een maximale inschrijving en mag zelf tegen de hoogste elo rating speler Peter spelen en dat is toch een unicum want wij zijn beiden muzikanten en dat klonk als muziek in mijn oren maar of ik tegen het slagwerk van Peter opgewassen ben? Voor hem de eer om tegen het oudste Pegasus lid te mogen spelen.
Als eerste won Boris van Onno en de jongste van de twee verloor door zelfonderschatting of was de gewichtiger Boris de licht gewichtiger de baas want bij boxers en judoka's heb je gewichtsklassen en ik vind dit een punt, moeten wij ook in gewichtsklassen in gaan delen? Ach, de VZ zal het niet zover laten komen denk ik. Hij kleedde wel Tatiana uit (lees in de stelling) om een pion in beslag te nemen en na taai verzet van Tata moest zij zich toch gewonnen geven. Alexandre Gomes verloor van Andras Lehota en een andere nieuwkomer, Andrew Saane versloeg Moreno.
Lucas den Boer moest de eer aan Peter de Heer laten.IJzeren Ferry overkwam verlies bij Chris Kerkhoff zodat Chris weer aan de positieve kant van winst staat. Rick van Kampen had te kampen met zwaargewicht Geert maar wist hem toch te vloeren. Hans van Nieuwkerk reageerde eerdere verliezen af op Tim en bij Tim zat de trekking en bekendmaking van de Pegacup nog dwars?
Paul Oostheim de eerste (er is nog een Paul) had de handen vol aan Joop en Schor werd schoorvoetend verslagen. Ginammi nam Wim remise uit handen en trok zoals in de externe de winst naar hem toe en dat was naar voor Wim. Jack was Marijn te slim af en liet zijn tanden even zien. 
Daarnaast liep de remise vol met delers die misere van verlies ontliepen en dat waren William Omtzigt met Owen Liu, Maurits en Hugo, Haak en Muiser, Wintgens en Szudar, Wester en Souisa en ten slotte haalde ik remise tegen Arthur, een soort Ben Hur en hij heeft vroeger vast paard gereden want hij stuurde een sterk paard in mijn stelling en dat kon ik onschadelijk maken en toen bood ik remise aan. Het einde van een zeer gevarieerde avond.
 
Na het mooie verslag van Maarten jullie nutteloze informateur met een ludiek verslag met een toefje slagroom en een sterk Amstel 2 moest tegen een sterk Pegasus 2 gezien de uitslag.
Op bekend terrein voor Ferry stond zijn blik op oneindig om Peter Verschueren te verscheuren en bracht een punt voor Pegasus en buurman Onno, met opgestroopte mouwen was Koen Beentjes de baas, die kreeg geen poot aan de grond. Krijn verliest zijn haren maar niet zijn streken en streek de remise haven in met Maarten de Jong. Léon kreeg een bittere pil te verwerken wegens verlies tegen Richard Pillar.
Rick van Kampen kreeg te kampen tegen een hogere Jacques Hogerwerf. Bij Maarten stegen de problemen boven zijn hoofd en met handen in zijn haar gaf hij op.
Gerben is goed in het kappen bij de plantsoenendienst en kapte op tijd de op handen zijnde nul in twee tegen Henk van Leeuwen en ten slotte als rots in de branding voerde Sandor, dodelijk,  de sabeldans uit tegen Winfried Falk om de wedstrijd in 40-40 te doen eindigen en waarschijnlijk hebben Lacas den Boer en de teruggekeerde Dokter Hans Solcer kunstmest in de stellingen gestrooid zodat de stand in evenwicht bleef en winstgroei naar de volgende wedstrijd.

