Pegasus pakt uit met borrel-online-toernooi

Om in tijden van Corona en online schaken het ouderwetse clubgevoel te doen opleven, besloot het bestuur in juli de leden te gaan verrassen met een speciale actie. Ongeveer de helft van onze leden doet mee met wekelijkse online toernooien van 15 minuten per partij (op dinsdagen) en 30 minuten per partij (op vrijdagen). Om hen op 4 augustus een 'echte' Pegasus clubavond te doen ervaren èn om de leden die nog niet online hebben meegedaan te verleiden die avond ook mee te doen op chess.com, stelden we een verrassingspakket samen met allerhande versnaperingen: wijn of bier (we weten wel ongeveer wie welke voorkeur heeft), borrelnootjes, chocolaatjes en nog het een en ander. We lieten speciale Pegasus etiketten maken om er de dozen en drank mee op te sieren.

Het resultaat zie je hieronder in een klein fotoverslag. Op 4 augustus hadden we een record van 18 deelnemers aan het online toernooi, waarmee deze actie als geslaagd mag worden betiteld. Wie de gespeelde partijen wil bekijken, verwijzen we graag naar de toernooipagina op chess.com.

Lucas den Boer

Mijn naam is Lucas den Boer. Schaken is mijn passie. Schaken is vooral sociaal bezig zijn, met al mijn diverse schaakvrienden. Naast zelf schaken probeer ik schaken ook voor maatschappelijke doeleinden in te zetten. In 2018 heb ik Stichting Jeugdschaak opgezet. Bij Pegasus Amstelveen ben ik beheerder van de website.