Impressie Schakers van Formaat 2018

Op zaterdag 9 juni vond voor de vierde keer het evenement Schaken van Formaat plaats. Onder ideale weersomstandigheden werd deze dag een groot succes voor (schaakminnend) Amstelveen.

Na de opening door wethouder Marijn van Ballegooijen (3e foto) betraden GM Jan Timman en IM Hans Böhm de schaakarena. Om 13.00 uur nam Ajax speler Joël Veltman het eerste exemplaar van het door Joyce van der Meijden geschreven jeugdschaakboek 'Simon de Schaker' in ontvangst. Even later mocht hij het, geholpen door o.a. Bart Stam, opnemen tegen Nederlands kampioen GM Loek van Wely die als derde simultaangever het Stadsplein betrad. Er was de hele dag veel jeugd aanwezig. Niet alleen speelden meerdere ploegen simultaan, ook maakten veel kinderen gebruik van de aan de westkant opgestelde schaaktafels. Na afloop werd er zoals de afgelopen jaren weer gezellig geborreld en nagepraat bij café Dixies.

KLM-Pegasus had een eigen stand, waar belangstellenden voor lidmaatschap een gratis consumptiebon voor de open avond op 12 juni konden afhalen.

Reportage van RTV Amstelveen

Lucas den Boer

Mijn naam is Lucas den Boer. Schaken is mijn passie. Schaken is vooral sociaal bezig zijn, met al mijn diverse schaakvrienden. Naast zelf schaken probeer ik schaken ook voor maatschappelijke doeleinden in te zetten. In 2018 heb ik Stichting Jeugdschaak opgezet. Bij Pegasus Amstelveen ben ik beheerder van de website.