17 oktober

Een handvol rondes en een tweede externe, het resultaat na 17 oktober.
Het werd een soort thanksgiving avond want ik kreeg een compliment voor mijn stukje en Paul Oostheim bracht mooie foto`s mee van voor de oorlog en gemaakt in ons eerste home in het S&O gebouw.
Ik en Paul waren tegen elkaar geloot en omdat Paul foto`s voor velen had meegebracht gaf ik hem een toren kado en dat waardeerde hij ook, zijn verloren toren uit de eerste ronde.
Nu hebben wij een redelijk grote remise in de Groenelaan en daar verdwenen vijf partijen in, drie intern en twee extern en intern waren dat Henk en Krijn, Lucas en Hugo en Muiser en van Nieuwkerk, zo van remise is beter dan verliezen en onze remise mijder Maarten overwon Rick van Kampen die te kampen kreeg met de Langen weg van martelingen.
Koppensneller John overwon Chris en stapte moeizaam over Kerkhoff heen om op kop te blijven want onze dokter is nog met vakantie en vormt nog geen bedreiging voor Spinhoven. Ons stukje ijzeren Ferry voer over Boris heen die net niet in Staat bleek om Weverling af te stoppen. Onze opzienbarende Bart, is ook opzienbarend als hij afwezig is, nam Lisa van Oostende mee als nieuw lid en versloeg de brullende leeuw van Hedel. Verbazingwekkend ging Michiel ten onder bij Ed Hartog die een soort wederopstanding beleeft uit goede tijden, slechte tijden. Wouter wou niet tegen mij schaken en verkoos de computer uitdraai en moest toestaan dat de wedstrijdleider van deel drie de scheidsrechter versloeg. Arthur ging op avontuur bij Cees van Klaveren en werd uitgeteld op een links rechtse combinatie voor zover ik in de ring kon kijken.
Jack Souisa won soortgelijk van Willem en broer Lucien versloeg de heftig verdedigende Andras.
Onze nieuwelinge werd nog verrast door Alexandre
Gomes die revanche nam op zijn vorig verlies.
 
PEGASUS 3-CAÏSSA 7    5.5-2.5
Als eerste kwamen er twee remises tot stand n.l. bij Wim Willemsen tegen Pold Gomperts en Joop Schor tegen Jan Wieringa en even later won Inno (het zit in zijn naam) 1-0 op de teller tegen Chris Verheyden, die leek ook nog niet veel ervaring te hebben hoewel Wintgens op zijn qui vive moest blijven.
Daarna wonnen bijna gelijktijdig Deepesh Bakhru van Eduard Sampinen en Michele Ginammi van Nick Simpkins door goed doordachte aanvallen en konden wij niet meer verliezen. Marijn ging goedgemutst als een trein maar wegens koperdiefstal ? ontspoorde hij en verloor.
Aller ogen waren gericht op Tatiana Burlutskaia T. V. (Trotse Vrouw) en Geert Hiemstra resp tegen André de Velde en Sander Veter en Sander kreeg onze zwaargewicht niet op zijn rug en fijn dat die twee nog achter de hand hadden, handig toch !
Zo was er weer een succesvolle schaakavond.

10 oktober

Een leerzame avond met Paul van der Sterren en vroeger speelde hij de sterren van de hemel en gaf nu een hemelse uitleg van Capablanca en Botwinnik en nu doen wij het met Carlsen(ior) en ik weet niet of hij een junior heeft ? Het was een mooie opkomst en stuurman Henk vertolkte de zetten aan het mooie demonstratiebord.
Zo langzamerhand beginnen de lessen van Hans Solcer vruchten af te werpen bij ons eerste team en met wat extra vitamines van van der Sterren zal dat een extra bijdrage geven, ook voor de andere teams. 
Dan de eclatante 2-6 overwinning op het eerste van ons eerste team op E spion en o spin-hoven verloor aan bord twee, het was kwaad kersen eten met en tegen Rudolf van Velden, helaas maar stel dat hij gewonnen had en de winnaars verloren ! Bord 1,3,4,5 en 6 resp, Peter, Lucas, Henk, Barten en Maurits wonnen, zij hadden bananenschillen bij hun tegenstanders in de stelling gelegd een zorgden voor uitglijders.
Onze jonkies aan bord 7 en 8 maakten remise hoewel Hugo meer jonkheer als jongste is en Onno deden het uitstekend. Onze TV man(Technisch verslaggever) zou nog een technisch verslag geven.
Een mooie opkomst overigens met leden die wij in de zomer minder zien. Zo spatten de vonken er af want Ronald had zijn zoon meegenomen en Inno was weer aanwezig, ja, hij doet ook mee aan de externe met enthousiaste anderen en dinsdag speelt het derde thuis en hoop dat Geert een verslag maakt want hij heeft mijn taal en mijn naam met et erbij (eigen taal) en hoe zal dit achttal het doen met Wouter als wedstrijdleider ! Ja, Wouter is Wouter niet meer maar zeker niet minder want wij hebben nog een v.d. Meer en die was weer meer kansrijk in de externe dan intern. Kunnen jullie het nog volgen ? Volgens ons onderzoeksteam kan dat nog net !?

