Club gaat verder als 'Pegasus Amstelveen'

Per 1 september a.s. gaat Schaakvereniging KLM-Pegasus verder onder de naam 'PEGASUS AMSTELVEEN'. De naam 'KLM' mag niet meer gebruikt worden, wat te maken heeft met het in de loop van de jaren sterk gestegen aandeel niet-KLM'ers onder de leden.

Van oudsher waren we als (denk)sportvereniging onderdeel van de KLM Personeelsvereniging Nederland (KPVN), onder welk dak vele andere sporten werden beoefend, van tennis tot hengelsport. Traditioneel komen en kwamen de meeste leden uit Amstelveen en omgeving, wat niet zo vreemd is gezien het feit dat vele KLM'ers hier woonachtig zijn. Bijna 50 jaar na de oprichting (het jubileum is in zicht!) is Pegasus veranderd in een club waarin vele andere Amstelveners en schakers uit de wijde omgeving zich thuisvoelen. Een club waar het plezier van een goede schaakpartij samengaat met gezelligheid en een sterke onderlinge band. Waar na een avondje ingespannen schaak-rekenwerk wordt nagepraat aan de bar, of je samen met je tegenstander de partij analyseert.

Blijvende herinnering aan de naam KLM zijn de kleuren van ons Pegasus Paard. Afkomst verloochent zich niet! Nieuwe leden zijn ondertussen nog altijd van harte welkom. De competitie start op dinsdag 3 september 20.00 uur met een 'open inloop' avond, waar een ieder vrijblijvend een kijkje kan komen nemen.

Lucas den Boer

Mijn naam is Lucas den Boer. Schaken is mijn passie. Schaken is vooral sociaal bezig zijn, met al mijn diverse schaakvrienden. Naast zelf schaken probeer ik schaken ook voor maatschappelijke doeleinden in te zetten. In 2018 heb ik Stichting Jeugdschaak opgezet. Bij Pegasus Amstelveen ben ik beheerder van de website.