Zomerse simultaan met IM Hing Ting Lai

Amsterdams beste snelschaker IM Hing Ting Lai kwam gisteravond bij ons langs, samen met twee schakers die les van hem hebben, van wie een lid wordt bij Pegasus Amstelveen.

Tijdens de zomermaanden speelt een enthousiast groepje clubleden informeel op de dinsdagavonden. Vaak worden er snelschaakpartijen gespeeld van 10 minuten p.p. 

Maarten Langen zag Hing (rating 2461!) binnenkomen en wist hem meteen te strikken voor een simultaan tegen de aanwezige clubleden, onder wie een jarige: Boris van der Staat, die tracteerde op tompoezen. Razend snel liep Hing Ting Lai langs de elf borden en aan het eind van de rit scoorde hij 10 winstpartijen en 1 remise. Complimenten van zijn kant kreeg Lucas den Boer, die hem samen met Maarten Langen het langste bezig hield.

Al met al een mooie zomeravond!

Lucas den Boer

Mijn naam is Lucas den Boer. Schaken is mijn passie. Schaken is vooral sociaal bezig zijn, met al mijn diverse schaakvrienden. Naast zelf schaken probeer ik schaken ook voor maatschappelijke doeleinden in te zetten. In 2018 heb ik Stichting Jeugdschaak opgezet. Bij Pegasus Amstelveen ben ik beheerder van de website.