Zomers 25 minuten toernooitje

Maarten en Ferry in de 3e ronde

Na een reeks zomeravonden met 10 minuten p.p.p.p. partijtjes op steeds een ander thema was het afgelopen dinsdag 9 augustus weer tijd voor wat langere partijen in de vorm van een 25 minuten toernooitje. Het werd vooraf gegaan door een als altijd boeiend eindspel college door onze erudiete schaak emeritus Hans Solcer, die nog wat verder uitweidde over het toreneindspel.

Onder de als altijd bezielende leiding van Maarten Langen en met zijn gave de partijen zo in te delen dat ieder het tegen een bijna gelijkwaardige clubgenoot kon opnemen, kwam het tot een interessant toernooi van 3 rondes. Onze voorzitter had een zestal blonde Affligems als prijzenpakket in het vooruitzicht gesteld. Dat inspireerde tot pittige potjes schaak waar niet iedereen zonder kleerscheuren uit tevoorschijn kwam en een enkeling na een wederom verloren potje verzuchtte dat hij speelde als een krant. Overigens viel de temperatuur in onze schaakzaal best mee - zou de airconditioning eindelijk zijn ingeschakeld?

Voor de derde ronde stonden twee spelers op gelijke hoogte bovenaan met 2 volle punten: Ferry Weverling en Maarten Langen. Flauw om hier aan toe te voegen dat Maarten het toernooi gestart was met een bye, daar kon hij natuurlijk ook niets aan doen, het ging om de beste en Keizerlijkste indeling toch? 😉 De winnaar zou dus toernooiwinnaar zijn, zou je denken. Met nog maar anderhalve minuut op de klok van Maarten en ruim vijf bij Ferry begon het te spannen. Maarten stond qua materiaal gewonnen, maar moest dit nog wel verzilveren. Ferry wilde al opgeven maar onze strijdvaardige voorzitter wilde hier niets van weten. Steeds sneller maar wel overdacht deed hij zijn zetten, tot hij plots buiten het paard van Ferry rekende en een remise niet meer te vermijden was. Zo eindigde het toernooitje met vier winnaars met 2,5 punten. Die bleken in meerderheid geen Affligem te drinken zodat de zes flesjes uiteindelijk vrijelijk verdeeld werden!