Simultaan Sosonko 9 april 2024

Tweevoudig Nederlands kampioen en eveneens tweevoudig winnaar van het meest pretentieuze Hoogovens Schaaktoernooi, Genna Sosonko gaf op 80 jarige leeftijd nog steeds blijk van zijn Grootmeesters schaakkunsten tijdens de jaarlijkse Pegasus simultaan.

Opmerkelijk was zijn grote snelheid waarmee hij zich langs de “denkende” tafels begaf, om in minder dan 3 uur al zijn 28 partijen zorgvuldig te hebben afgewerkt. Met een score van net boven de 80%, middels 20 winst,  5 gelijke spelen en 3 afgegeven partijen een uitstekend resultaat.

Mooi is om te zien, dat het schaakvuur bij Genna zeker nog niet is gedoofd. Zowel zijn fanatieke betrokkenheid bij de gespeelde partijen, als met zijn slotopmerking;

“Lang geen simultaan meer gespeeld, leuk om te doen, maar als ik dit weer vaker doe gaat mijn score zeker omhoog.”

Overwinningen waren er voor nieuw lid en nu al nadrukkelijk aanwezig Luuk Hafkamp, oud Sosonko’s landgenoot Boris van der Staat en tweevoudig PegaCup winnaar Lucas den Boer. Remises werden er behaald door aspirant lid  Hans van Hetem, Schaakdoctor Hans Solcer, Oud Voorzitter Léon van Hedel, Schaakfanaat John Spinhoven en last but not least Gerben Zeilinga.

 Zie hier een foto-impressie van deze mooie avond! >>