GM Paul van der Sterren geeft Strategie les

Op dinsdagavond 10 oktober hebben de schakers van Pegasus kunnen genieten van de inspirerende schaakkennis van GM Paul van der Sterren.

Als gastdocent wist GM Paul van der Sterren op heldere wijze de gehele groep van het begin tot het einde te boeien met prachtige partijen en mooie verhalen uit de schaakgeschiedenis. De partij tussen de 2 oud-wereldkampioenen Botvinnik en Capablanca is een van de meest bekende, leerzame strategische partijen uit de geschiedenis van het schaken. Deze werd uitvoerig besproken. GM Paul van der Sterren heeft deze partij ook opgenomen in zijn boek “Koningen van het Schaakbord”.

Na de pauze werd het tijd om partijen van Pegasus-spelers te bekijken. GM Paul van der Sterren liet ook hier zijn licht op schijnen en gaf uitleg over strategie en tactiek, met wijsheid waar alle aanwezigen van onder de indruk waren.

Wederom een inspirerende en gezellige avond met elkaar. Veel dank voor GM Paul van der Sterren, voor zijn komst en zijn schaakinzichten in de strategie in het schaakspel.

Zie hier nog meer foto's >>