Denksport feest Oude Dorp

Zon, plein en schaken, een combinatie die zorgde voor een geweldige sfeer tijdens de Amstelveense opening van de Nationale Sportweek. Zaterdag 16 september werd de denksport letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet.

Schaakvereniging Pegasus en Bridgeclub Brivea toonden hun kunsten en mogelijkheden aan het Amstelveense publiek in het Oude Dorp. Een dikke pluim voor Amstelveen Sport, die verantwoordelijk was voor de algehele organisatie van dit druk bezochte evenement.

Veel Pegasusianen hebben acte de présence gegeven, wat de sfeer mede daardoor ten goede kwam. De aanwezigheid van Ferry Weverling was bijzonder, aan zijn persoonlijke chauffeur Lucas den Boer liet hij zien dat schaken hem niet loslaat.

Wethouder Herbert Raat verrichtte om 12:00 met zijn jeugdige secondant en talent Philippe Krylov de openingspartij tegen Daniel van Cleef. Na een 15 minuten durende partij was de combinatie politiek en talent iets te veel voor de dapper strijdende Daniel. Met de symbolische omgooi van zijn koning werd de overwinning aan de wethouder gegeven.

Bart Stam ging tevreden huiswaarts met het behaalde resultaat van zijn boekverkoop, waarmee de schaakkennis verder onder de bezoekers werd verspreid. Napratend in café Thijs, werd onder het genot van een biertje en een wijntje een toost uitgebracht op het leven in dienst van het schaken.  

De denksport, het Schaken, Amstelveen Sport en SV Pegasus waren uiteindelijk de grote winnaars van deze memorabele dag.

Hier nog meer foto-impressies van deze mooie dag >>