3 oktober

De vierde ronde werd gevierd met weer andere deelnemers.
Weer kwam er een nieuw lid bij en ik (bij de hand) mocht Alexandre Gomes als eerste testen en een zet later was ik mat  geweest maar bleef hem een slag voor. Een ander bijdehandje  Arthur Smart is, nee Ritsma, hij was weer terug uit Frankrijk en ging met de Franse slag aan de slag en Jack Souisa kreeg het daar Spaans benauwd van en verloor.
Broer Jack deed het minder beroerd en haalde remise bij Paul Oostheim die noordwaarts gereden om in zuid Amstelveen te schaken en borden en stukken klaar te zetten met assistenten denk ik. Andere remise bezoekers waren de andere Paul tegen Ed en Ed had met paarden te maken en Sandor en Joop Schor en dat kwam schoorvoetend tot stand en na twee nederlagen brachten Sijbring en van der Meer steeds meer en meer in hun partij het tot remise.
Hugo dreef de Ferry van Weverling tot in zinkende staat, de bombardementen van Luirink werden te zwaar.
Bart Stam kwam in een zware storm terecht bij Chris Kerkhoff terecht en sneuvelde en Chris stelde zijn kandidatuur voor het clubkampioenschap. Over 32 rondes weten wij dat. Michiel had het zwaar tegen Léon en haakte af in het eindspel bij van Hedel. Ook Rick van Kampen had te kampen met een soort damdruk en toen die doorbrak ging Krijn er met winst vandoor. Opnieuw ging van Nieuwkerk er met verlies vandoor en onze Pegasus Schaakclub Voorzitter en fan van PSV deed het beter dan de voetbalclub en won, schaken is toch spannender dan voetballen ? Wim Willemsen wist in een wonder waanzinnig gevecht van Deepesh te winnen, ook epo gedrag, extra paarden oefeningen.Tatiana wist Tim te betoveren om bij Tijdelijk Inzicht Minutieus moment een winst te pakken.
Nadat Geerts achterneef Gerrit gestopt is met de weersvoorspelling heeft Geert ook werktijdsverkorting gekregen en was daardoor een beetje van slag maar heeft toch nog geschaakt. Als ik het goed heb hadden de grootvaders van beiden samen een café in Friesland en later is Geert naar Amsterdam gekomen maar Geert is ook een grapjas.

26 september

De derde ronde alweer en het jaar vliegt voorbij. Wij hebben al vele leden gezien en sommigen zijn bezig om zich te plaatsen voor de OS denk ik want die waren nog niet in beeld en ik ben nog te jong voor deelname vanaf 90 jaar en Arthur en Ronald kijken aan welke sport zij mee kunnen doen in Frankrijk? Wij zien gelukkig vaak veel vlotte nieuwe leden en Tim heeft het druk met aanmelden en gelukkig dat hij gepensioneerd is hiervoor. Ook Maarten heeft het druk om alles uit te leggen maar tegen half negen zit iedereen achter het bord en daarna branden de strijders los.

Opvallend was dat David Burlutskaia reus Goliath Schor versloeg en Joop kreeg de katapult mee naar huis want beiden gingen vrolijk huiswaarts. Andras versloeg nipt Jos die even onoplettend verloor. John versloeg onze dokter en ik dacht dat Hans al met vakantie was maar die moet nog en kan in November dan weer de slimste worden, hij neemt het boek van Boris mee. Ferry en Bart mochten bij het demonstratiebord zitten maar dat stond op tilt maar Ferry leek wel een een schildpad en wist alle aanvallen van Bart af te slaan en winst te boeken.
Willem-William werd door de witspeler beslecht en onze twee weekse Beverwijker week niet van het rechte pad en won. Zelf testte ik Henny Konert en die wil het schaken weer oppakken en had het niet geheel verleerd met wel spitse zetten. Maurits leed een tweede nederlaag maar door niemand minder dan Lucas den Boer en Maurits moet weer aan de epo (eerdere paarden openingen) om tot winst te komen. Léon voorkwam een record remises bij de VZ Maarten en oud VZ van Hedel was uiteindelijk Langen te slim af met loper winst, zoiets van Léon leerde Langen lopen langs de lange schaaklaan van de Helende Meesters. Deepesh dacht Sandor te verslaan doch liep zich vast op de Hongaarse steppen en Sandor bekend met zand hield Debakruh zijn pionnen opmars op afstand en zorgde voor een dubbele Hongaarse winst op deze avond. Paul Oostheim kwam revanche halen voor zijn verlies van vorige week en wimperde met zijn wimpers toen hij ineens winst zag op Willemsen.
In een moeilijk te volgen strijd wist Ed de complicaties de  baas te blijven Tegen In Moeilijkheden gerakende van Motman en nam de winst mee naar Zuid Oost Amsterdam.
Tegen sluitingstijd werd Haak onderuit gehaakt door Krijn en die braakte winst uit en is ter Braake nachtwerker ?
Er waren ook vier remisanten die evenwichtig bleken maar ik heb niet gezien of zij bleek de zaal verlieten en alle waren naar zijn geld, het waren: Peter en de wolf en Hugo, Rick en Chris, Muiser en Gerben en de van vakantie teruggekeerde Geert die van Nieuwkerk in bedwang hield.

