Training Mentale kracht achter het schaakbord

Op 8 oktober heeft Anne-Marie Benschop ons een training 'Mentale kracht achter het schaakbord' gegeven.

In iedere sport telt niet alleen de kennis en ervaring die je hebt, maar ook wie je bent met je eigen stijl en voorkeuren en, last but not least, je mentale kracht. Zo ook in de schaaksport. Het was interessant om eens naar die kant van de persoonlijke en mentale aspecten te kijken. Anne-Marie gaf ons mee dat als je meer inzicht krijgt in hoe het bij jou zit en waar je mogelijkheden liggen, je daar profijt van kunt hebben. Zowel op het gebied van resultaat als ook op het gebied van plezier hebben in het schaakspel. Zo aan het begin van het seizoen, met de start van de externe competitie in het vizier, leek het het bestuur dus een goed idee deze training aan de leden aan te bieden.
 
Wie is Anne-Marie Benschop?
Anne-Marie Benschop is voormalig Nederlands dameskampioene, WIM, en speelde 4 keer in het Nederlands Dames Olympiadeteam. Zij is gecertificeerd coach en specialiseerde zich in mentale coaching van (top)schakers. Voor meer info zie https://sterkerschaken.nl/index.php/coachingstraject-voor-top-schakers/

Lucas den Boer

Mijn naam is Lucas den Boer. Schaken is mijn passie. Schaken is vooral sociaal bezig zijn, met al mijn diverse schaakvrienden. Naast zelf schaken probeer ik schaken ook voor maatschappelijke doeleinden in te zetten. In 2018 heb ik Stichting Jeugdschaak opgezet. Bij Pegasus Amstelveen ben ik beheerder van de website.