Team Vliegende Paarden op legendarische SIOK van schaakclub D4

Op zaterdag 2 september vond het gezelligste Brabantse schaakfeest van het jaar weer plaats in Oosterhout, genaamd SIOK, onder de bezielende leiding van organisator Hans Kriens (Voorzitter Schaakclub D4).

SIOK is een evenement van schaakclub D4 uit Oosterhout, en staat voor een hoop gezelligheid en lekker schaken in teamverband. Het is een schaakkroegentoernooi waarbij 4 spelers in een team spelen, 7 ronden in 4 verschillende kroegen, partijen van 15 min per persoon.

Ieder team heeft een zelfgekozen naam. Om er een paar te noemen: De jonge Honden, Hoppaaa!, Schaken zonder Plan, en Helemaal van het bord gesmurfd.

Vanuit Pegasus deden we mee onder naam De Vliegende Paarden. Peter de Heer, Lucas den Boer,  Maarten Langen en gastspeler en schaakvriend Herbert Eppinga lieten hun paarden over het bord vliegen. Met elkaar bereikten ze de 5e plaats van de 16 teams, en dat is een prachtig resultaat, gezien de ervaring en rating van sommige tegenstanders.

Maar bovenal was de sfeer heel goed, en werd de dag afgesloten met een etentje op het terras bij Restaurant de Beren, op het mooie marktplein in Oosterhout.

Voor meer foto-impressies kijk hier >>

Op 7 september 2024 staat het volgende SIOK op de schaakkalender. Dan zullen we zeker weer van de partij zijn!