19 september

Als ik het goed gehoord heb is onze secretaris met een vliegtuig thuisgekomen want de TVM kon niet rijden vanwege koperdiefstal en Lucas heeft connecties bij de KLM en vrouwlief vliegt daar en is in the air en dat doet mij denken aan het lied van George Formby: it`s in the air, bekend nog bij de oude garde van Pegasus en het vliegend paard haald oude dingen bij mij naar boven.

Ja, ik ben naast schaker ook zanger en heb bij drie koren en bij tien operettes gezongen en ook in diverse tehuizen optredens verzorgd. Ook heb ik opgetreden bij het Ouderen Songfestival. Nu zing ik nog in Nieuw Vredeveld en ben daar DJ en maak daar elke week een gedicht bij en heb al meer dan 500 gedichten gemaakt. Als sigarenwinkelier begon ik en had ook nevenartikelen en naast nichten en neven dronk ik ook jenever en dat doet mij weer denken aan onze start van Pegasus in het S&O gebouw, daar werd sterke drank geschonken en keken schakers wel eens te diep in hun glaasje en gingen licht teut naar huis en ik haalde en bracht spelers van en naar huis en één schaker was zo teut dat hij in zijn tuin ging liggen en dacht in het Teutenburgerwald te liggen maar heb hem netjes in huis gebracht, ja, die gute Alte Zeit.
De kop is eraf na de tweede ronde maar Hans Solcer blijft op kop. Toch zullen er regelmatig koppen rollen, denk ik.
Het was weer een bewogen avond met van alles en nog wat en er waren elf partijen en Michel Hoetmer was de eerste winnaar en dat was naar voor Sandor en de tweede winnaar was Joop  SCHORpioen tegen Wim Willemsen, die door de angel werd gedood  en als derde verdiende Michele de snelheidsprijs door een overwinning op Paul Oostheim die een stuk weggaf en Ginammi nam dat kado aan.
Vroeger hadden wij bedrijfstoernooien en daar waren snelheids prijzen  te verdienen, vandaar, die gute Alte Zeit.
Wat ook opvalt dat wij weer twee broers op club hebben en dat is sinds de vorige eeuw niet meer gebeurd en zal dat weer pas in de volgende eeuw plaatsvinden ?
Onze oude Leeuw, Léon werd slachtoffer bij de jongste, n.l. Onno de Gorter.
John wist Boris om zeep te helpen die niet in staat was om JOHN af te stoppen. Hugo wist Sijbring een (zeldzame) tweede nederlaag toe te brengen. Rick van Kampen mocht bij het demonstratiebord plaats nemen en daar zat zoveel surplus in zodat hij Paul Muiser in een val lokte en won. Tatiana won een pion bij Deepesh maar moest er later twee afstaan en ook de partij helaas. De strijd tussen de Gebrs. Grimm, nee Souisa eindigde in winst voor zwart grimmig genoeg voor wit.
Remise was er voor Lucas en Chris en Tim en niet te geloven twee remises achter elkaar voor onze VZ Maarten, hoe hebben zijn twee tegenstanders dat voor elkaar gekregen ? Maar ten tweede moest hij ellenlange afstanden aflopen om onze tijdelijke gasten bij te houden, hè, was dat niet ook een hardloopster vroeger en dit was dan weer een lang verhaal.

