Geslaagde 2e editie Pegasus Oliebollentoernooi

Met de kerstdagen nog maar net achter de rug, stond het volgende festijn al weer klaar voor schakend Amstelveen, tijdens het Pegasus Oliebollentoernooi in P60 van 27 december. Verdeeld over 6 teams voorzien van Nederlands grootste namen uit de Schaaksport, Euwe, Donner, Timman, Van Wely, Giri en Foreest streden onder bezielende spelleiding van Lucas den Boer 30 schakers om de laatst te behalen toernooiwinst van het jaar.

Gedurende 5 ronden in de sfeervolle ambiance van P60 werd geconcentreerd geschaakt, waarbij menigeen zijn biertje en wijntje goed liet smaken. Na elke ronde werden, met een door Lucas zelf ontwikkeld ingenieus Post-It scorebord, de resultaten en tussenstanden vermeld. Waardoor ieder team fijntjes op zijn plaats werd gewezen.

Uiteindelijk kreeg schaker Donner de meeste eer, daar zijn team met 16,5 bordpunt de toernooiwinst naar zich toetrok. Proficiat; Maurits, Ferry, Maarten, Geert en Erwin.

231227 oliebollentoernooi

v.l.n.r. de winnaars: Maarten, Ferry, Geert, Maurits, Erwin

Voorafgaand aan de prijsuitreiking gaf Hans Solcer weer op geheel eigen wijze antwoord op een door Henk Sijbring aangeboden schaakopgave. Na 3 dagen zweten, zwoegen en ploeteren was het de Hongaarse grootmeester Sandor als enige gelukt het raadsel te ontcijferen en ging hij verdiend met rood naar huis, een Piccini Collezione wel te verstaan.

231227 oliebollentoernooi 03

Hans geeft uitleg over deze prachtige schaakstudie

De traditioneel goed gevulde Erwtensoep met stamppot was een mooie afsluiting, waarbij menige stelling en partij nog even werden aangehaald.

John Spinhoven gaf afsluitend nog een groot deel van zijn schaakboeken collectie weg, dit om het niveau van schaken voor de volgende editie verder te doen laten stijgen.

Met dank aan Lucas den Boer voor de originele wijze van indeling en uitvoering van een geslaagd toernooi. Tot volgend jaar.