12 september

Er waren weer beginnelingen d.w.z. die weer met de wintercompetitie starten en voor de één is dat gemakkelijker dan voor de ander. Er waren dertig man op deze eerste competitieavond. Boris had een schaakboek in de aanbieding van de Britse schaker John Nunn en Boris van der Staat was na bestudering ervan opgeklommen in de top tien.
Andras was officieel lid geworden en maakte de 50 vol en ik had de eer om tegen hem te mogen schaken en hij kwam uit verloren positie wat terug maar verloor wel.
Wat ik verdacht vond was dat oude PM en de nieuwe met de secr. afwezig waren en waren zij aan het potverteren net als bij klaverjasclub schoppen negen ? Ik gun het ze van harte, dat is geen enkel punt, ook de  kascontroleur Spinhoven was afwezig ?!?!
 Marijn werd als eerste het slachtoffer bij Michele en naast de partij had hij ook zijn wilde haren ingeleverd en Henk verloor een beetje ongelukkig van de door John Nunn geschoolde Boris. Even later ging ons jongste lid Onno de pottenbak in tegen Chris Kerkhoff in een soort C O 1 uitstoot. Jos werd het slachtoffer bij het Wapen van Delft door een schot voor de boeg ? Na taai verzet hield Jos het kruit niet meer droog. Cees en Joop haalden de eerste remise binnen want de remise stond ook weer open.
Hans van Nieuwkerk wil ook dichter worden want hij vroeg aan mij wat gedichten te lenen maar hij kreeg ze want ik heb gedichten genoeg. Gerben onteigende een toren en onze oude verfverkoper verkocht zijn huid duur maar moest de overwinning aan van Zeilinga overlaten, hij snoeit in parken en zo ook de stelling van Hans en de ene Hans is de andere niet want Hans Solcer wil clubkampioen worden en Maurits werd min of meer zijn eerste slachtoffer en gaf een soort offerte af en een ander die zijn tegenstander waarschuwde dat hij niet zomaar zou winnen was de VZ  en M. L. liet pm (pro memorie) weten dat P. M. niet zou winnen en zij eindigden in remise.
Stoere taal van Maarten en in de remise schoven ook aan Rick van Kampen en Michiel Haak, ook Bart en Hugo die elkaar niets toegaven en AS LUC het op zijn heupen heeft dan is hij moeilijk te stoppen en een man van Hedel moest dat ondervinden, ja, twee boomlange mannen waarbij de zwaarste won. Bij boxen had deze wedstrijd niet plaats gevonden en daar weet van Klaveren veel van die ook een zwaardere gewichtsklasse tegenover zich had.
Onze TVM is waarschijnlijk een treintoer aan het maken en de website wordt wat later bijgewerkt.
Jack verloor van Krijn en Deepesh verloor vanEd.
Sandor had wat moeite met Wim maar versloeg hem toch en dit was het eerste verslag.

5 September

Op 5 september luiden wij de herfst in en tevens het winterseizoen en dan veranderen dingen in de natuur maar ook bij Pegasus. Bij ons verandert niet de kleur maar een kleurrijk figuur wisselt n.l. onze penningmeester heeft het van Jaaren met één a gedaan en nu neemt SIR TAM het over en Arthur Ritsma is een rustig persoon dus een goede vervanger en een allesweter over financiën.
CLOSER naar zijn pensionering kwam Hans zich wat meer opdringen in de club maar geheel ten goede en wat hij in die korte tijd al gedaan heeft, dat heb ik in mijn 51 jaar lidmaatschap niet gepresteerd, nou, ja, toch wel heel wat.
Op de vergadering waren 24 leden en drie nadruppels (wilden zij Na Druppel uit de Jantjes nadoen ?) en met de drie bestuursleden waren er 30 man.
Onze TVM machinist hield het tempo erin en bestuurder Maarten heeft weinig narigheid te vrezen bij deze prettige leden maar hij heeft ook een freesmachine achter de hand, want zo bijdehand is Mr Langen wel. Het heuglijk feit is dat er weer 50 leden zijn. Toen ik lid werd was ik het 72e lid maar dat was in de vorige eeuw.
Het bestuur zat wijd uiteen, hadden zij engtevrees? Of waren het zetels van vroegere bestuursleden, toen waren er meerdere maar dit drietal is comptabel genoeg.
Er was weinig gezeur dus kon de vergadering met metro snelheid verder. Er werden partijen vertoond van onze keien en de oudste is Paul Muiser met een schitterende matvoering via het mooie demonstratiebord. Wat een verbetering dankzij onze deskundigen die onze vereniging nu rijk is en in alle rijkdom heeft de kascommissie een reservelid erbij gekregen via PM Ritsma. Ook is er een derde team tot stand gekomen en zijn wij weer een club van stand en onze deskundige scheidsrechter Wouter Simonis scheid weer recht bij de wedstrijden en ik assisteer.
Ik kon niet alles horen (oude oren) maar dit was min of meer mijn beleving van de vergadering.
Oh, als ik het goed gehoord heb komt Oostheim als er zuidenwind is weer dinsdags schaken.
Om alles aan te kunnen gaat Hans een maand met vakantie dus als er nog vragen zijn in zijn richting kunnen jullie die nog stellen.
Complimenten voor het bestuur.